Koleus Blumego cz.1
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje koleuski
W katalogu W. Legutko napisali, że firma dysponuje dwiema grupami odmian Standard i Roko (chyba rokoko) i obie serie są w ośmiu odmianach: Lutino, Pastel, Amarant, Rubin, Mahoń, Multikolor, Brąz, Granat i mieszanka. W sklepach widziałem tylko mieszankę. Na zdjęciach wyglądają super.
-
- 100p
- Od: 5 maja 2011, o 10:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Uwielbiam koleuski.W weekend wysiewam moje.Ciekawe co mi wyrosnie, bo miam mieszankę
-
Ja z wysiewami czekam do połowy marca. Ale wytrzymuję tylko dlatego, że na razie robię sadzonki. A mam już ich troszeczkę.
- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- anka22639
- 200p
- Od: 8 sty 2012, o 15:32
Sadzonki można przyspieszyć - na grzejniku Chociaż długo wschodzą u mnie pojawiły się kiełki po 4 dniach ale przy innych rozsadach to ok.2-3 dni
Pozdrawiam Anka
Polecam coś na i o grillu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Polecam coś na i o grillu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
U mnie już też wzeszły. Masę tego jest Ale będę miała co sadzić. Jak dobrze że ja mam szklarnie
Mam pytanko...jakiś czas temu posadziłam mix koleusków. Część w szklarence na specjalnym podłożu a resztę na substracie w pojemniku po surówce;)
Wszystkie maluchy codziennie biorą kąpiele pseudosłoneczne pod lampą ale zauważyłam, że te ze szklarenki rosną jak dzikie. Mają strasznie długaśne łodyżki. Kilka z nich dostało już 1 pary właściwych liści i za chwile będę je musiała ze szklarenki ewakuować bo dosięgają pokrywki. Zastanawiam się jednak czy to normalne, że są takie długie?
Wszystkie maluchy codziennie biorą kąpiele pseudosłoneczne pod lampą ale zauważyłam, że te ze szklarenki rosną jak dzikie. Mają strasznie długaśne łodyżki. Kilka z nich dostało już 1 pary właściwych liści i za chwile będę je musiała ze szklarenki ewakuować bo dosięgają pokrywki. Zastanawiam się jednak czy to normalne, że są takie długie?
- anka22639
- 200p
- Od: 8 sty 2012, o 15:32
ja trzymam roślinki w woreczku -taka mini szklarenka tylko do wykiełkowana roślinek później zdejmuje albo odchylam woreczek bo w dobrych ciepłych i wilgotnych warunkach roślinki wybiegają a i o choroby grzybicze nie trudno
Pozdrawiam Anka
Wbiłam w skrajne komory 4 patyczki i uniosłam daszek jakieś 5 cm nad poziom najwyższych siewek. Czy to, ze teraz nie są osłonięte z każdej strony może im jakoś zaszkodzić?
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
skusiłam sie i ja dziś wysiałam nasionka
mają być rokoko tylko pytanie ile wzejdzie ??nasionek tez nie za wiele było
mają być rokoko tylko pytanie ile wzejdzie ??nasionek tez nie za wiele było
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
koniczynko ja też kupiłem coleusa rokoko i są bardzo ładne wschody .Zależy jak się trafi
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Czy już w pierwszej parze liści właściwych są już kolory inne niż zielone? Kiedy będzie wiadomo jakie barwy ma dany egzemplarz?
-
Przebarwienia powinny się pojawić już na pierwszej parze liści właściwych. Stopniowo będą się wybarwiać coraz mocniej.Zwłaszcza jeżeli roślina dorosła będzie czerwona lub bordowa. Czasami już nawet liścienie są zabarwione na bordowo-zielony kolor.