Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2
Pam cos o wyciaganiu Datur wspominala ... Jola wyciagasz juz swoje? bo sie zastanawiam, czy juz na nie czas czy jeszcze moga troche "pognic" w gospodarczym.
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Jolu zdjęcia porównawcze, na zasadzie przed zmianami i po, byłyby całkiem pouczajace. Takze jeśli nie sprawi Ci to trudności to poproszę o nie
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jule moje daturki jeszcze śpią - zawsze je późno wyciągam , a to dlatego ,że nie mam gdzie ich przechować
survivor26 imwsz Tak właściwie to zdjęć z czasów poprzednich właścicieli to nie mamy ale był to stary zaniedbany sad z wielkim mokradłem porośniętym trzciną i tatarakiem. Stał tam też wielki stary sypiący się dom z ogromną stodołą ale ten dom nie nadawał się do remontu więc kamienie z niego powędrowały do ogrodu. Z tamtych czasów zostało tylko mokradło - reszta została uprzątnięta i wykarczowana. Zdjęcia , które posiadam są już z czasów kilkuletniej używalności przez nas.
Stworzyć takie porównanie z czasów kiedyś - teraz jest trudne bo nie mamy początkowych fotek ale coś tam spróbuję pokazać:
Wejście do domu od drogi czyli przedogródek wykonany dopiero 2 lata temu i jeszcze mało zagospodarowany:

survivor26 imwsz Tak właściwie to zdjęć z czasów poprzednich właścicieli to nie mamy ale był to stary zaniedbany sad z wielkim mokradłem porośniętym trzciną i tatarakiem. Stał tam też wielki stary sypiący się dom z ogromną stodołą ale ten dom nie nadawał się do remontu więc kamienie z niego powędrowały do ogrodu. Z tamtych czasów zostało tylko mokradło - reszta została uprzątnięta i wykarczowana. Zdjęcia , które posiadam są już z czasów kilkuletniej używalności przez nas.
Stworzyć takie porównanie z czasów kiedyś - teraz jest trudne bo nie mamy początkowych fotek ale coś tam spróbuję pokazać:
Wejście do domu od drogi czyli przedogródek wykonany dopiero 2 lata temu i jeszcze mało zagospodarowany:

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Joluś,fotorelacja superancka
Uwielbiam takie fotki, do początku do chwili obecnej.
Mnóstwo pracy i
włożyliście w wasz ogród a efekt 

- jola1010
reniuniek Witaj Reniu Dziękuję , że nas odwiedziłaś. zapraszam za chwilkę mam jeszcze przygotowanych kilka zdjęć 

- jola1010
Ogólnego zarysu ogrodu tuż po zakupie działki nie mamy chyba że gdzieś trafią się fotki w starych albumach... ale to nie dzisiaj. Mogę jedynie pokazać zmiany zakątków w naszym ogrodzie te które stworzyliśmy sami ale bez przemyśleń i metodą prób i błędów , a które wciąż przerabiamy i upiększamy. Takich zdjęć porównawczych jak było i jak jest to się troszeczkę uzbiera:

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
oooo...o to właśnie chodziło! Pięknie widać, jakie zmiany zachodzą i jak strasznie dużo pracy zostało wykonane
A pamiętając, że na początku w ogóle nic nie było, to tym bardziej robi wrażenie!

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
I co mam napisać,szczenka mi opadła......
Piękne miejsce stworzyliście,kamyki tonami chyba kupowałaś,kory też widze dużo,dużo macie.Ślicznie.
Piękne miejsce stworzyliście,kamyki tonami chyba kupowałaś,kory też widze dużo,dużo macie.Ślicznie.

Joluś, już niejednokrotnie podziwiałam efekty Waszej ciężkiej pracy, ale słowa uznania można powtarzać za każdym razem odwiedzając Wasz ogród... Stworzyliście bardzo ciekawy i oryginalny zakątek, zręczną ręką formując rośliny według Waszych potrzeb ale też nie wbrew naturze... Strasznie mi się u Was podoba; marzę też, że odważę się kiedyś przemalować elewację domu z bezpiecznej na energetyczną barwę 
Pozdrawiam, A.

Pozdrawiam, A.
- jola1010
survivor26 Sama padłam ze zdziwienia jak odnalazłam te fotki
dzisiaj dopadła mnie chandra - a i to dobrze przy śledziku i malutkim
coś troszkę pogrzebię w zdjęciach archiwalnych to tak człowiekowi jakoś na duszy lżej
reniuniek Fakt - kamienie tonami z rozbiórki znosiliśmy, a i sąsiedzi swoje podwórka sprzątali to do nas najbliżej było...A korę też "przygarnialiśmy" - była wywożona nad rzekę z tartaku, a my zbieraliśmy i zwoziliśmy ją do siebie - byli tacy co nam stukali w czółko... a dzisiaj zazdroszczą...
aguniada
takie słowa są dla nas energetyzujące jak kolor naszej elewacji - ona miała być czekoladowa ale do naszej podbitki i ciemnych drewnianych okien [ponoć ?] by nie pasowała. Teraz jestem z niej zadowolona. Na zdjęciach wygląda różnie czasami na jaskrawy ale to jest brudny pomarańcz 

reniuniek Fakt - kamienie tonami z rozbiórki znosiliśmy, a i sąsiedzi swoje podwórka sprzątali to do nas najbliżej było...A korę też "przygarnialiśmy" - była wywożona nad rzekę z tartaku, a my zbieraliśmy i zwoziliśmy ją do siebie - byli tacy co nam stukali w czółko... a dzisiaj zazdroszczą...
aguniada

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Jolu, fantastycznie jest podziwiać metamorfozy Twojego ogrodu, tyle się zmieniło
Pocieszyłaś mnie pisząc, że dużo przesadzałaś i zmieniałaś dążąc do tego ideału...Ja też planuję zmiany, mam nadzieję, że na dobre 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Porównanie na pewno jest budujące przede wszystkim dla was,sami widzicie jakie zaszły zmiany i ile było włożonej pracy.Nie jest tak łatwo stworzyć taki piękny ogród pełen kamieni,tym bardziej podziwiam i ukłony składam.Jolu,interesuje mnie z czego macie podjazd do garażu zrobiony,bo szukam inspiracji?
- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
Jolu, wpisuję sie, coby mi nie uciekło.
Fantastyczne są te zdjęcia porównawcze - oto triumf ducha twórczości nad tym co 'się nie da'
Bardzo podaba mi się wasza wizja ogrodu - całkiem bajkowego.
Pozdrawiam serdecznie Ciebie-pracusia i pracowitego Adama
Ula
Fantastyczne są te zdjęcia porównawcze - oto triumf ducha twórczości nad tym co 'się nie da'

Bardzo podaba mi się wasza wizja ogrodu - całkiem bajkowego.
Pozdrawiam serdecznie Ciebie-pracusia i pracowitego Adama
Ula
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
A ja tylko oglądam i oglądam
nigdy nie znudzą mi się Twoje fotki Jolu 

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
A ja się tylko wpisuję żeby łatwiej było później trafić
.