Niestety nie mam żadnego doświadczenia z masą z pianek. Myślę jednak, że struktura będzie podobna do masy cukrowej.
Przełożyć możesz tort, każdym kremem na bazie śmietanki. Ponczować tym czym lubisz ( ostrożnie z alkoholem, musi być zachowana odpowiednia proporcja, bo łatwo zepsuć cały smak tortu), nie podoba mi się tylko pomysł z obsmarowaniem nutellą. Moim zdaniem będzie za słodko! Po za tym ciemna nutella może brudzić masę i wyjdą Ci plamy.
Poszukaj, w internecie jest bardzo dużo przepisów na kremy pod masę. Niestety masę najlepiej zabezpiecza krem tłuszczowy. Bardzo smaczne są kremy budyniowe. Z praktyki wiem, że masę cukrową i tak mało osób zjada. Zwykle pozostaje na talerzyku, a razem z nią cienka warstwa kremu.
Składanie tortu zaczynamy na podkładce. Każdy tort musi taką posiadać, nie przeniesiesz go bez niej. Mały torcik musi mieć taką samą rozmiarowo podkładkę jak tortownica w której był pieczony biszkopt.
http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... d+pod+tort