Mój wiejski ogród.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój wiejski ogród.
Irminko
masz przepiękny ogród. Jestem tu nowa i szukam oczywiście tego co mi jest bliskie. A takie ogrody szczególnie są mi bliskie, bo mój wygląda podobnie. Mieszkam na wsi podkrakowskiej od 6 lat i tworzę podobny ogród. Wcale nie z przypadku ja taki lubię. Od stycznia przeszłam na emeryturę i myślę że teraz więcej czasu poświęcę upiększaniu tego miejsca.
Będę śledzić Twoje poczynania i nieraz pytać o radę. Kury też będą w tym roku. Zakupiłam kurnik który złoże po zejściu śniegów.
Pozdrawiam Cię serdecznie Maska
masz przepiękny ogród. Jestem tu nowa i szukam oczywiście tego co mi jest bliskie. A takie ogrody szczególnie są mi bliskie, bo mój wygląda podobnie. Mieszkam na wsi podkrakowskiej od 6 lat i tworzę podobny ogród. Wcale nie z przypadku ja taki lubię. Od stycznia przeszłam na emeryturę i myślę że teraz więcej czasu poświęcę upiększaniu tego miejsca.
Będę śledzić Twoje poczynania i nieraz pytać o radę. Kury też będą w tym roku. Zakupiłam kurnik który złoże po zejściu śniegów.
Pozdrawiam Cię serdecznie Maska
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irminko, dzięki Ci za te Twoje przecudne kremowe malwy, które wkleiłaś mi do wazonu urodzinowego.
Nadrabiam dziś zaległości na znajomych wątkach i co widzę? U Aguniady napisałaś o "przymarzniętych dwóch leżakach" Grechuty - a czy Ty wiesz, że ja miałam identyczne skojarzenie i napisałam o tym już wcześniej w Jej wątku
Nadrabiam dziś zaległości na znajomych wątkach i co widzę? U Aguniady napisałaś o "przymarzniętych dwóch leżakach" Grechuty - a czy Ty wiesz, że ja miałam identyczne skojarzenie i napisałam o tym już wcześniej w Jej wątku
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Renatko i Lidziu, bez malw trudno sobie wyobrazić ogród, myślę, że nie tylko wiejski, chyba każdy. Cieszę się, że zauważyli to projektanci ogrodów i malwy, a także dalie na nowo odkryli i docenili. Malwy rosną u mnie w każdym miejscu ogrodu, nie ograniczam ich, nie wybieram też specjalnie kolorów ani odmian. Każda jest piękna. Co do rdzy, widzę czasami w niektórych miejscach brzydkie liście, ale mam nadzieję, że to nie jest ... Taka właśnie ze mnie 'ogrodniczka" jak z ... Wiem jedynie, że w przypadku rdzy usuwa się całe kwiatostany, tak, Lidziu?
Te liście to, mam nadzieję, sprawa słońca ?
Te liście to, mam nadzieję, sprawa słońca ?
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Irminko, no właśnie u mnie na razie z nasłonecznieniem kiepsko, ale powinno się zmienić, po wycince wierzbowego zagajnika. Ale choćbym miala nad malwami z lampą doświetlającą stać, to być muszą Dla mnie, tak jak piszesz, są uosobieniem wiejskiego ogrodu.
- irminka
Masko, Maseczko, jak masz na imię? Chyba założymy nowy Klub Wiejskich Ogrodów z Kurami jako niezbędnym elementem dekoracyjnym. Zauważyłam, że kiedy pokazuję kwiaty, to zainteresowanie jest raczej umiarkowane, ale kiedy pojawiają się kury i koguty frekwencja i temperatura wypowiedzi zawsze rośnie! Ciekawa jestem tego składanego kurnika, pokażesz go nam ?
- irminka
- Maska
- Kontakt:
Irminko,
Dziękuję za odpowiedź i reakcję . Mój kurnik jest kupiony na Allegro:
http://allegro.pl/kurnik-woliera-wybieg ... 49489.html
Niestety nie mam kogoś kto by zrobił coś takiego i musiałam kupić gotowy. Na razie jest w ogromnej paczce przed oknem co mi utrudnia robienie zdjęć moim kochanym ptaszkom zajadającym się w karmniku i na pobliskim drzewie, ale jak tylko wiosna przyjdzie to go ustawię i zakupię kurki. Jedną mam przyrzeczoną od zaprzyjaźnionej starszej pani w mojej miejscowości w sumie kurnik jest na 5 kurek ale mnie to wystarczy.
Jako osoba doświadczona załóż grupę wiejskich ogrodów, bo to swoista grupa a ja chętnie do niej przystanę.
