Zamówienie nasion
- darbo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: zamawianie nasion
termic88
Przeczytaj ten wątek od początku a będziesz wiedzieć, dlaczego jego autorka wybierała takie a nie inne odmiany.
Przeczytaj ten wątek od początku a będziesz wiedzieć, dlaczego jego autorka wybierała takie a nie inne odmiany.
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 sty 2012, o 08:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
termic88 chetnie przylacze sie do zamowienia wspolnego jezeli Ci to odpowiada.Mnie wystarcza po 3 nasionka pomid.egzotykow.A czy z holenderskich czy wlosskich warzyw tez bedziesz cos zamawiac? co do nasionek-wysle pw.Jania
- termic88
- 500p
- Od: 18 paź 2011, o 02:00
Zobacze jak będę stać z finansami w połowie miesiąca, jeżeli dam radę to będę chciała zamówić pare odmian. Jak tylko będę głębiej to rozważać wrzuce swoje myśli tutaj i spis ewentualnych odmian też! pzdr
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Hymn spokoju, Moje nadwyżki
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
-
- 100p
- Od: 6 maja 2009, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witam
czy ja tez sie moge dorzucic do zamówienia?moge partycypowac w kosztach
czy ja tez sie moge dorzucic do zamówienia?moge partycypowac w kosztach
Padło tu pytanie czy z nasion kupionych w pomidorlandii czy tomatohobby można zbierać nasiona -z większości można ,jeśli jest to odmiana ustalona , najprościej mówiąc jeśli przy nazwie nie ma F1 lub "hybryd" to na 99% jest to odmiana ustalona i z takich owoców można pozyskiwać nasiona .Właśnie takie odmiany ustalone sprzedają te "sklepy". Mam nadzieję że będziecie robić dokumentację z uprawy zamówionych nasionek i podzielicie się takowymi w przyszłej akcji
- aleks
- 100p
- Od: 12 lut 2011, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pomidorlandia pakuje po 10 nasionek, więc ilości nie są hurtowe Ja w tym roku zamówiłam po raz pierwszy, mam nadzieję zebrać nasiona
Cóż,życie...
Monika
Monika
- termic88
- 500p
A ja zawsze albo do tej pory byłam samolub i wszystko zjadałam W tym roku serdecznie postaram się poprawić żeby nie wychodzić na takiego człowieka. Teraz w kosztach przeszkadza mi jedynie szkoła więc ciężko to widzę. Odezwę się za tydzień jak wszystko w kosztach ustale!
Aha, i dziękuję za odpowiedź na nurtujące mnie pytanie!
Aha, i dziękuję za odpowiedź na nurtujące mnie pytanie!
"Zawsze warto być człowiekiem, Choć tak łatwo zejść na psy" - moja ulubiona sentencja, zespół Dżem
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
- termic88
- 500p
Wiecie co? Ja chyba sobie podaruję na ten rok te amerykańskie odmiany pomidorów. Mam przynajmniej z 70 odmian pomidorów zaplanowanych na ten rok, wiec wybaczcie że takie nadzieje zrobiłam. Wiecie że jak się zaplanuje się za dużo to można później tego nie ogarnąć. Dopiero w tym roku będę zbierała nasionka na następny sezon więc może dołącze się do akcji wymiany na następny rok. Bardzo Was za to przepraszam No i mam jeszcze dużo wydatków, począwszy od podstaw typu ziemia na sadzonki do niedużego tunelu na wiosnę :d oj, będzie tego trochę. Bardzo przeprasza i pozdrawiam wszystkich!
Pozdrawiam, Teresa.
Pozdrawiam, Teresa.
- Hekate
- 200p
- Od: 23 lip 2009, o 16:15
- Kontakt:
Czy ktoś z was w ostatnich dniach zamawiał nasiona z tomatohobby? Wysłałam w niedzielę do nich maila z odmianami które chciałam zamówić i do dzisiaj cisza
Ania
- kesza
- 100p
- Od: 16 lip 2010, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja zamawiałam i korespondowałam, dowiedziałam się, że mają nieprzewidziane braki kadrowe, to pewnie dlatego.
Też już czekam parę dni, ale w zeszłym roku było wszystko OK, to w tym też się doczekam. Szybciej jest w pomidorlandii.
Też już czekam parę dni, ale w zeszłym roku było wszystko OK, to w tym też się doczekam. Szybciej jest w pomidorlandii.
Pozdrawiam,
Edyta
Edyta
Ja też dosyć długo czekałam.Po prostu mają teraz dużo pracy.Zadzwoń do nich i zapytaj czy otrzymali zamówienie.Hekate pisze:Czy ktoś z was w ostatnich dniach zamawiał nasiona z tomatohobby? Wysłałam w niedzielę do nich maila z odmianami które chciałam zamówić i do dzisiaj cisza
Gratis zrekompensował oczekiwanie
Polecam
pozdrawiam, Justyna
,,Na H to może być Meksyk, może być Texas!... A na H! Zaraz moment, to będzie w Południowej... tych różnych krajów dużo na H... to może Ohio!,, Alternatywy 4
,,Na H to może być Meksyk, może być Texas!... A na H! Zaraz moment, to będzie w Południowej... tych różnych krajów dużo na H... to może Ohio!,, Alternatywy 4
- Hekate
- 200p
- Od: 23 lip 2009, o 16:15
- Kontakt:
dzięki, to mnie uspokoiliście , bo już się zastanawiałam czy aby mail nie poszedł w kosmos, choć to opcja małoprawdopodobna
Ale nie ma tego złego z tym czekaniem, przeglądałam dziś po raz kolejny ich katalog i wpadł mi w oko jedna odmiana pomidora i najprawdopodobniej go domówię, ale dla tej nazwy to go muszę mieć
Ale nie ma tego złego z tym czekaniem, przeglądałam dziś po raz kolejny ich katalog i wpadł mi w oko jedna odmiana pomidora i najprawdopodobniej go domówię, ale dla tej nazwy to go muszę mieć
Ania