Rabatki Konstantego część 4
Re: Rabatki Konstantego część 4
Ewuniu nie odpowiedziałaś Grażynce gdzie będziesz siała te warzywa też jestem ciekawa, bo na takie warzywka przydałaby się rabata dalej od miasta.
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam serdecznie(dwuserdecznie??)Kogro,Danusiu,Jadziu,Tosiu,Olgo(Aza to pies) -skalniak po którym sąsiedzkie koty zjeżdżały z górki na pazurki i chyba na trzech łapach?
![Obrazek](http://images47.fotosik.pl/1372/7a5aa06ce69339f2med.jpg)
wiosna za miesiąc,a witaminy już
![Obrazek](http://images38.fotosik.pl/1362/a1e11d8e84548f98.jpg)
Nasiona dla znajomej z Łotwy,z Polonii kurlandzkiej sprzed 300 lat,mieszka w rolniczym miasteczku nad rzeką Musą,klimat jak na Kaszubach.
![Obrazek](http://images41.fotosik.pl/1318/de112670c842c703.jpg)
![Obrazek](http://images43.fotosik.pl/1373/3f3b50365f909e03med.jpg)
![Obrazek](http://images50.fotosik.pl/1381/f8e02c2ab66e0caa.jpg)
![Obrazek](http://images38.fotosik.pl/1362/4bc199b74afc4252med.jpg)
![Obrazek](http://images37.fotosik.pl/1335/b39c19a0a307b670.jpg)
![Obrazek](http://images47.fotosik.pl/1372/7a5aa06ce69339f2med.jpg)
wiosna za miesiąc,a witaminy już
![Obrazek](http://images38.fotosik.pl/1362/a1e11d8e84548f98.jpg)
Nasiona dla znajomej z Łotwy,z Polonii kurlandzkiej sprzed 300 lat,mieszka w rolniczym miasteczku nad rzeką Musą,klimat jak na Kaszubach.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Ewuniu..spieszę z gratulacjami serducha...
. U mnie także zima na całego. ![heja :heja](./images/smiles/heja.gif)
![serduszko ;:167](./images/smiles/heart.gif)
![brawo ! ;:138](./images/smiles/clap.gif)
![heja :heja](./images/smiles/heja.gif)
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Współczuję Ci braku wody i podziwiam jak dzielnie to znosisz. Mam nadzieję, że odwilż nadejdzie szybko i awaria zostanie usunięta.
Konstantrmu jednak nie robi to żadnej różnicy. Widać, że bardzo zadowolony
Czy to szczypiorek?
Konstantrmu jednak nie robi to żadnej różnicy. Widać, że bardzo zadowolony
![Laughing :lol:](./images/smiles/icon_lol.gif)
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Na ten tłusty czwartek zamiast pączkami to serduchami sypnęło ![cheers ;:136](./images/smiles/cheers.gif)
![cheers ;:136](./images/smiles/cheers.gif)
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Znaczy, że tłusty czwartek się udał.
Kostek wygląda na zadowolonego ze szczypiorku.
Kostek wygląda na zadowolonego ze szczypiorku.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewuś
vice - versa
SERDUCHOWA - REWIZYTA ![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
Elu
tykwę też zamówiłam i wiele, wiele innych... nasion kwiatów i ciekawych warzyw egzotycznych,
pewnie nie wszystko przyjdzie, bo te które mnie interesowały były w niewielkich ilościach wystawione na Akcji wymiany nasion.
![;:97](./images/smiles/sorrircoracao.gif)
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
Elu
pewnie nie wszystko przyjdzie, bo te które mnie interesowały były w niewielkich ilościach wystawione na Akcji wymiany nasion.
- EwkaEs
Witam w śnieżnej zamieci,buty mi przemokły mimo,że niedawno były impregnowane.
