Ogródek chatte - cz. 11, druga część lata i jesień ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek chatte - cz. 11, druga część lata i jesień ...

Post »

Izulko nie daj sie prosić . ;:196 Wiosna idzie mości panowie i panie . :heja jeszcze tylko trochę i grabie i łopaty w dłoń :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Chatte-produkujesz już rozsady?A z tymi łopatami to myśle jutro takie do odgarniania śniegu bardziej przydatne będą.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Trochę Was zaniedbałam, bo zachorzałam. Myslałam, ze w tym sezonie mi sie upiecze ... Nie upiekło się, jakiś zmutowany wirus mnie dopadł. Do tego znów nadwyrężyłam łapy :roll:
Ale jestem :D

Jadziulek, Nelka, Grażynko, dziękuję za dyskusję o ślimakach! Dzięki temu ten wątek nabiera większej wartości :D

Danusiu, właśnie ta czasochłonność sadzenia mnie przerażą. Czuję, że nie uda mi się jednak przesadzić wszystkiego, co zaplanowałam i znów część zostanie na kolejny sezon, a ogródek nadal będzie rozgrzebany :roll:

Halinko, moja lawenda na początku rosła na czystym piasku :lol: Teraz ma troszkę tylko lepiej, ale skoro rośnie tak bujnie, to rzeczywiście piasek bardzo jej odpowiada :D
Co do nornic, to myślę, że nie ma takiej rosliny, która naprawdę by je odstraszała. Jeżeli coś im się nie podoba, to ryją 5 cm dalej i już :lol: Wypróbowałam już wszystkie sposoby o jakich usłyszałam i żaden nie sprawdził sie u mnie. Wydaje mi się jedynie, że kiedy zwiększa się moja aktywność w ogródku (duzo kopię w różnych miejscach), to ich aktywność się zmniejsza. Po zimie zawsze znajduję jakieś ślady działalności nornic, ale potem jest spokój.

Aniu, bo u mnie czerwiec jest bezkonkurencyjny :lol: Potem też jeszcze jest fajnie, ale już nie tak. Dzięki za pozdrowionka ;:196
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tosiu, jak masz niewiele slimaków, to możesz sobie pozwolić na dobroczynność względem tych szkodników. Gdybyś miała taką plagę, jak niektórzy, raz dwa by Ci przeszło ;) :lol:

Asiulek, czy ja pamiętam?! Pytanie brzmi: czy Ty pamiętasz? ... że masz przyjechac, jak tylko ruszy wegetacja? ;:23
Cieszę się, że wróciłas na łono forum ;)

Witaj Anulko! Jak miło, że do mnie zajrzałaś ;:196 zwłaszcza, że ostatnio nie za wiele na forum bywałaś. Nie wiem ile to dla Ciebie "troszeczkę" ;) :lol: Mnie się widzi, że jeszcze minimum 2 miesiące do wiosny :roll:
Tosia pewnie zaraz da mi burę :;230

Badziu, dziękuję bardzo! jeśli mój ogródek choć w niewielkim stopniu jest dla Ciebie inspiracją, to to jest mi ogromnie przyjemnie! To wielki komplement :D
Czemu nie ma mnie w ziołowym wątku? Bo jakiś czas w ogóle nie by ło mnie na forum i ...
i zapomniałam o tym wątku :oops:
Jak znajdę więcej czasu, to do niego wrócę ;:108

Ewka, ja w ogóle nie produkuję rozsady w domu, bo nie mam warunków i nigdy mi sie nie udawały. Czekam na prawdziwą wiosnę, a tymczasem latam z łopatą i drążę śniegowe tunele :;230
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuś...To teraz wiem na czym nadwyrężyłaś łapki...odśnieżanie....wyluzuj trochę ,czas prac dopiero się zbliża ,a czym jak nie kończynami górnymi trzeba podołać...szwarcuj się i wypędź wszelkimi sposobami tegoż wirusa co w Tobie siedzi...Życzę dużo zdrówka... ;:196
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuniu mam nadzieję, ze już doszłaś do zdrówka, dbaj o siebie, bo teraz te wszystkie wirusiska takie zajadłe i zlekceważone potrafią nieźle namieszać w organizmie :roll: Życzę Ci dużo zdrówka ;:196
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Izuniu jasne, że pamiętam. I już się cieszę na spotkanie z Tobą. Ale na razie pozostaje odśnieżanie i skończenie pracy ze zdjęciami, żeby Was w końcu do siebie zaprosić ;:4
A Ty uważaj na zdrowie, naprawdę nie warto przeginać. To się później odbija - tak jak u mnie, niestety. Tak że teraz odpoczywaj i zbieraj siły na nowy sezon.
No i pomyziaj od cioci Asi wszystkie twoje wspaniałe kociaki. ;:167
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Chatte-dbaj o siebie,paskudne wirusy teraz krążą,szkoda,żeś tak daleko,bardzo lubię odśnieżać,a mam mały areał.
Kliwia od Ciebie dobrze znosi wymuszony chłód mojego mieszkania.
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Izuś,masz rośliny,których ja usilnie poszukuję niektórych od lat. Ja nie mam własnego wątku i chyba nigdy go nie będę mieć,nie mogę więc pokazać swojej flory,też ciekawej.W tej sprawie na pw.

Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Witam w kolorowym(oby jak najpędzej!!) ogródku :D Ty nadwyrężyłaś ręce, a ja mam coś z łokciem :;230 czyli odgarnianie śniegu dało się we znaki ;:224 musimy się kurować, bo już niedługo....
A moje ogródkowe koty wciąż przynoszą nornice :) więc z okazji ich dzisiejszego święta dostały w podziękowaniu trochę smakołyków.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nelka, nie zgadłas ;) To nie odśnieżanie (robiłam to tylko raz, bo chłopcy nie pomyśleli o odgarnięciu śniegu od domu), to nadmiar prac domowych i ... szydełkowania. Chciałam zrobić za dużo, za szybko :?
Od 3 dni prawie nic nie robię, ale takie nicnierobienie jest strasznie męczące! Nie wiem czy wytrzymam tyle, żeby łapy całkiem doszły do siebie :roll:
A wirus już przepędzony! :D

Aguś, jak powiedziałam, wirusa już się pozbyłam. Na szczęście nie był tak zjadliwy jak ubiegłoroczny i dość szybko doszłam do siebie :D Tylko łapki wciąż bolą :(

Asiulku, mam nadzieję, że zobaczę Twój ogródek jeszcze zanim zdążysz do mnie przyjechać :D
Co do przeginania, to wiem czym to pachnie, ale mam takie autodestrukcyjne skłonności i dość regularnie przesilam ręce :lol:
Dzięki za mizianko - przekazane :D

Ewka, na szczęście na ogół odśnieżają moi chłopcy. Mnie zupełnie wystarcza niekończące się sprzątanie po kotach, a takze po chłopcach :roll:
Właśnie zastanawiałam się, jak ma się kliwia. Ona zimą lubi chłód. Jeśli ma zbyt ciepło, to nie zakwitnie.

Badziu, przez 5 lat pobytu na forum nazbierało mi się dość dużo ciekawych roślin, głównie z wymiany z frumowiczami :D
A co stoi na przeszkodzie, żebyś miała swój wątek? :shock: Parę kliknięc i już masz wątek! :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Basiu, cieszę się, że zajrzałaś na forum, bo już myślałam, że będziesz urlopować do wiosny ;)
Jak pisałam wyżej, ręce nadwyrężyłam nie przez odśnieżanie. Mam nadzieję, że do wiosny je zregeneruję.
Masz dzielne kotki! Zasługują na nagrodę ;:108 Moje grzeją się na parapetach i kombinują, jak to zrobić, żeby w ogóle tyłka na dwór nie wystawiać :;230

"Żaba" zapowiedziała już, że zlikwiduje zdjęcia z darmowych kont, zostawiając tylko 500. Ja mam tam ponad 1000, więc dużo moich zdjęć z wątków zniknie, Nie czuję się na siłach, żeby ponownie wysyłać je na nowy hosting (bo Żabie nie będę płacić) i umieszczać w miejscach, gdzie dotąd na forum były. To by była katorznicza praca, pochłaniająca mnóstwo cennego czasu. Trudno, będą świecić dziury w starszych wątkach, ale tam chyba i tak rzadko ktoś zagląda ...
Kolejnych zdjęć na razie nie będę zamieszczać, bo nie wybrałam jeszcze nowego hostingu. Jak wybiorę, to przypomnę jeszcze coś z lata ;)

Dziękuję wszystkim za troskę i życzenia zdrowia! Buziaki dla wszystkich ;:79
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No... zagląda... Szkoda zdjęć...
Wredna ta Żaba... Nie to co Twój Księciunio :D
Pieszczoty dla Kotów z okazji dnia wczorajszego :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”