Wiejski eksperyment Pat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat

Post »

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za odwiedziny! A przede wszystkim za rady: tego mi właśnie potrzeba teraz najbardziej, bo pomysły różne kłębią się w głowie, a jest ich zdecydowanie za dużo :oops: Po Waszych wpisach poczytałam sobie o żywopłotach naturalnych i już jestem zdecydowana, że też taki chcę (a sama bym na to nie wpadła :wink: )

Generalnie moim ideałem ogrodu jest połączenie polskiego i angielskiego naturalistycznego i do tego będę starać się dążyć, a co wyjdzie to zobaczymy - mam nadzieję, że już wczesnym latem będę mogła zaprezentować pierwsze wyniki, bo mąż się zobowiązał, że w zamian za pomidory z ogrodu (naiwnie wierzy, że już w pierwszym sezonie uda mi się cokolwiek wyhodować :P ), wykona te wszystkie prace wstępne, których ja z wielkim brzuchem nie dam rady...podobno nawet zamierza osobiście wysadzać sadzonki :heja

Magnolio, no my też będziemy mieć 2 małe przeszkody remontowe: starsza twierdzi, że będzie pomagać: na razie pilnie obserwuje zasiewy naparapetowe, więc jest nadzieja, że rzeczywiście praca w ogródku ją zainteresuje, a mlodsza - mam nadzieję - że okaże się modelowym niemowlęciem z reklamy :wink:

A teraz kilka obiecanych odkryć domowych: na początek drzwi...niby nic takiego, ale jak twierdzą właściciele nikt nic z nimi nie robił i w tak świetnym stanie tkwią sobie w futrynie od lat przedwojennych.

Obrazek

A tu odkrycie ogrodowe - też nic spektakularnego, zwykły kubeł na śmieci, ale...opatrzony datą 1932, a w stanie lepszym niż nasze kubły na podwórku :lol:
Obrazek

Jeśli chodzi o same wnętrza, to więcej zdjęć będzie po przeprowadzce, teraz tylko jedno: górny korytarz: jego wygląd daje dość dobre pojęcie o stanie domu :wink:
Obrazek

I stara kuźnia, która kiedyś będzie salonem...

Obrazek
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zaciekawiły mnie bardzo drzwi,takie inne a jak na swój wiek to dobrze się trzymają. co do kubła na śmieci to ty go pilnuj bo to już prawie antyk :;230 . Mnie osobiście bardzo podoba się drewno w domu.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mój był w nie lepszym stanie jak go kupowałam.Ale takich mebli,podłóg nie było .I drzwi ;:167 .Na górze obecnie zmienionym pietrze gospodarz suszył złoże...i po drabinie wchodziliśmy.Tym masz schody .I DODAM,ZE NIE BYŁO KANALIZACJI,WC ITD.Więc u Ciebie nie jest żle.Masz wizję skoro w kużni widzisz już salon.Starocie wykopuję z ziemi-butelki,szmaty,resztki urządzeń rolnych czyt.żelastwo.Widzę ogrom pracy ale jak skończycie to będzie perełka.Bardzo żałuję,że jak zaczynaliśmy nie było dostępu do internetu i takiej kopalni wiadomości.Wiele rzeczy zrobilibyśmy inaczej.Teraz to widzę.Bardzo jestem ciekawa jak będzie toczył się remont ;:132o ogrodzie nie wspomnę ;:3
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Pat jakie Ty masz cudowne wyposażenie domku.Już widzę odnowione mebelki,cudowne drewniane schody oj mój klimat ;:167 .Masz stary dom i jeszcze niejeden skarb w nim możesz znależć :;230 :;230 .
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Pat, awatarek po prostu ekstra, a dom ma, jak widać, potencjał ! Wszyscy Ci kibicujemy !
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Super dom, uwielbiam takie klimaty. Gratuluję odważnej decyzji ;:138 Z przyjemnością będę zaglądać i podpatrywać zmiany. Życzę wielu pomysłów i cierpliwości przy ich realizacji :wit
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Przepiękne miejsce wybraliście sobie do wspólnego życia. A jak mąż ma jeszcze odpowiedni fach w ręce to Wasz dom będzie jak z pod igły.
Wiele pracy przed Wami, ale jesteście jeszcze bardzo młodzi, a dzieciaczki, liczę już to majowe :wink: , będą miały gdzie się bawic
;:63
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Aszko, no o tyle nie jest źle, ze dwa pokoje i kuchnia na dole są do wprowadzenia, jeśli ktoś nie ma przesadnych wymagań odnośnie do komfortu życia; mamy nawet mini-łazienkę przerobioną z pieca chlebowego :D U nas na górze też właściciele zboże trzymali...to chyba dość powszechna praktyka, bo w wielu starych domach takie rozwiązanie widziałam.

Co do mebli, to należą do właścicieli, którzy na początku uparli się, ze zabiorą wszystkie, ale im bliżej wyprowadzki, tym bardziej spuszczają z tonu i niewykluczone, że jednak część zostanie....zresztą najfajniejsze są rzeczy, na których im nie zależy, a na które ja patrzę łakomym okiem, poukrywane w kuźni właśnie i w stodole, a do tego mam już zaklepane zamienniki o przyszywanej teściowej, która woli sprzęty nowoczesne, a poniemieckich chętnie się na wymianę pozbędzie :wink:

Ilonko, wiek naszych dzieci jest mylący, bo my mamy tyle lat co bohater popularnego w PRLu serialu :D Ale myślę, że damy jeszcze radę to i owo zrobić, a może nawet stetryczenie w czasie odsunąć, dzięki nowemu wyzwaniu ;:65
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

Pat, ten dom :shock: , jak dobrze widzę pruski mur :shock: cudo, a jaki zdrowy, to nie betony czy żużlowe pustaki. Odremontujecie szybciej niż myslicie a i ogród będzie cudny, już to widzę. ja też z rodzinką przeprowadziłam się z duzego miasta na wieś, kupiliśmy mały domek letniskowy na 0,5ha działce i przerobilismy na całoroczny. Mieszkamy tu już trzeci rok, pomalutku się urządzamy i codziennie podziwiając widoki za oknem i wdychając świeże powietrze, cieszymy sie podjętą decyzją. I jeszcze coś nas łączy ja na początku czerwca też spodziewam się drugiej córci, pierwsza ma 2,5 roku ;:196 Trzymaj się cieplutko, damy radę :wit
joanaa1
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 11 mar 2011, o 11:17

Post »

witam serdecznie- przeglądając forum trafiłam na Twój wątek - Lwówek śl. to zaraz za miedzą :D życzę dużo cierpliwości zarówno do ogrodu jak i do domu. My również przeprowadziliśmy się z bloku do domu na wsi - tu życie płynie wolniej i ciekawiej. Będę zaglądać jak pozwolisz i kibicować :wit
pozdrawiam
pozdrawiam Joanna
joanaa1
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 11 mar 2011, o 11:17

Post »

chciałam napisać więcej ale moja czteroletnia córeczka zasnęła mi na kolanach i miałam trochę utrudnione zadanie :wink: - przełożyłam ją na wygodniejsze miejsce ale to już po spaniu..... w każdym razie jeszcze raz cieplutko pozdrawiam i czekam na wiosenne zdjęcia gospodarstwa
;:3 ;:3 ;:3
pozdrawiam Joanna
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Mam nadzieję, że nie uraziłam przyszłej mamy
A co to za bohater :;230 bo latam po wszystkich mi znanych z tamtych czasów, ale to temat rozległy :;230
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

A ja mysle,ze wiem 39,5 prawda?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”