Zyto-zamówiłam w akcji wymiany nasion cukinię okrągłą włoską i bazylię olbrzymią (od Tuli) dla brata Jana,ale czy jeszcze będzie nie wiadomo.Dla Ciebie już są:z serii Ogród nie z tej ziemi PlantiCo Zielonki:pomidor gruntowy karłowy typu cherry(czyli czereśniowy)Lycopersion lycopersicum Maskotka -smaczne bez tendencji do pękania,Ola Polka -żółty o owocach kulistych,lekko wydłużonych,smacznych,do bezpośredniego spożycia i do dekoracji potraw,Yellow Pear Shaped- żółty gruszkowatego kształtu,owoce osiągają średnicę do 3,5 cm,soczysty,słodki,nadaje się także na przetwory.Ten jest na pewno wysoki,dwa razy uprawiałam go w donicy na parapecie to wiem z autopsji,u brata zeszłego roku rósł przy murze i był potężnym krzaczyskiem rozpiętym na sznurkach.Bardzo plenny.I długo owocuje.Koktailowy Aztek,odmiana amatorska,nadaje się do uprawy w doniczkach,owoce kuliste ,kolor cytrynowy,Czereśniowy Ildi,wyjątkowo plenna odmiana amatorska o wydłużonych pomarańczowo żółtych owocach(do 150 szt.na 1 roślinie)-oba Polanu,przydatne do 2015 roku.Nadto dynia ozdobna butelkowa(cucurbita pepo),owoce jasnozielone,nadaje się do dekoracji ogrodzeń i altan,a po zasuszeniu do dekoracji kuchni.Są też malwy pełne z Polanu i z PlantiCo,bo wydaje mi się,że kolory i odcienie kolorów mają różne,powtarza się tylko ciemno czerwony,a prócz niego żółty,pomarańczowy,łososiowy,śnieżno biały i kremowy.Co z nasion będzie Ci za dużo-obdarz kogoś z Grupy Lubelskiej.
Bratu Rafałowi kupiłam kapustę ozdobną,bo jak wiesz ostatnio modna do bukietów.I kukurydzę ozdobną,która ładnie wygląda zasuszona w kuchni i mam nadzieję taką dostać,w Podwórkowym mi nie urośnie.
Elsi-sprawdzałam-woda w piwnicy jest.To znaczy w ujęciu w korytarzu dla pani sprzątającej jest.
Dzięki za gratulacje,nie spodziewałam się zostać dostrzeżona!
Zyto-zamówiłam w akcji wymiany nasion cukinię okrągłą włoską i bazylię olbrzymią (od Tuli) dla brata Jana,ale czy jeszcze będzie nie wiadomo.Dla Ciebie już są:z serii Ogród nie z tej ziemi PlantiCo Zielonki:pomidor gruntowy karłowy typu cherry(czyli czereśniowy)Lycopersion lycopersicum Maskotka -smaczne bez tendencji do pękania,Ola Polka -żółty o owocach kulistych,lekko wydłużonych,smacznych,do bezpośredniego spożycia i do dekoracji potraw,Yellow Pear Shaped- żółty gruszkowatego kształtu,owoce osiągają średnicę do 3,5 cm,soczysty,słodki,nadaje się także na przetwory.Ten jest na pewno wysoki,dwa razy uprawiałam go w donicy na parapecie to wiem z autopsji,u brata zeszłego roku rósł przy murze i był potężnym krzaczyskiem rozpiętym na sznurkach.Bardzo plenny.I długo owocuje.Koktailowy Aztek,odmiana amatorska,nadaje się do uprawy w doniczkach,owoce kuliste ,kolor cytrynowy,Czereśniowy Ildi,wyjątkowo plenna odmiana amatorska o wydłużonych pomarańczowo żółtych owocach(do 150 szt.na 1 roślinie)-oba Polanu,przydatne do 2015 roku.Nadto dynia ozdobna butelkowa(cucurbita pepo),owoce jasnozielone,nadaje się do dekoracji ogrodzeń i altan,a po zasuszeniu do dekoracji kuchni.Są też malwy pełne z Polanu i z PlantiCo,bo wydaje mi się,że kolory i odcienie kolorów mają różne,powtarza się tylko ciemno czerwony,a prócz niego żółty,pomarańczowy,łososiowy,śnieżno biały i kremowy.Co z nasion będzie Ci za dużo-obdarz kogoś z Grupy Lubelskiej.
Bratu Rafałowi kupiłam kapustę ozdobną,bo jak wiesz ostatnio modna do bukietów.I kukurydzę ozdobną,która ładnie wygląda zasuszona w kuchni i mam nadzieję taką dostać,w Podwórkowym mi nie urośnie.
Elsi-sprawdzałam-woda w piwnicy jest.To znaczy w ujęciu w korytarzu dla pani sprzątającej jest.
