Żurawka - identyfikacja, dyskusje cz.1
Creme Brule
Do Hanki i Tomasza: po głębszym zastanowieniu wolę różową, niech się nie zmienia! takiej drugiej w szkółkach nie ma a dokupienie czystej odmianowo CB nie jest problemem, tylko na wypadek wszelki posadzę ją w innej części ogrodu.
Beata
- śnieżka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A moja ,Amber Waves', zakupiona w ubiegłą wiosnę, posadzona w dość słonecznym miejscu, na lekkiej, przepuszczalnej glebie, chyba właśnie po tej ,niby' zimie, padła całkowicie- wszystkie listki, nawet te najmniejsze, są brązowe i suche. Chyba raczej nie ma szans, że coś odbije od korzenia? Niech mnie ktoś pocieszy, że jednak nie wszystko stracone, plissss.
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko, albo też potrzebuję pocieszenia, albo ona tak ma.śnieżka pisze:A moja ,Amber Waves', zakupiona w ubiegłą wiosnę, posadzona w dość słonecznym miejscu, na lekkiej, przepuszczalnej glebie, chyba właśnie po tej ,niby' zimie, padła całkowicie- wszystkie listki, nawet te najmniejsze, są brązowe i suche. Chyba raczej nie ma szans, że coś odbije od korzenia? Niech mnie ktoś pocieszy, że jednak nie wszystko stracone, plissss.
Nie mam zdjęć tej żurawki z początku kwietnia zeszłego roku, więc nie mogę porównać.
Mam zdjęcie z 27.04.07 wtedy wyglądała już całkiem ładnie, ale w zeszłym roku wegetacja była o parę dni szybsza.
Dzisiaj też przyglądałam się swojej Amber Waves i zastanawiałam się dlaczego wygląda tak marnie skoro inne żurawki trzymają się bardzo dobrze. Może jednak taka jej uroda?
Musimy poczekać.