Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011
- Ignis05
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011
Ładna zieleninka Ci przetrwała , i to by ło pod śniegiem ?
Też mam nasiona pnącej nasturcji, chciałam posadzić ją przy kompostowniku,
ale tam pewnie dla niej za dobre będzie środowisko ?
No to gdzie ją dać ?
Miłego dnia
Też mam nasiona pnącej nasturcji, chciałam posadzić ją przy kompostowniku,
ale tam pewnie dla niej za dobre będzie środowisko ?
No to gdzie ją dać ?
Miłego dnia
Do doniczki przy kompostowniku ;-)
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O, to ja z kompostownikiem mam spokój, teraz brzózka go zacienia, więc dla jednorocznych niespecjalnie korzystne miejsce.
Ewuś, a u mnie schodzi żeniszek, malusie to, oj malusie, ale bardzo go polubiłam zeszłego sezonu, bo daje bardzo wyraźne plamy koloru
Elle, witaj u mnie - wiesz, jestem pewna, że weźmie Cię na jednoroczne kwiatki. Bez nich ogród traci "to coś"...
Hej Kocino, to co, ruszamy z nasturcjami
Ave, u mnie raz było tak, że nasturcje nie kwitły i nie kwitły, więc je wyrwałam i dopiero wtedy rozwinęły kwiaty...no ale to już za późno było ;-)
Ignis, no najwyraźniej pietruszce, podobnie jak lwiej paszczy mróz niestraszny. Dzisiaj teżtroszkę buszowałam po ogrodzie, bo byłam w domu - powycinałam stare badyle, poużalałam sie nad rózami (oj, co to będzie, co to będzie...) ale te małe lwie paszczki tu i ówdzie dały mi wiele radości.
Tak chciałam znaleźć cokolwiek co choć troszkę pocieszy oko o tej porze roku ;-)
Ewuś, a u mnie schodzi żeniszek, malusie to, oj malusie, ale bardzo go polubiłam zeszłego sezonu, bo daje bardzo wyraźne plamy koloru
Elle, witaj u mnie - wiesz, jestem pewna, że weźmie Cię na jednoroczne kwiatki. Bez nich ogród traci "to coś"...
Hej Kocino, to co, ruszamy z nasturcjami
Ave, u mnie raz było tak, że nasturcje nie kwitły i nie kwitły, więc je wyrwałam i dopiero wtedy rozwinęły kwiaty...no ale to już za późno było ;-)
Ignis, no najwyraźniej pietruszce, podobnie jak lwiej paszczy mróz niestraszny. Dzisiaj teżtroszkę buszowałam po ogrodzie, bo byłam w domu - powycinałam stare badyle, poużalałam sie nad rózami (oj, co to będzie, co to będzie...) ale te małe lwie paszczki tu i ówdzie dały mi wiele radości.
Tak chciałam znaleźć cokolwiek co choć troszkę pocieszy oko o tej porze roku ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
A widzisz, już nie ma śniegu, u mnie też, więc gdzieś indziej go poniosło.
Obserwuję pogodę wieczorami (kije w ruchu) i ostatnie wieczory zupełnie do siebie niepodobne.
Wtorek - masaż policzków ostrym jak szpileczki śniegiem,
wczoraj - ciepło i bezwietrznie pod rozgwieżdżonym niebem z Księżycem, Jowiszem i Wenus
a dzisiaj nawilżanie skóry mżawką i błądzenie we mgle :P - dobrze jest wychodzić niezależnie od pogody.
Odkąd jestem na forum, to co roku o tej porze czytam ubolewanie, że rośliny źle przezimowały
a potem latem oglądam ogrody pełne zieleni i kwiatów - będzie dobrze i w tym roku.
Przecież róże u nas i tak przemarzają praktycznie do kopca, było choć raz inaczej?
Ograniczasz jednoroczne? Ja jestem niepoprawna, oprócz stałych w tym roku wypróbuję Brachykomę i Kosmidium .
Obserwuję pogodę wieczorami (kije w ruchu) i ostatnie wieczory zupełnie do siebie niepodobne.
Wtorek - masaż policzków ostrym jak szpileczki śniegiem,
wczoraj - ciepło i bezwietrznie pod rozgwieżdżonym niebem z Księżycem, Jowiszem i Wenus
a dzisiaj nawilżanie skóry mżawką i błądzenie we mgle :P - dobrze jest wychodzić niezależnie od pogody.
Odkąd jestem na forum, to co roku o tej porze czytam ubolewanie, że rośliny źle przezimowały
a potem latem oglądam ogrody pełne zieleni i kwiatów - będzie dobrze i w tym roku.
Przecież róże u nas i tak przemarzają praktycznie do kopca, było choć raz inaczej?
Ograniczasz jednoroczne? Ja jestem niepoprawna, oprócz stałych w tym roku wypróbuję Brachykomę i Kosmidium .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
Buszowanie przedwiosenne... kaloszki w błocie nie zostawały? U mnie ziemia grząska i mlaszcząca, niczym nasiąknięta gąbka, a przecież to sam piach
Z dziwnych jednorocznych: kraspedia cudnie skiełkowała na kaloryferze
Z dziwnych jednorocznych: kraspedia cudnie skiełkowała na kaloryferze
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hmmm ja takich "dziwadełek" nie sieję... jakaś ortodoksyjna jestem czy cuś... ale koszerna to wcale...
Za to zrobiłam sobie wielopółkową podstawę na zasiewy parapetowe... z niepotrzebnej 3-półkowej suszarki do naczyń
Połówek pukał się w głowę... jak on nic nie rozumie...
Za to zrobiłam sobie wielopółkową podstawę na zasiewy parapetowe... z niepotrzebnej 3-półkowej suszarki do naczyń
Połówek pukał się w głowę... jak on nic nie rozumie...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Stokrotko lwie paszcze lubię między innymi za to, że nie są typowymi jednorocznymi kwiatami, ale udaje im się pięknie zimować....u mnie przezimowały nawet w zapomnianych doniczkach rozstawionych w ogrodzie
Nasionka super....muszę i ja kupić astry i wysiać do ogródka.....do ogródka ....zasiewom parapetowym stop .....no kurczę......chociaż koleuski kuszą mnie....oj kuszą.....
Nasionka super....muszę i ja kupić astry i wysiać do ogródka.....do ogródka ....zasiewom parapetowym stop .....no kurczę......chociaż koleuski kuszą mnie....oj kuszą.....
Bo lwie paszcze są bylinami, tylko z nieco cieplejszych klimatów
Stokroć, zdjęcie z serii przytarasowych w różnych porach roku jak zwykle skopiowałam dla celów porównawczych
Stokroć, zdjęcie z serii przytarasowych w różnych porach roku jak zwykle skopiowałam dla celów porównawczych
-
- 200p
- Od: 9 lip 2011, o 18:03
Witaj 100krotko pozwoliłam sobie pobuszować po Twoim ogrodzie.Masz bardzo piękny.Będę tu zaglądać,żeby podpatrzeć Twoje pomysły.Już zresztą skorzystałam z Twoich rad na wątku ślimakowym.
Pozdrawiam!!!
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Muszę też spróbować z tymi nasturcjami w donicach, pomjając kwitnienie, to będzie to też super efekt wizualny. Już je widzę w takich glinianych, starych donicach
- riane
- Od: 24 lut 2008, o 12:02
Ach jakie piękne donice widziałam ostatnio w Auchan. Kamionkowe, wielkie, wspaniałe, po przystępnej cenie... jedyne czego mi zbrakło to pomysłu jak je wykorzystać
Agata
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
No tak, do Auchan wszystko dają I donice i byliny i róże.. ponoć nawet od Delbarda
A ja nie mam w pobliżu tego sklepu, buuuuu
A ja nie mam w pobliżu tego sklepu, buuuuu
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Ja też kupiłam nasionka nasturcji tylko boję się trochę mszyc na niej.Masz rację że weżmie mnie na sianie bo zawsze tak się kończy ale zmiejszę ilość wysiewów
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...