Gazania - Cz.1
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Gazanie
Może w zbyt chłodnym pomieszczeniu przechowujesz, to też ma wpływ na szybkość kiełkowania, optymalna temp. to 23*, ale przyczyna może tkwić w złej jakości nasion, te zakupione w sklepie nie zawsze są lepsze od pozyskanych przez siebie. Ja też wysiewałam kupione, czekam do końca tygodnia.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 24 sty 2012, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mysle ze temperatura jest dobra, bo stoja na parapecie koło grzejnika. moze rzeczywiscie jakies wadilwe nasionka, zaraz biore sie za kolejny wysiew. na razie ma 4 sztuki wiec znowu wysieje moze znowu cos mi wzejdzie i az uzbieram kilka ładanych sadzonek.
Pozdrawiam Kasia
to też jest jakaś metoda. Coś im nie pasuje... Ja wzruszyłam ziemie, wcisnęłam nasionka tak,że nawet nie wszystkie były przykryte. Wzeszły po3 dniach. Nasionka miałam z tamtego roku i rok temu przy siewie miałam problemy. W tym roku nie
- ninkas
- 200p
- Od: 23 sty 2011, o 23:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja wysiałam gazanię w niedzielę. Nasiona kupione. Jak skończyłam to sobie przypomniałam, że przecież mam zeszłoroczne zbierane
Na razie nic nie widać, poczekam jeszcze kilka dni i chyba wysieję zbierane.
Na razie nic nie widać, poczekam jeszcze kilka dni i chyba wysieję zbierane.
Alicja
- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja swoje właśnie posiałam... Jak na razie w temacie siania same sukcesy - znaczy się wschodzi to, co posiałam Więc mam nadzieję, że i tym razem się uda.
Moje wsiowe poczynania - c.j.d.
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
- cykada
- 50p
- Od: 18 lut 2011, o 13:40
- Kontakt:
hej!
ja swoje wsiałam w środe 15 lutego.
To mój pierwszy raz.Zobaczymy co się urodzi
ja swoje wsiałam w środe 15 lutego.
To mój pierwszy raz.Zobaczymy co się urodzi
Dom z dzieciństwa
Pozdrawiam Monika:)
Pozdrawiam Monika:)
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Ja wysiewałam 31.01 i nadal nic. Powiedzcie mi czy jeszcze czekać ,czy posiać nowe?
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- elik_49
- 1000p
Powinny już wykiełkować w tym czasie, możesz delikatnie rozgarnąć ziemie i zobaczyć co tam się pod przykryciem dzieje, może zbyt grubą warstwą są przykryte, jeśli nie to ja wysiewałabym ponownie.
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Grzebałam, grzebałam niby widać nasiona nie są zgnite, ale nie wyłażą. Nie są też grubo przykryte. Poczekam jeszcze ze trzy dni i zobaczę jak nie wylezą to posieję nowe.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
-
- 500p
- Od: 13 lut 2011, o 14:25
Jakie miałyście nasionka?
Ja swoje pozbierałam w ubiegłym roku.
Ja swoje pozbierałam w ubiegłym roku.
- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
Czy moglibyście mi powiedzieć kiedy najlepiej sadzonki wysadzać do gruntu? Sadzonki już dość spore mam ...wysiały się w lecie i we wrześniu miałam już roślinki z 4-5 liśćmi , na zimę wykopałam i wsadziłam w skrzynki, na dzień dzisiejszy z 60 kilku sadzonek uchowało się około 40
Jutro mam zamiar oprócz nich wysiać jeszcze zebrane w tamtym roku nasiona i jakoś tak usiłuję wykombinować ,żeby przy wysadzaniu te z tamtego roku i te z tego były w podobnym 'wieku' Stąd moje pytanie , bo usiłuję wymierzyć kiedy mniej więcej wysiać nasiona
Marzy mi się cała rabata Gazanii stąd te ilości
Jutro mam zamiar oprócz nich wysiać jeszcze zebrane w tamtym roku nasiona i jakoś tak usiłuję wykombinować ,żeby przy wysadzaniu te z tamtego roku i te z tego były w podobnym 'wieku' Stąd moje pytanie , bo usiłuję wymierzyć kiedy mniej więcej wysiać nasiona
Marzy mi się cała rabata Gazanii stąd te ilości
- elik_49
- 1000p
Mnie gazania właśnie najładniej wschodzi ze swoich nasion, jednak w tym roku byłam zmuszona użyć zakupione i na razie po tygodniu od momentu wysiania cisza, ale znalazłam swoje nasionka z 2009 roku i spróbuje je wysiać dodatkowo...to tak w ramach eksperymentu.
Sandra .jakby nie patrzył te z ubiegłego sezonu i tak będą zawsze o rok starsze i one powinny jako pierwsze zakwitnąć.
Sandra .jakby nie patrzył te z ubiegłego sezonu i tak będą zawsze o rok starsze i one powinny jako pierwsze zakwitnąć.