Koleus Blumego cz.1

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje koleuski

Post »

W katalogu W. Legutko napisali, że firma dysponuje dwiema grupami odmian Standard i Roko (chyba rokoko) i obie serie są w ośmiu odmianach: Lutino, Pastel, Amarant, Rubin, Mahoń, Multikolor, Brąz, Granat i mieszanka. W sklepach widziałem tylko mieszankę. Na zdjęciach wyglądają super.
gmart68
100p
100p
Od: 5 maja 2011, o 10:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uwielbiam koleuski.W weekend wysiewam moje.Ciekawe co mi wyrosnie, bo miam mieszankę :wink:
Mój ogród
Pozdrawiam
Gośka
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja z wysiewami czekam do połowy marca. Ale wytrzymuję tylko dlatego, że na razie robię sadzonki. A mam już ich troszeczkę.
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

]Obrazek
Obrazek
Moje wyglądają tak, siane z mieszanki pod koniec stycznia. Rosną baaaardzo powoli a już nie mogę się doczekać kolorów. To mój pierwszy raz z tymi roślinkami a o sianiu już nie wspominam :)
Awatar użytkownika
anka22639
200p
200p
Od: 8 sty 2012, o 15:32

Post »

Sadzonki można przyspieszyć - na grzejniku Chociaż długo wschodzą u mnie pojawiły się kiełki po 4 dniach ale przy innych rozsadach to ok.2-3 dni
Pozdrawiam Anka
Polecam coś na i o grillu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

U mnie już też wzeszły. Masę tego jest :shock: Ale będę miała co sadzić. Jak dobrze że ja mam szklarnie :D
Ewanov
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 2 sty 2012, o 18:00

Post »

Mam pytanko...jakiś czas temu posadziłam mix koleusków. Część w szklarence na specjalnym podłożu a resztę na substracie w pojemniku po surówce;)
Wszystkie maluchy codziennie biorą kąpiele pseudosłoneczne pod lampą ale zauważyłam, że te ze szklarenki rosną jak dzikie. Mają strasznie długaśne łodyżki. Kilka z nich dostało już 1 pary właściwych liści i za chwile będę je musiała ze szklarenki ewakuować bo dosięgają pokrywki. Zastanawiam się jednak czy to normalne, że są takie długie?
Awatar użytkownika
anka22639
200p
200p
Od: 8 sty 2012, o 15:32

Post »

ja trzymam roślinki w woreczku -taka mini szklarenka tylko do wykiełkowana roślinek później zdejmuje albo odchylam woreczek bo w dobrych ciepłych i wilgotnych warunkach roślinki wybiegają a i o choroby grzybicze nie trudno
Pozdrawiam Anka
Polecam coś na i o grillu http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ewanov
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 2 sty 2012, o 18:00

Post »

Wbiłam w skrajne komory 4 patyczki i uniosłam daszek jakieś 5 cm nad poziom najwyższych siewek. Czy to, ze teraz nie są osłonięte z każdej strony może im jakoś zaszkodzić?
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

skusiłam sie i ja dziś wysiałam nasionka
mają być rokoko tylko pytanie ile wzejdzie ??nasionek tez nie za wiele było
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

koniczynko ja też kupiłem coleusa rokoko i są bardzo ładne wschody .Zależy jak się trafi :)
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Czy już w pierwszej parze liści właściwych są już kolory inne niż zielone? Kiedy będzie wiadomo jakie barwy ma dany egzemplarz?
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przebarwienia powinny się pojawić już na pierwszej parze liści właściwych. Stopniowo będą się wybarwiać coraz mocniej.Zwłaszcza jeżeli roślina dorosła będzie czerwona lub bordowa. Czasami już nawet liścienie są zabarwione na bordowo-zielony kolor.
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”