Rodzynek brazylijski(PhysalisPeruviana),miechunka pomidorowa i in. Cz.1
- Suppa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rodzynek brazylijski
Niedawno zlikwidowałem moje rodzynki i zostało sporo zielonych niedojrzałych owoców. Można coś z nimi zrobić, czy nadają się do wyrzucenia?
Pozdrawiam, Maciek.
Pierwszy raz wysiałam rodzynka brazylijskiego (miechunka) ale chyba za późno. W ogrodzie wyrosły ale nie kwitły. Cztery sadzonki zostawiłam w skrzynce urosły do ok.1 m. nie kwitną. Zabrałam z ogrodu do domu bo noce już zimne i nie wiem co dalej mam zrobić. Chciałabym przetrzymać roślinki do wiosny. Czy powinnam je przyciąć? Proszę o pomoc szkoda żeby się zmarnowały bo są bardzo okazałe. Pozdrawiam
- ewikk77
- Od: 8 sty 2010, o 21:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie też dużo zielonych, na razie nie wyrzucam, mam nadzieję, że dojdą, a jak nie, to wtedy się ich pozbędę, ale też nie mam doświadczenia.
pozdrawiam Ewa
- Suppa
marpo17, jeśli do tej pory nie zakwitły to chyba szkoda fatygi. Może masz jakąś kapryśną odmianę? Moje zaczęły kwitnąć z miesiąc po wysadzeniu.
Cóż, chyba mało osób wśród nas uprawia rodzynki Ja też potrzymam je i zobaczę, czy mają chęć dojrzewać. Na pewno w przyszłym roku wysieję je wcześniej, to powinno sprawić, że więcej owoców dojrzeje.
Cóż, chyba mało osób wśród nas uprawia rodzynki Ja też potrzymam je i zobaczę, czy mają chęć dojrzewać. Na pewno w przyszłym roku wysieję je wcześniej, to powinno sprawić, że więcej owoców dojrzeje.
Pozdrawiam, Maciek.
a ja parę dni temu pozbierałam wszystkie rodzynki z krzaczków. Zielonych nazbierał mi się karton Powykładałam je wszystkie na blaszki i czekam na dojrzewanie jakieś 15% już dojrzało Rodzynki siałam dość wcześnie - 31 stycznia, w przyszłym roku wysiew przyspieszę o jakieś 10 dni
Pozdrawiam rodzynkowo!
Pozdrawiam rodzynkowo!
Pozdrawiam! Tereska
- Suppa
Ojej, to bardzo wcześnie Ja swoje wysiewałem razem z pomidorami 17 marca, ale na początku rosły wolniutko. Teraz planuję siać koło 1 marca.
Pozdrawiam, Maciek.
-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Te zielone zostawiłaś w koszulkach, czy "gołe" kuleczki?terika pisze:a ja parę dni temu pozbierałam wszystkie rodzynki z krzaczków. Zielonych nazbierał mi się karton Powykładałam je wszystkie na blaszki i czekam na dojrzewanie jakieś 15% już dojrzało
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
Odkopuję temat.
Jak u Was było ze wschodami rodzynka? Kupiłam nasionka, wysiałam 9.II, lekko przysypałam piaskiem i cisza do dzisiaj. Mają cieplutko i nie chcą łebków wychylić. Obok wszystko wschodzi a tu nic.
Jak u Was było ze wschodami rodzynka? Kupiłam nasionka, wysiałam 9.II, lekko przysypałam piaskiem i cisza do dzisiaj. Mają cieplutko i nie chcą łebków wychylić. Obok wszystko wschodzi a tu nic.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- Suppa
Bliżej kolejnego weekendu powinny się pojawić, to rośliny wymagające cierpliwości
Ja wysiałem 4 dni temu.
Ja wysiałem 4 dni temu.
Pozdrawiam, Maciek.
- BRZOSKWINKA
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
Te od Ciebie wysiałam 14-go, ale martwiły mnie tamte... Myślałam, że z nimi cos nie tak.
Dzięki, będę cierpliwie czekać.
Dzięki, będę cierpliwie czekać.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
-
- Od: 4 mar 2010, o 00:10
A ja jeszcze sie zastanawiam nad rodzynkiem w tym roku i chyba sie na niego skuszę
Brzoskwinko, czytałem gdzieś, że rodzynek może wschodzić od 2 do 3 tygodni, czyli wymaga sporo cierpliwosci jak pisał Suppa
Pozdrawiam
Jerry
Brzoskwinko, czytałem gdzieś, że rodzynek może wschodzić od 2 do 3 tygodni, czyli wymaga sporo cierpliwosci jak pisał Suppa
Pozdrawiam
Jerry
Pozdrawiam
Jerry
Jerry
Potwierdzam długość tych wschodów U mnie kiełkowały nawet po 3 tygodniach od wysiewu
Pozdrawiam! Tereska