Adenium - Róża pustyni cz.3

Rośliny doniczkowe
Zablokowany
Awatar użytkownika
kwiatusek
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 12 lut 2012, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róża pustyni (Adenium) cz.3

Post »

W linku trzeba usunąć te dwa oo w nazwie allegrooo nie wiem czemu tak wychodzi z tymi dwoma "oo" za dużo
Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: ..Na którejś z nich jest moja róża...
Awatar użytkownika
kwiatusek
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 12 lut 2012, o 21:26

Post »

Tylko na razie nie sprzedaje żadnych nasionek.. :(
Gdy ktoś kocha różę, której jedyny okaz znajduje się na jednej z milionów gwiazd, wystarczy mu na nie spojrzeć, aby być szczęśliwym. Mówi sobie: ..Na którejś z nich jest moja róża...
Awatar użytkownika
galaxy
500p
500p
Od: 6 maja 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

znalazłam :)
Awatar użytkownika
Akwelan_2009
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 19:27

Post »

aner - Twoje Adenium to są Adenium obesum czy inne ? Pytam, ponieważ mam sadzonki Adenium obesum też z własnego siewu, ale całkiem inaczej "wykształcają" - formują dolną część kaudeksu, mimo że "podciągam" - wyciągam z podłoża podczas przesadzania. Jakiej wielkości są doniczki w których pokazujesz rośliny na fotkach ?
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
aner
200p
200p
Od: 3 sie 2009, o 10:42

Post »

Akwelanienasionka adenium kupowałam jako obesum ,ale jakie są trudno powiedzieć ,okaże się jak zakwitną. Nasiona kupowałam po 190gr za sztukę,kupiłam 2białe i2 bordowe--wykiełkowały wszystkie.Ponieważ nie mogłam dostać doniczek do bonsai wsadziłam je do miseczek,w których zrobiłam dziurki,jedne rosną w miseczkach10/10 ,a inne14 /14.Słyszałam ,że adenia nie lubią plastikowych doniczek i tego się trzymam.Przy każdym przesadzaniu podnoszę je i może czynię to za intensywnie ale taki jest efekt.Ostatnio przesadzałam w piątek 10bm.W tych samych doniczkach będą rosły drugi rok.Zawsze przesadzam zgodnie z kalendarzem biodynamicznym,to tyle -pozdrawiam :wit
Renia
Qodmira
100p
100p
Od: 20 sty 2011, o 20:29

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Będę posiadał Nasionka Adenium Ponad 1000 Szt. Z Tajlandii nasionka były by najpóźniej za 2-3 tyg. jeżeli pójdzie wszystko z planem. Nie wiadomo jak tam na granicach teraz;) Proszę pisać PW jak i co ile ktoś by chciał szt. itp.
Pomiędzy 2 a 3 fotką jest duża różnica a to ta sama roślinka 2 fotka jest zrobiona 11,07,2011r. a 3 fotka 19,09,2011r. 2 miesiące na słońcu i można mieć taki efekt ;)
Fotka 4 to właśnie siewki z tych nasion Tajlandzkich , Wykiełkowały mi na kaloryferze przykryte folią. od rana do wieczora i już było widać różnicę we wschodach ;)
Ogółem miałem ponad 120 szt. Rocznych sadzonko-roślin i tylko mi już 2 zostały ;) Sprzedawały sie jak świeże bułeczki w piekarni ;)
Jeżeli ktoś byłby chętny na nasiona Plumerii to też mógłbym zamówić. PW JBC. Lub E-mail : GreensGardens@wp.pl
sadam8806
100p
100p
Od: 30 lis 2011, o 00:40

Post »

Na granicy niema żadnych problemów, nasiona będziesz miał w ciągu tygodnia :) Poproszę o odłożenie 15szt jak można :)
Qodmira
100p
100p

Post »

Ostatnio jak zamawiałem to był troche mały problem bo Tajlandię troche woda podlała za mocno i podtopy były ale wkońcu dotarły do mnie nasionka.
Awatar użytkownika
Akwelan_2009
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 19:27

Post »

Witam.
Zamówione nasiona Adenium to wyłącznie tylko nasiona Adenium obesum, czy może inne też ?

Pozdrawiam
Mieczysław.
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Qodmira
100p
100p

Post »

Adenium Arabicum Desert "DWARF BLACK GIANT" 20 nasion Cena 6Funtów ;o

ADENIUM DESERT ROSE THAI SOCOTRANUM " CHADA PETCH " 10 nasion 10 funtów ;ooooo
ADENIUM ARABICUM DESERT ROSE " SINGBHURI " 20 nasion 6 funtów
ADENIUM ARABICUM DESERT ROSE " BLACK PEARL " 20 nasion 6 funtów
Jak widać ceny stoją mocno a Funt też sie trzyma. . .
Jeżeli nie wierzysz mogę Ci podać linki do tych Auckji to zobaczysz.
Adenium Obesum wychodzi za 10 nasion 4,9zł Taniej niż na Allegro i sprawdzone nasionka. Widać po fotkach co z nich i jak szybko wyrosło.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
sadam8806
100p
100p

Post »

Chyba w dolarach kupujesz a nie w funtach :)
Qodmira
100p
100p

Post »

W Funtach wszystko jest liczone bo na ebayu.co.uk kupuje. Jest tam przelicznik na dolary i Funty ale ja w Funtach wszystko płacę.
Awatar użytkownika
galaxy
500p
500p
Od: 6 maja 2009, o 17:26

Post »

to ile w przeliczeniu na złotówki jedno nasiono THAI SOCOTRANUM " CHADA PETCH "?
sadam8806
100p
100p

Post »

3,50zł plus koszty z wysyłki, dość sporo
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Akwelan_2009 pisze:"mikusia" - takie małe sieweczki wymagają dużo światła, sporo ciepła - 25 st C, a nawet więcej nie będzie im szkodzić. Chcesz żeby Twoje siewki rosły, zrób z pudełka kartonowego 40 x30 x 40 cm, "namiastkę szklarenki" - zamontuj od góry żarówkę energooszczędną (15 W, ja taką doświetlałem w 2010 roku moje siewki). Odległość żarówki od siewek 15 - 25 cm. Pamiętaj o zrobieniu otworów wentylacyjnych, żeby następowała wymiana powietrza. Doświetlaj 12 - 14 h/dobę - siewki będą miały i ciepło i więcej światła do fotosyntezy. Od środka wyłóż - wyklej pudełko folią spożywczą aluminiową, będzie w szklarence jeszcze widniej dla roślinek. Na pytanie, które zadałaś w moim wątku - odpowiem tak: patrząc na podłoże w którym rosną siewki, nie widzę potrzeby nawożenia, może im to zaszkodzić. Jeżeli będą miały więcej światła i cieplej od razu zauważysz, że zaczynają się "zmieniać".

Akwelan a co w takim razie ze zraszaniem tych maleństw? Jak często i kiedy to robić?
Zablokowany

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”