![lezy-ze-smiechu :;230](./images/smiles/lezy-smiech.gif)
ogród Agaty (sure) - cz.3
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ogród Agaty (sure) - cz.3
Moje pyszczki upatrzyły sobie jeden stary fotel-poręcz w strzępach, ale nie drapią nic innego. Nieprędko ten fotel wymienię, bo szkoda nowego mebla
Może ustawienie drapaka dałoby pozytywny efekt?
![lezy-ze-smiechu :;230](./images/smiles/lezy-smiech.gif)
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Chyba nie zdarza się, żeby zwierzęta nie robiły szkód, niestety... ![Rolling Eyes :roll:](./images/smiles/icon_rolleyes.gif)
Gosiu, mała nie drapie, tylko czasem drapak. Przez to pazurków sobie nie ściera i jak widać, ma długie. Przez to czasem zaczepia kanapę przebiegając i wspina się na zasłony ostatnio tylko do połowy i dużo rzadziej, myślę, ze gdyby były z bardziej śliskiego materiału, dałaby sobie spokój. Niestety, to jest len, strasznie się gniecie ;)
Szarak drapie, lecz tylko powierzchnie śliskie, jak szyby i ściany oraz drapak. Na razie nie robi śladów. Ślady widać tylko na parapetach, na które wskakują (dość miękkie drewno), a mnie to akurat nie przeszkadza.
(i okazało się, że skórzane kanapy są bezpieczniejsze, niż tapicerowane, co mnie zdziwiło)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smiles/icon_rolleyes.gif)
Gosiu, mała nie drapie, tylko czasem drapak. Przez to pazurków sobie nie ściera i jak widać, ma długie. Przez to czasem zaczepia kanapę przebiegając i wspina się na zasłony ostatnio tylko do połowy i dużo rzadziej, myślę, ze gdyby były z bardziej śliskiego materiału, dałaby sobie spokój. Niestety, to jest len, strasznie się gniecie ;)
Szarak drapie, lecz tylko powierzchnie śliskie, jak szyby i ściany oraz drapak. Na razie nie robi śladów. Ślady widać tylko na parapetach, na które wskakują (dość miękkie drewno), a mnie to akurat nie przeszkadza.
(i okazało się, że skórzane kanapy są bezpieczniejsze, niż tapicerowane, co mnie zdziwiło)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja ma skórzane. Jeny mam dylemat. Wolę zdecydowanie brytyjki od persów.
Ale na te pierwsze na razie mnie nie stać.
Ale na te pierwsze na razie mnie nie stać.
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moj szary niestety zalatwil mi skorzane krzesla
Fakt nic wiecej nie niszczyl ale te krzesla, to moje oczko w glowie
no ale to ja chcialam kota ![Twisted Evil :twisted:](./images/smiles/icon_twisted.gif)
![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smiles/icon_twisted.gif)
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
No tak Jule, przewidzieć się nie da, jakie kot będzie miał zwyczaje...
Gosiu, brytki bywają w różnych cenach, szczególnie, jeśli nie zależy Ci, żeby trzymały idealnie wszystkie cechy rasowe... ja tam moje miśki akceptuję jakie są, choć mała ma ciut dłuższy włos, a szary dłuższe nogi! ;)
Przypominam sobie, czy to nie Paweł kupił swoją w sensownej cenie?![Rolling Eyes :roll:](./images/smiles/icon_rolleyes.gif)
![Confused :?](./images/smiles/icon_confused.gif)
Gosiu, brytki bywają w różnych cenach, szczególnie, jeśli nie zależy Ci, żeby trzymały idealnie wszystkie cechy rasowe... ja tam moje miśki akceptuję jakie są, choć mała ma ciut dłuższy włos, a szary dłuższe nogi! ;)
Przypominam sobie, czy to nie Paweł kupił swoją w sensownej cenie?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Persy są chyba odrobinę wymagające co do pielęgnacji. Najbardziej dostępne dachowce
Mam ich wiele-każdy cudny. U mnie śliskiego nie drapią.
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Wiem, że dachowce są śliczniusie, ale w brytyjkach podoba mi się ta pucołowatość.