Na imię mam Maria ale jako młoda osoba mówili mi Maśka (do dzisiaj jeszcze niektórzy), a ponieważ nie używa się polskich liter w tego typu nazwach zaczęłam używać maska i nawet mi się to podoba
serdecznie pozdrawiam Maska
Dziękuję za odpowiedź i reakcję . Mój kurnik jest kupiony na Allegro:
http://allegro.pl/kurnik-woliera-wybieg ... 49489.html
Niestety nie mam kogoś kto by zrobił coś takiego i musiałam kupić gotowy. Na razie jest w ogromnej paczce przed oknem co mi utrudnia robienie zdjęć moim kochanym ptaszkom zajadającym się w karmniku i na pobliskim drzewie, ale jak tylko wiosna przyjdzie to go ustawię i zakupię kurki. Jedną mam przyrzeczoną od zaprzyjaźnionej starszej pani w mojej miejscowości w sumie kurnik jest na 5 kurek ale mnie to wystarczy.
Jako osoba doświadczona załóż grupę wiejskich ogrodów, bo to swoista grupa a ja chętnie do niej przystanę.
Na imię mam Maria ale jako młoda osoba mówili mi Maśka (do dzisiaj jeszcze niektórzy), a ponieważ nie używa się polskich liter w tego typu nazwach zaczęłam używać maska i nawet mi się to podoba
serdecznie pozdrawiam Maska
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irminko, ja się sobie bardziej podobam jako wiązka ziół ;:54
Maska, dzięki Tobie się dowiedziałam, że można kupić taki gotowy kurniczek
Ja też jestem ta od wiejskiego ogrodu i od kur. Miałam kury jeszcze jesienią, teraz nie mam, bo czekam na nowy kurnik. Mój kurnik będzie budowany - mam nadzieję, że to nie czcze obiecanki mojego męża i że się doczekam. Chciałabym mieć zielononóżki kuropatwiane - 10 kurek i kogutka. Marzę o tym, że z czasem zaczną mi wysiadywać jajka i prowadzać małe kurczaczki po wybiegu.
Kupowałam w zeszłym roku kurki zielononóżki korzystając z forum woliera. Jest to forum, na którym znajdziesz ogromne bogactwo wiedzy, ale co do atmosfery, to hmmm... daleko jej do tej, która panuje tutaj.
Maska, dzięki Tobie się dowiedziałam, że można kupić taki gotowy kurniczek
Ja też jestem ta od wiejskiego ogrodu i od kur. Miałam kury jeszcze jesienią, teraz nie mam, bo czekam na nowy kurnik. Mój kurnik będzie budowany - mam nadzieję, że to nie czcze obiecanki mojego męża i że się doczekam. Chciałabym mieć zielononóżki kuropatwiane - 10 kurek i kogutka. Marzę o tym, że z czasem zaczną mi wysiadywać jajka i prowadzać małe kurczaczki po wybiegu.
Kupowałam w zeszłym roku kurki zielononóżki korzystając z forum woliera. Jest to forum, na którym znajdziesz ogromne bogactwo wiedzy, ale co do atmosfery, to hmmm... daleko jej do tej, która panuje tutaj.
- Maska
- Kontakt:
Małgosiu,
taki budowany kurnik jest o wiele praktyczniejszy bo i w zimie kurki mogą mieszkać a mój tylko sezonowo, ale dobre i to.
Czekam niecierpliwie na wiosnę, bo to moja pierwsza wiosna którą poświęcę "obejściu" mając więcej czasu. Moi sąsiedzi mają stajnie stodoły więc i chowają kury kogutki pieją co rano ale to cały urok!
Pozdrawiam Maska
taki budowany kurnik jest o wiele praktyczniejszy bo i w zimie kurki mogą mieszkać a mój tylko sezonowo, ale dobre i to.
Czekam niecierpliwie na wiosnę, bo to moja pierwsza wiosna którą poświęcę "obejściu" mając więcej czasu. Moi sąsiedzi mają stajnie stodoły więc i chowają kury kogutki pieją co rano ale to cały urok!
Pozdrawiam Maska
- irminka
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Irminko przepraszam, ale chciałabym za pośrednictwem Twego wątku nawiązać kontakt z Maską. Jej wątek został przeniesiony do wizytówek i to co do niej napisałam zostało zutylizowane.
Masko bądź tak dobra i załóż swój wątek, żebyśmy mogli do Ciebie pisać.
Masko bądź tak dobra i załóż swój wątek, żebyśmy mogli do Ciebie pisać.
- Maska
- Kontakt:
Nie wiem czy dobrze zrobiłam co do mnie należało, ale założyłam wątek Wiejski ogród
Zapraszam
Pozdrawiam Maska
Zapraszam
Pozdrawiam Maska
- roots23
- 500p
- Od: 23 sie 2010, o 16:01
piękne widoczki u Ciebie a kurki i koguciki mam za płotem, często też u siebie niestety i też kaczki-te gorsze, bo załatwiają się okropnie i wszędzie. a ja tak lubię chodzić rano, w południe i po południu boso po trawniku a tu klops nie da się
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata