Moja Familokowa oaza spokoju cz.9
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja Familokowa oaza spokoju cz.9
MAŁGOSIU jak chcesz mieć wysokie róże to nie obcinaj aż tak . To jest po to ,żeby krzewy się ładnie zagęściły . Gdy podetniesz 1 gałązkę wyrosną Ci z niej jeszcze 2 boczne i krzew sie zagęszcza . Niektórym moim wielkokwiatowym ,bo przeważnie mam takie robię tylko cięcie kosmetyczne te najcieńsze pędziki obcinam . Lubię mieć wielkie krzaczory . Zrobisz jak bedziesz uważać
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zdaje się, że więcej boćków zawitało do Poski. Może to już wiosna Zwierzęta to czują jakimś zmysłem. Jeden bociek - przypadek. Wiecej takich przypadków - wczesna wiosna
Na razie nie zaglądam do różyczek. Co ma być, to będzie. Też chciałabym dochować się dużego krzaczora. Na razie co roku zaczynam od poziomu gruntu
Na razie nie zaglądam do różyczek. Co ma być, to będzie. Też chciałabym dochować się dużego krzaczora. Na razie co roku zaczynam od poziomu gruntu
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
boćki, boćkami a u mnie już jeden zakwitł rannik a więc wiosna!!!!!!!!!!!!
Jadziu zastanawiam się czy czasem nie dać sobie już spokoju z działką a lepiej wziąć się za cerowanie skarpet, wiem teraz nie warto są tanie, ale ciepłe bamboszki, foteli bujany szydełko albo druty w łapki,
a na bazarku kupić kwiatki do wazoniku, dopada już SKS
Jadziu zastanawiam się czy czasem nie dać sobie już spokoju z działką a lepiej wziąć się za cerowanie skarpet, wiem teraz nie warto są tanie, ale ciepłe bamboszki, foteli bujany szydełko albo druty w łapki,
a na bazarku kupić kwiatki do wazoniku, dopada już SKS
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ej.....Aniu, widać że jakaś chandra Cie dopadła.
Pewno to przesilenie po zimie.
A gdzie fotka rannika, byłabyś pierwsza.
U mnie jeszcze wszystko pod śniegiem.
Ślizgawica i wszędzie pełno wody, do tego wiatr i deszcz - to dopiero powód do chandry.
Pewno to przesilenie po zimie.
A gdzie fotka rannika, byłabyś pierwsza.
U mnie jeszcze wszystko pod śniegiem.
Ślizgawica i wszędzie pełno wody, do tego wiatr i deszcz - to dopiero powód do chandry.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AAleksandra
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Aniu, nie Ty jedna tak masz. Ale taki stan tylko do cieplejszych dni w promieniach słońca. Potem już żadna siła nie utrzyma w fotelutara pisze:ciepłe bamboszki, foteli bujany szydełko albo druty w łapki
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- JAKUCH
Tutaj tak gwarno ,a ja sobie łażę to tu to tam . Byłam nawet na ogródku i cykłam fotkę temu mojemu biednemu hebe i Osmanthusowi ,który wygląda jakby ciutek lepiej
wygląd dzisiejszy
to z przedwczoraj
takie nasionka będe wysiewać ,ale już do gruntu
OLU masz rację taka pogoda działa na wszystkich przygnębiająco . Wszędzie pełno błota i psich odchodów brrrr :evil:Dzisiaj znowu zaglądałam na różane krzewy piękne zielone łodyżki ma Myriam i RU a reszta w ciemnym bordo ,ale raczej nie są zmarznięte
GRAŻYNKO to może nie chandra dopadła Anię ,ale te wszystkie kłopoty z pływającą działką i walącym sie płotem . Nie dziwię się ,że sie zastanawia czy to wszystko warte jest naszych pieniędzy i nerwów. U mnie też wszystko pod śniegiem tylko gdzie nie gdzie wyłaniają sie zarysy działki
ANIU głowa do góry wszystko będzie dobrze ,a na bujak i drutki to masz czas jak słonko zaswieci . Pierwsze oznaki wiosny już masz u siebie a u mnie nic tylko śnieg i woda
Ta obywatelka zagarnęła sobie moje łóżko na czas ,gdy mnie tam nie ma
wygląd dzisiejszy
to z przedwczoraj
takie nasionka będe wysiewać ,ale już do gruntu
OLU masz rację taka pogoda działa na wszystkich przygnębiająco . Wszędzie pełno błota i psich odchodów brrrr :evil:Dzisiaj znowu zaglądałam na różane krzewy piękne zielone łodyżki ma Myriam i RU a reszta w ciemnym bordo ,ale raczej nie są zmarznięte
GRAŻYNKO to może nie chandra dopadła Anię ,ale te wszystkie kłopoty z pływającą działką i walącym sie płotem . Nie dziwię się ,że sie zastanawia czy to wszystko warte jest naszych pieniędzy i nerwów. U mnie też wszystko pod śniegiem tylko gdzie nie gdzie wyłaniają sie zarysy działki
ANIU głowa do góry wszystko będzie dobrze ,a na bujak i drutki to masz czas jak słonko zaswieci . Pierwsze oznaki wiosny już masz u siebie a u mnie nic tylko śnieg i woda
Ta obywatelka zagarnęła sobie moje łóżko na czas ,gdy mnie tam nie ma
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Jadziu, osmantus coraz lepiej będzie wyglądał. Najważniejsze, że plusowe temperatury. Jechałam koło Twojego domku o 14
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
dziewczyny co ja czytam,boćki już są to wiosna już Tosiu chyba Cie nie będą chcieli w tym roku topić
Jadziu śliczny ten kocurek ledwie go widać a Ty się zawczasu nie zamartwiaj roślinki na pewno odbiją
Jadziu śliczny ten kocurek ledwie go widać a Ty się zawczasu nie zamartwiaj roślinki na pewno odbiją
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Jadziu a jak tam heliotrop bo ja już kilka napikowałam ładnie się przyjęły ,a panstemony pierwsze padły
posiałam drugie jeszcze nie wyszły one są bardzo trudne albo ja nie umiem koło nich chodzić.
Obywatelka wie co dobre w takim kocu nie zmarznie
posiałam drugie jeszcze nie wyszły one są bardzo trudne albo ja nie umiem koło nich chodzić.
Obywatelka wie co dobre w takim kocu nie zmarznie
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Bożenko, ja się nie dam utopić, bo wiosenka przyjdzie wg mojego wyliczenia!!!
Ja posiałam lobelię. Kobea mi fajnie wylazła, ale co dalej będzie, to nie wiem.
Ja posiałam lobelię. Kobea mi fajnie wylazła, ale co dalej będzie, to nie wiem.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- majar
- 1000p
- Od: 26 sty 2011, o 14:21
Tośka, Ty się tak nie ciesz - nie bądź taka pewna, że nie utopią. Do wiosny jeszcze trochę i możesz zaś coś przeskrobać.
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
No widzisz Jadziu osmantus już lepiej wygląda. Ja mam zamiar nie oglądać jeszcze roślinek - nie ma sensu niepotrzebnie się stresować
Jetem u Sary i malujemy zwierzęta oraz oglądamy róże
Jetem u Sary i malujemy zwierzęta oraz oglądamy róże
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- JAKUCH
STASIU zapomnij o moich Heliotropach i nawet pory mi nie wzeszły . Nie wiem może nasiona były do bani . Drugie pory ładnie powschodziły i szkoda ,że ich więcej nie wysiałam ,ale liczyłam ,że te posiane pod koniec stycznia też wyjdą . Przekopalam te ziemię i powsadzałam sadzonki pelargonii. Chociaż tak pożytek będzie . Agatka chyba che sie przemienić w panterę uwielbia leżec na tym kocu, bo w drugim pokoju leży Sisi. Lubi też pozować do zdjęć artystka
BOŻENKO już od wczoraj poszła fama o boćkach ,które juz szykują sobie gniazda . Wiem ,ze nie mam sie zamartwiać ,ale to samo przychodzi
TOSIU mnie sie tez wydaje ,ze wygląda coraz lepiej . Pożyjemy zobaczymy . Jechałas, a nie wlazłaś na kawę . W tym roku nikt nie będzie chciał Cię topić jeszcze ic o tym nie słyszałam
IWONKO masz rację lepiej nie zaglądać ,ale dobrze ,że 5 dni jesteś tu a to dużo nie widzieć roślin
MAJU w ubiegłym roku przez czereśnię od Baśki chcieli Tosie utopić
BOŻENKO już od wczoraj poszła fama o boćkach ,które juz szykują sobie gniazda . Wiem ,ze nie mam sie zamartwiać ,ale to samo przychodzi
TOSIU mnie sie tez wydaje ,ze wygląda coraz lepiej . Pożyjemy zobaczymy . Jechałas, a nie wlazłaś na kawę . W tym roku nikt nie będzie chciał Cię topić jeszcze ic o tym nie słyszałam
IWONKO masz rację lepiej nie zaglądać ,ale dobrze ,że 5 dni jesteś tu a to dużo nie widzieć roślin
MAJU w ubiegłym roku przez czereśnię od Baśki chcieli Tosie utopić