Dzięki za gratulacje,nie spodziewałam się zostać dostrzeżona!
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu
gratulacje ![Laughing :lol:](./images/smiles/icon_lol.gif)
![Laughing :lol:](./images/smiles/icon_lol.gif)
- EwkaEs
Ambo-bardzo mi miło!
Chatte-dzięki.Tak mam w domu znawcę szczypiorkożercę,cebuli dymce też nie przepuści.Szczególnie ceni drobną siedmiolatkę.
Kogro-tłusty czwartek trochę się nie udał,poczęstowano mnie pączkiem który zajął zasłużone ostatnie miejsce w rankingu,nie dość,że w smaku był głównie tłusty,lukier oblepiał go z obu stron.
Olusiu-fakt....i nieoczekiwanie.
Chatte-dzięki.Tak mam w domu znawcę szczypiorkożercę,cebuli dymce też nie przepuści.Szczególnie ceni drobną siedmiolatkę.
Kogro-tłusty czwartek trochę się nie udał,poczęstowano mnie pączkiem który zajął zasłużone ostatnie miejsce w rankingu,nie dość,że w smaku był głównie tłusty,lukier oblepiał go z obu stron.
Olusiu-fakt....i nieoczekiwanie.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No cóż, nie wszystko zawsze musi wypaść idealnie. ![vic :uszy](./images/smiles/uszy.gif)
![vic :uszy](./images/smiles/uszy.gif)
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Ewo - Dziękuję
Czym mogę Ci się zrewanżować?
Mam fioła na punkcie nowości, nie tylko pomidorowych.
Zaletą Akcji nasiennej jest to, że można nabyć atrakcyjne nasionka w małych ilościach. To fajna rzecz.
Mnie interesuje wyhodowanie z każdej odmiany: jeden, dwa krzaki pomidorów.
Te które już posiadam, od Ciebie i jak coś przyjdzie z Wymiany nasion to po jednym krzaku tylko do tunelu wejdzie.
Dla nas dwoje, czwarta część tego by wystarczyła, cóż ale coś w głowie tkwi aby eksperymentować dalej.
Miło mi jak: rodzina i goście w lecie przyjeżdżają, chwalą wiejskie... nie tylko powietrze, ale i to co w ogrodzie zobaczą
i wypróbują a ja z chęcią dzielę się z nimi tym co mam jak odjeżdżają.
Czym mogę Ci się zrewanżować?
Mam fioła na punkcie nowości, nie tylko pomidorowych.
Zaletą Akcji nasiennej jest to, że można nabyć atrakcyjne nasionka w małych ilościach. To fajna rzecz.
Mnie interesuje wyhodowanie z każdej odmiany: jeden, dwa krzaki pomidorów.
Te które już posiadam, od Ciebie i jak coś przyjdzie z Wymiany nasion to po jednym krzaku tylko do tunelu wejdzie.
Dla nas dwoje, czwarta część tego by wystarczyła, cóż ale coś w głowie tkwi aby eksperymentować dalej.
Miło mi jak: rodzina i goście w lecie przyjeżdżają, chwalą wiejskie... nie tylko powietrze, ale i to co w ogrodzie zobaczą
i wypróbują a ja z chęcią dzielę się z nimi tym co mam jak odjeżdżają.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Zytko , przyjechałabym na pomidorki ale czemu Ty tak daleko mieszkasz
Ewo , czy kapturki z roślinkami są już bardziej widoczne![Question :?:](./images/smiles/icon_question.gif)
![Question :?:](./images/smiles/icon_question.gif)
Ewo , czy kapturki z roślinkami są już bardziej widoczne
![Question :?:](./images/smiles/icon_question.gif)
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Ewo jak tam sytuacja z wodą u Ciebie. U mnie już koło zera dziś to u Ciebie powinno być na plusie. W tej sytuacji powinnaś się osrto dopominać o wodę. A nawiasem mówiąc to w Zakopanem hydraulicy są w stanie odmrozić wodę jeśli w domu jest siła w 15 minut. Przyłączają niskie napięcie i duże natężenie prądu do rur. Potrzebny do tego jest odpowiedni transformator. Ja już nie mam zamarzniętych rur tylko popękane w kuchni i czeka mnie remont.
Serduszka gratuluję.
Serduszka gratuluję.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy