Madzik - moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- madzik
- Od: 27 gru 2007, o 09:12
Monisiu - kupiłam go w obi. Kupowałam go z jednym rozwiniętym kwiatkiem, na drugiej łodyżce był pączek. Cieszyłam się bardzo , że trafiłam tego "żółtka" , bo miałam już w domu różowego, no chciałam mu sprawić towarzystwo . Wielkie było moje zdziwienie jak rozwinął się drugi pączek i był.....różowy . Czyli paphiopedilum pinocchio 2 w 1 .
Storczykowa - zdjęcia były robione na początku co dwa dni, później codziennie. Nie mamy niestety na tyle czasu, żeby co parę godzin strzelać fotkę
Storczykowa - zdjęcia były robione na początku co dwa dni, później codziennie. Nie mamy niestety na tyle czasu, żeby co parę godzin strzelać fotkę
- Storczykowa
ja w sumie dużo czasu spędzam w domu, ale też nie robie non stop fotek. zazwyczaj robie, gdy jakiś storczyk kwitnie. a u mnie pąki (Phalaenopsisów) otwierają się kilka godzin, czasem przez noc, a czasem rano pękają, a gdy wracam z budy są już otwarte... kiedyś widziałam otwierający się pąk passiflory (otworzył się przy mnie), ale storczyka niestety nie...madzik pisze:Monisiu - kupiłam go w obi. Kupowałam go z jednym rozwiniętym kwiatkiem, na drugiej łodyżce był pączek. Cieszyłam się bardzo , że trafiłam tego "żółtka" , bo miałam już w domu różowego, no chciałam mu sprawić towarzystwo . Wielkie było moje zdziwienie jak rozwinął się drugi pączek i był.....różowy . Czyli paphiopedilum pinocchio 2 w 1 .
tak sobie oglądam twoje piękne kwiatki i myślę czy przypadkiem nie mam takiej samej Cambri jak ta twoja z nadłamanym pędem,wyglądają dość podobnie
Będę ci kibicować,a potem sobie porównam(jak zakwitnie twój i mój)
Będę ci kibicować,a potem sobie porównam(jak zakwitnie twój i mój)
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Szczere gratulacje
Kolekcja godna podziwu, stąd też i ja wzięłam sie za kolekcjonowanie Storczyków.
Co prawda mam tylko jednego ale i Rzymu nie zbudowano w ciągu jednego dnia
Mój Storczyk już odchorował swoje ale go uratowałam w ostatniej chwili i to mnie zachęciło do dalszych wyzwań
pozdrowionka-Aga
Kolekcja godna podziwu, stąd też i ja wzięłam sie za kolekcjonowanie Storczyków.
Co prawda mam tylko jednego ale i Rzymu nie zbudowano w ciągu jednego dnia
Mój Storczyk już odchorował swoje ale go uratowałam w ostatniej chwili i to mnie zachęciło do dalszych wyzwań
pozdrowionka-Aga