Nowy dom ale ogród bez pomysłu zerknijcie na foto i moje pyt
- fgora
- 200p
- Od: 16 lis 2008, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nowy dom ale ogród bez pomysłu zerknijcie na foto i moje pyt
upewnij się przede wszystkim czy nie ma tam jakichś wartościowych roślin zanim przystąpisz do działania !!
Pozdrawiam Filip
-
- 10p - Początkujący
- Od: 8 lut 2011, o 21:11
Witam dawnooooo mnie tutaj nie było ale muszę się was zapytać bo naprawde nie mam pojęcia co zrobić mianowicie chodzi o to że postawilismy płot po jednej stronie i chcieliśmy zeby szedł równo od pierwszego panela do sameo konca ogrodu zeby wiedzieć jak jest nie równo na ogrodzie sam zobaczcie na foto od lewej strony widac białe płyty betonowe a na samym końcu już nie bo jest aż tyle ziemi za dużo a znowu na srodku właśnie brakuje ... dzisiaj troszkę już przekopałem ale naprawde nie wiem co zrobić zeby potem nie kopać jeszcze raz tego samego mianowicie robię to po to żeby wyrównać teren zamiar mam taki zeby przekopać ogródek a z końca ogrodu na taczkach przewozić ziemie na srodek i w miare mozliwości wyrównać prosze powiedzcie mi co zrobić moze się myle dlatego piszę tutaj do was nie wiem czy może wynająć glebogryzarkę zeby potem przekopany ogródek ładnie ładnie porozbijała ( bryłki ziemi zbita ziemia) nie wiem naprawde nie wiem co zrobić inni mi mówili zeby nie kopać nic tylko normalnie z konca rozsypać ziemie i zakryć ziemią trawde która jkaś tam niby teraz jest no ale jak już robić to raz a dokładnie zgadza się bo co za jakiś czas znowu to samo robić albo się denerwować ze jest nie tak jak mniej więcej się oczekuje... naprawdę będę wdzięczny za każdą odpowiedz
pozdrawiam
pozdrawiam
Pozdrowienia od Marcina
-
- 10p - Początkujący
witam mam takie pytanie czy lepiej ubijać ziemie zagęszczarką czy walcem ogrodowym ?? iż ogród został przekopany trzeba go teraz troszkę ubić i w jakie kolejności to jest chodzi mi o przekopanie walcowanie grabienie tak ?? i ile taką czynność się powtarza ??
Pozdrowienia od Marcina
-
- 10p - Początkujący
doradzi coś ktoś czy nie bardzo ?
Pozdrowienia od Marcina
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
No z tą zagęszczarką to chyba trochę przesada - tam chyba ma coś rosnąć. Walec to wystarczający sposób a powiedziałbym nawet, że tam gdzie nie będzie trawy tylko zwykłe rabatki to wcale bym nie ubijał.
Sylwek ma rację .
Można by przywałować raz, potem po tym wałowaniu wyrównać ewentualne nierówności i to przywałować. Potem posiać trawkę i znów przywałować. Ziemia musi być na tyle ubita że ty się nie zapadasz chodząc po niej, ale np kiedy wbijasz piętę to robisz dołek.