Moje ukochane kwiatuszki :)
- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje ukochane kwiatuszki :)
Marudzia - ja do wakacji raczej nie doczekam rok na listka z listka??? to niespotykane, raczej upośledzone liście jakieś też pewnie skuszę się na sadzonki ale i te u mnie jakoś sobie nie radzą ostatnie miesiące więc nie wiem czy nie będę musiała zarzucić marzenia o fiołkowych parapetach ale czemu ty po przekwitnięciu chcesz je wywalać to ja nie wiem? przecież one zakwitają ponownie przynajmniej u mnie zakwitały - te zwykłe, marketowe oczywiście
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Mmiodkowa -po jakim czasie te zwykłe marketowe fiołkasy ci zakwitaja ponownie? tak mniej wiecej?
mi zawsze po kwitnieniu listka robiły sie brzydkie wiec nie myslac za duzo -sruuu do kosza
wiem wiem wiecej cierpliwosci...
mi zawsze po kwitnieniu listka robiły sie brzydkie wiec nie myslac za duzo -sruuu do kosza
wiem wiem wiecej cierpliwosci...
- mniodkowa
- Kontakt:
Kochana sruu do kosza to nie wolno ;:78 tu na FO zawsze ktoś chętnie przygarnie i opłaci wysyłkę nawet mi te zwykłe marketowe to po ok 2 miesiącach zakwitły, a jeden to chyba po 2 tyg, więc jakby nieprzerwanie pokazywał na co go stać przez prawie rok czasu... teraz coś poszedł w liście, wczoraj mu tą gęsią szyję obrobiłam i niech Ewelinka powie, czy ja dobrze doczytałam gdzieś, że ze środka rozety trzeba wyciąć kilka listków aby fioła zmusić do kwitnienia bo tak zrobiłam czy dobrze - się okaże
- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Fajne maluchy, nowe liście to taki pokrzepiający widok po okresie oczekiwania
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka
Pozdrawiam - Baśka
Agusia ja nie mam szklarenki itp. Ostatnio odkrylam o co chodzi z ukorzenianiem w wodzie... Koncowka korzonka nie moze dotykac dna kieliszka, naczynia... Bo zgnije. Jak dynda w powietrzu to pusci korzonka. Listki ukorzenione wkladam w ziemie (wczesniej kladlam od razu do ziemi) w ciasna doniczke... I tu najlepsze sa plastikowe kielonki, ktore mam po fiolkach od Teresy. Liscie lubia mien ciasno i bardziej mokro niz sadzonki. Najlepsze jest to, ze dwa liscie w wodzie mi juz dzieci puscily. Gosia z forum zrobila plywajacy stateczek na styropianie i super jej sie ukorzenily.
Monisia dziekuje za rade z guzmania.
Sluchajcie nie moge dac jeszcze ogloszenia, ale piszcie mi powoli prv co kto by chcial za listko dostac ode mnie. Zrobie liste sobie juz.
Monisia dziekuje za rade z guzmania.
Sluchajcie nie moge dac jeszcze ogloszenia, ale piszcie mi powoli prv co kto by chcial za listko dostac ode mnie. Zrobie liste sobie juz.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Cześć Ewelinko,
Jakby można było to proszę zapisz mnie na listki/sadzonki od białych fiołków pełnych jak Ślubny bukiet (przede wszystkim) i coś jak Sunkissed Rose. Po dwie sztuki listków lub sadzonek.
Buziaki
Jakby można było to proszę zapisz mnie na listki/sadzonki od białych fiołków pełnych jak Ślubny bukiet (przede wszystkim) i coś jak Sunkissed Rose. Po dwie sztuki listków lub sadzonek.
Buziaki
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
Kochana jeden bukiet jedzie do Lidki, drugi idzie do mojej mamy, a mam jeszcze tyle + 4 liście do obcięcia, żeby rozetkę zrównać .
Prawy juz dla Lidki zaklepany, środkowy może być twój
Nie pamiętam komu miałam trzymać dzieciaka Bolusia.
Prawy juz dla Lidki zaklepany, środkowy może być twój
Nie pamiętam komu miałam trzymać dzieciaka Bolusia.
- meandrzejew
- 500p
- Od: 28 sie 2011, o 08:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelinko, to ja, to ja od baby-Boluś , ale nęcisz tym Ślubnym Bukietem. Chyba się zapiszę na listek, albo sadzonkę jeśli jakaś jest.
Dobra, to wpisuję w kajet kogo baby Boluś jest . Bo mi właśnie ostatni został . Ślubnego bukietu to chyba dla "wszystkich" starczy
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 18 lut 2012, o 12:45
Ja oczywiście też ustawiam się w kolejce po sadzoneczkę lub listek
Mnie tez się takie cudeńko marzy, mogę więc ustawić się w kolejce po listeczek?
oraz le siostra królewny i ex exotica, w zależności, których nadmiar będziesz miała. Zajrzysz do mnie, może coś Ci wpadnie w oko, a jak nie to się dogadamy
oraz le siostra królewny i ex exotica, w zależności, których nadmiar będziesz miała. Zajrzysz do mnie, może coś Ci wpadnie w oko, a jak nie to się dogadamy
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
- mniodkowa
- Kontakt:
Ewelina B pisze:Ostatnio odkrylam o co chodzi z ukorzenianiem w wodzie... Koncowka korzonka nie moze dotykac dna kieliszka, naczynia... Bo zgnije.
no tez to odkryłam już w tamtym roku tak samo ze skrętnikami no i odkryłam, że muszą stać w ciepłym, ale nie gorącym pomieszczeniu
Ewelina B pisze:Listki ukorzenione wkladam w ziemie (wczesniej kladlam od razu do ziemi) w ciasna doniczke... I tu najlepsze sa plastikowe kielonki, ktore mam po fiolkach od Teresy.
aaa no właśnie, tu chyba jest cały sekret ostatnio dużo czytałam nt fiołków, przez te moje cholery co stoją prawie rok, i pomimo iż tylko w kubeczkach takich jednorazowych plastikowych to chyba jednak za duże one są i idą (byćmoże?) w korzenie... a widziałam u Gosi ten styropianowy statek, ale takiego nerwa złapałam na fiołki, że nie miałam okazji jeszcze go stworzyć i chyba się nie zabiorę za to w tym sezonie Ale któraś z dziewczyn mówiła, że kupić można te plastikowe kieliszeczki małe i do nich powkładać listki... więc zrobię na próbę z liścia swego białego, bo pokroiłam go i mam liści a liści
Twoje sadzoneczki wyglądają uroczo ale nie zapiszę się - bunt na fiołki
- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
Witaj Ewelinko
Przychodzę z rewizytą, przejrzałam cały wątek i naprawdę masz już sporo ślicznych fiołków, ja mam tylko 6 bo chciałam tylko na kuchenny parapet, żeby nie stały wszędzie storczyki, na szczęscie nie złapał mnie wirus fiołkozy.
Przychodzę z rewizytą, przejrzałam cały wątek i naprawdę masz już sporo ślicznych fiołków, ja mam tylko 6 bo chciałam tylko na kuchenny parapet, żeby nie stały wszędzie storczyki, na szczęscie nie złapał mnie wirus fiołkozy.