Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6
Ty kupujesz cebulki, ja wolę nasiona
Sypie u nas cały dzień i wieje, dobrze, że mrozu nie ma. Mam nadzieję, że zgodnie z zapowiedziami przestanie jutro.

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne hiacynty i narcyzy
Będzie z nich pożytek i w następnych latach 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Izuś prawdziwa wiosenka.....hiacynty w koszyczku otulone sizalem wyglądają przepięknie....a jak muszą pachnieć....pewnie na cały pokój 

Iza ciekawa jestem Twoich gożdzików , sama zebrałam już sporą kolekcję ale zawsze można trafić na coś czego się nie ma
na nazwanie paproci poczekam ,wygląda bardzo ciekawie i skoro u Ciebie ma się dobrze u mnie też powinna rosnąć .
Napisz proszę jakimi roślinkami jesteś zainteresowana
Szczęściara z Ciebie zakupy rewelacyjne , mogę sobie tylko wyobrazić jaka frajda z kwitnących hiacyntów .
W sobotę mój M obiecał mi wypad do miasta ,muszę kupić kilka dużych donic dla datur i ziemię do wysiewów a przy okazji może załapię się na jakieś ciekawe nasionka
Pod wieczór śnieżyca ustała a przed powrotem mojego towarzystwa do domku odśnieżyli drogę

Napisz proszę jakimi roślinkami jesteś zainteresowana

Szczęściara z Ciebie zakupy rewelacyjne , mogę sobie tylko wyobrazić jaka frajda z kwitnących hiacyntów .
W sobotę mój M obiecał mi wypad do miasta ,muszę kupić kilka dużych donic dla datur i ziemię do wysiewów a przy okazji może załapię się na jakieś ciekawe nasionka

Pod wieczór śnieżyca ustała a przed powrotem mojego towarzystwa do domku odśnieżyli drogę

-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Izo!
U Ciebie lato,to dobrze bo jak patrzę za okno to widzę,że nie ma co spodziewać się wiosny mimo,że dzisiaj jest pierwszy dzień plusowej temperatury
Pozdrowienia Edward
U Ciebie lato,to dobrze bo jak patrzę za okno to widzę,że nie ma co spodziewać się wiosny mimo,że dzisiaj jest pierwszy dzień plusowej temperatury
Pozdrowienia Edward

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Izo
wiesz za co!
Obejrzałam jeszcze raz cały ten wątek. Piękne zimowe fotki! Bardzo fotogeniczna Twoja działeczka - w zimowej szacie. Ale tęsknimy już baaardzo za krokusami - prawda?

Obejrzałam jeszcze raz cały ten wątek. Piękne zimowe fotki! Bardzo fotogeniczna Twoja działeczka - w zimowej szacie. Ale tęsknimy już baaardzo za krokusami - prawda?
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Iza,
fajna taka wiosenka, przynajmniej w domu.
Jak wytrzymuje Twoja rodzina intensywny zapach hiacyntów ?
Dzisiaj u mnie już temperatura na dobrym plusie (nawet do +5).
Jednak śniegu jeszcze dużo mam w ogrodzie. A jak u Ciebie ?

Jak wytrzymuje Twoja rodzina intensywny zapach hiacyntów ?

Dzisiaj u mnie już temperatura na dobrym plusie (nawet do +5).
Jednak śniegu jeszcze dużo mam w ogrodzie. A jak u Ciebie ?

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izo dobra okazja nigdy nie jest zła
Siberio dziękuję! Wszystkie czerwone kwiatki na niej są żurawek. Ten o którego pytasz pochodzi od żurawki Sugar Plum rosnącej koło brunery. Bardzo ciekawa odmiana.
Ewciu cebulki cebulkami, ale w kupowaniu nasion też jestem dobra. Gorzej z sianiem. Dzisiaj kupiłam kolejne 2 torebeczki
Jacku właśnie z myślą o kolejnych wiosnach je kupiłam. W domu jest tak ciepło, że szybko przekwitną.
Agness te 3 hiacynty stoją u syna. Jakoś nie narzeka. Chociaż pachnieć pachnie dość intensywnie. Druga kompozycja stoi u nas i ona już nie jest tak pachnąca.
Elu goździki pokazywałam pod koniec poprzedniego wątku. Mam 3-4 kolory kropkowanego, kilka niskich skalniakowych, pierzasty biały i ogrodowe. Przekopałam watek paprociowy i znalazłam - ta paprotka to Dryopteris filix-mas "Linearis polydactyla". Jedną zimę już przeżyła u mnie. Radzi sobie świetnie. Złego słowa nie mogę na nią powiedzieć. Na pewno chciałabym kawałeczek tego rozchodnika co ostatnio pokazałaś. Mam 2 podobne - kwitnącego na biało i na różowo.
Edwardzie i u mnie o dziwo było dziś na plusie. Mamy sporo śniegu i wygląda na to, że będzie sporo wody chwilowo jak utrzyma się dodatnia temperatura.
Marysiu
Przecież nie mogłam inaczej. Nie chciałam tylko za wcześnie. Jasne, że tęsknimy za krokusami
W tym roku koniecznie musicie z Grażynką przyjechać i zobaczyć moje na żywo.
Krysiu moja rodzina już się przyzwyczaiła do tych zapachów. Co roku "funduję" Im na przedwiośniu takie atrakcje
U mnie też mnóstwo śniegu, ale idzie odwilż.
Rabatka cienista pod jabłonką kilka dni temu:

A to moje dzisiejsze zakupy - znów nie mogłam się oprzeć kolorowym torebkom
tylko dlatego, że wcześniej takich nie widziałam

Siberio dziękuję! Wszystkie czerwone kwiatki na niej są żurawek. Ten o którego pytasz pochodzi od żurawki Sugar Plum rosnącej koło brunery. Bardzo ciekawa odmiana.
Ewciu cebulki cebulkami, ale w kupowaniu nasion też jestem dobra. Gorzej z sianiem. Dzisiaj kupiłam kolejne 2 torebeczki

Jacku właśnie z myślą o kolejnych wiosnach je kupiłam. W domu jest tak ciepło, że szybko przekwitną.
Agness te 3 hiacynty stoją u syna. Jakoś nie narzeka. Chociaż pachnieć pachnie dość intensywnie. Druga kompozycja stoi u nas i ona już nie jest tak pachnąca.
Elu goździki pokazywałam pod koniec poprzedniego wątku. Mam 3-4 kolory kropkowanego, kilka niskich skalniakowych, pierzasty biały i ogrodowe. Przekopałam watek paprociowy i znalazłam - ta paprotka to Dryopteris filix-mas "Linearis polydactyla". Jedną zimę już przeżyła u mnie. Radzi sobie świetnie. Złego słowa nie mogę na nią powiedzieć. Na pewno chciałabym kawałeczek tego rozchodnika co ostatnio pokazałaś. Mam 2 podobne - kwitnącego na biało i na różowo.
Edwardzie i u mnie o dziwo było dziś na plusie. Mamy sporo śniegu i wygląda na to, że będzie sporo wody chwilowo jak utrzyma się dodatnia temperatura.
Marysiu

Krysiu moja rodzina już się przyzwyczaiła do tych zapachów. Co roku "funduję" Im na przedwiośniu takie atrakcje

Rabatka cienista pod jabłonką kilka dni temu:

A to moje dzisiejsze zakupy - znów nie mogłam się oprzeć kolorowym torebkom

- badzia
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Kontakt:
Witaj Izuś. Ta chryzantema, którą prezentowałaś w wątku Zosi to jest wczesna, średnia czy póżna? Trzeba przyznać - jest piękna.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Nasion mam trochę, ale nic jeszcze z nimi nie robiłam-odpędzam koty
Może jutro da się posiać.

Iza wilec biały ładniutki co zaś się tyczy fasolnika to siałam go w ubiegłym roku opis mi się bardzo podobał , nie dość że ozdobny to strąki można zajadać no może i można ale strąka nie widziałam a sama roślinka jak dla mnie nieciekawa ale wiadomo ile ludzi tyle gustów a nóż będziesz z niej zadowolona
Dzięki za nazwanie paproci
a rozchodnika zapisałam 

Dzięki za nazwanie paproci

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Izo, chyba mnie tu jeszcze nie było
, chociaż znamy się z widzenia w innych wątkach
Pospacerowałam po twoich wątkach, zaraz wracam do oglądania letniej i wiosennej odsłony.
Wiosna w domu, dobry sposób na biel za oknem. Ja niestety nie mam takich okazji, a szkoda.
Dzwonki-piękna kolekcja. Liliowce i lilie z przetacznikiem-cudne.
Pozdrawiam

Pospacerowałam po twoich wątkach, zaraz wracam do oglądania letniej i wiosennej odsłony.
Wiosna w domu, dobry sposób na biel za oknem. Ja niestety nie mam takich okazji, a szkoda.
Dzwonki-piękna kolekcja. Liliowce i lilie z przetacznikiem-cudne.
Pozdrawiam

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Donneczka
- 200p
- Od: 16 cze 2009, o 00:15
Witaj Iza...i pewnie do zobaczenia być może w Starym Polu. 

Dorota
Ogródek Donneczki
Ogródek Donneczki
- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Izuś....
Wiesz, że nie poznałam Twego domeczku na działce? Tak go czas spatynował po dawnym malowaniu - patrzę i patrzę i nagle poznaję, no jak to? - toż schodek Tujowy jest do przysiadania na progu, toż to Tujki działka!
Dawno nie zaglądałam. Ciesze się, że u Was wszystko rośnie jak dawniej. Ta wielka rabata...na liliowce. A ja znów myślę, Iza się za ogródek warzywny wzięła? Poco taka grządka wielka? haha. Tylko Ty mogłaś zaplanować taaaaką imponująca rabatę kwiatową
. Będzie piękna z liliowcami!

Wiesz, że nie poznałam Twego domeczku na działce? Tak go czas spatynował po dawnym malowaniu - patrzę i patrzę i nagle poznaję, no jak to? - toż schodek Tujowy jest do przysiadania na progu, toż to Tujki działka!
Dawno nie zaglądałam. Ciesze się, że u Was wszystko rośnie jak dawniej. Ta wielka rabata...na liliowce. A ja znów myślę, Iza się za ogródek warzywny wzięła? Poco taka grządka wielka? haha. Tylko Ty mogłaś zaplanować taaaaką imponująca rabatę kwiatową

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Izuniu, piękne zdjęcia host!!