Grubosz - Crassula Cz.1
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 6 sie 2007, o 20:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam:P Ja listek grubosza normalnie położyłem na ziemi (taka zwykła, stara, w niej jest duży grubosz), i po jakichś 2-3 tygodniach zaczęły się pojawiać korzonki (takie małe, chude białe). Podlewam jak grubosza. Dziś ma jakieś 2-3 cm i 5 listków.
Teraz nie pora myśleć o tym, czego ci brak. Lepiej pomyśl, co możesz zrobić z tym, co masz.
Ernest Hemingway, Siedem dróg do szczescia
Pozdrawiam, Paweł
Ernest Hemingway, Siedem dróg do szczescia
Pozdrawiam, Paweł
-
- 100p
- Od: 24 mar 2008, o 11:19
U mnie niestety klapa
Postanowiłam dziś sprawdzić, czy na listkach pojawiają się już jakieś początki ukorzenienia. Wyciągnęłam je z ziemi i okazało się, że ok. 1/3 ich długości jest pomarszczona i czarna. Obcięłam nożem te fragmenty, ale obawiam się, że to już koniec mojego eksperymentu z hodowlą grubosza z liścia...
Postanowiłam dziś sprawdzić, czy na listkach pojawiają się już jakieś początki ukorzenienia. Wyciągnęłam je z ziemi i okazało się, że ok. 1/3 ich długości jest pomarszczona i czarna. Obcięłam nożem te fragmenty, ale obawiam się, że to już koniec mojego eksperymentu z hodowlą grubosza z liścia...
Pozdrawiam
Kasia
Kasia
-
- 100p
- karpek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ten wygięty ku dołowi konar jest bardzo interesujący, gdybyś chciał go formować na bonsai, ja bym go tylko lekko uszczknął, pozostałe tak jak ci naznaczył Przemo
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
-
- 100p
-
- 100p