Tym mnie ujęły najbardziej i nieważne, że miały dłuższy włos, czy nogi![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
Tym mnie ujęły najbardziej i nieważne, że miały dłuższy włos, czy nogi
- magda2003
- 200p
- Od: 20 lis 2009, o 18:05
Jejku jakie cudaki!! Mój M. podpytuje co bym chciała na Walentynki, ja mówię że kota, on na to że może coś innego no to ja że rośliny i to już jakby przełkną. Kurde jak go przekonać do tego kota?? Może mu pokażę twoje focie... ![Wink :wink:](./images/smiles/icon_wink.gif)
Piękne zdjęcia kociaków.
U nas młodsza kotka załatwia nam pazurkami kanapy :x
U nas młodsza kotka załatwia nam pazurkami kanapy :x
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ale trafiłam na cudne kociambry
Wszystkie one są cudne i
czy rasowe czy dachowce, najważniejsze żeby mruczały i grzały jak co dolega.
Mój raczej już nic nie niszczy ale młody kociak to zawsze coś tam przeskrobie, mam pozaciągane zasłony z jego lat młodości, no i wszędzie pełno sierści. Właśnie wlazł mi na kolana i patrzy na klawiaturę jak stukam. On uwielbia jak mu drapię przednie łapki między paluszkami. Pazurów używa do zaczepiania mnie żeby go głaskać.
![serduszko ;:167](./images/smiles/heart.gif)
Wszystkie one są cudne i
![serduszko ;:167](./images/smiles/heart.gif)
![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
Mój raczej już nic nie niszczy ale młody kociak to zawsze coś tam przeskrobie, mam pozaciągane zasłony z jego lat młodości, no i wszędzie pełno sierści. Właśnie wlazł mi na kolana i patrzy na klawiaturę jak stukam. On uwielbia jak mu drapię przednie łapki między paluszkami. Pazurów używa do zaczepiania mnie żeby go głaskać.
- Rozanka
- Od: 9 lut 2009, o 13:19
Ja mam 2 kocury. Ten który nie wychodzi na dwór (tzn wychodzi, ale rzadko i z dużymi oporami) niszczy pazurami kanapę, a ten który praktycznie jest cały czas na dworze nie interesuje się niczym w domu. W ogrodzie wspina się po drzewach i płotach i to mu wystarcza do stępienia pazurów.
Wynika z tego, że jest tak jak z dziećmi, jak im się da wybiegać energię, to są grzeczne w domu.
Jestem zachwycona kolorami Twoich kociaków Agatko, rewelacja.![brawo ;:63](./images/smiles/smile071.gif)
Wynika z tego, że jest tak jak z dziećmi, jak im się da wybiegać energię, to są grzeczne w domu.
Jestem zachwycona kolorami Twoich kociaków Agatko, rewelacja.
![brawo ;:63](./images/smiles/smile071.gif)
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Agato, ale u ciebie śniegu nasypało
U mnie ledwo pruszy. Kociaki masz przepięknie umaszczone. Myślałam o drugim kocie, ale właśnie boję się innego charakteru. Joda /imię mojej kotki
/ ma paskudny, wredny charakter ale niczego mi w domu nie zniszczyła, elegancko korzysta z kuwety. W ogrodzie jedynie podgryza trawy i kocimietkę. Wyżywa się na drapaku, który właśnie jest strzępem i niebawem muszę zainwestować w nowy. Nie wiem też jak zareagowałaby na innego kota? Macie doświadczenia w tym temacie? Nie byłoby jej może nudno...
![Shocked :shock:](./images/smiles/icon_eek.gif)
![Laughing :lol:](./images/smiles/icon_lol.gif)
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Fajne te kocie puzzle.
Miałam na oku drugą kotkę, ale myślę, że nic z tego by nie wyszło.
Wydaje mi się , że obie zawzięcie by walczyły o swoje (moje) terytorium.
Moja ma już swoje lata , a ta druga jest praktycznie dzika i chyba dużo młodsza.
Nie chcę Miśki na starość stresować.
![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)
![brawo ! ;:138](./images/smiles/clap.gif)
Miałam na oku drugą kotkę, ale myślę, że nic z tego by nie wyszło.
Wydaje mi się , że obie zawzięcie by walczyły o swoje (moje) terytorium.
Moja ma już swoje lata , a ta druga jest praktycznie dzika i chyba dużo młodsza.
Nie chcę Miśki na starość stresować.
![heya :wit](./images/smiles/witaj.gif)