Mój ogród - lila31 cz.2. 2008r.
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ogród
Witaj Lila jesteś moją ziomką ja mieszkałam w okolicy Kazimierza Dolnego ale za chlebem wyjechałam na Śląsk 35 lat temu często odwiedzam te strony. Dzisiaj odbyłam spacer po twoim ogrodzie jest piękny masz tyle pięknych roslin, lubisz ciemierniki ja też tylko, że ja kupowałam swoje w lecie i mam trzy tego samego koloru bordowe, może masz siewki z innych kolorów to byśmy się wymienili jak byś chciała to bym Ci posłała jeden dorodny, i jeszcze jedno pytanko co to za roslinki na 6 zdjęciu strona 14 z pierwszej części ogrodu niebieska i biała ta sama, kocham niebieskie kwiaty i zawsze zwrócę uwagę na ten kolor,proszę odpowiedz , pozdrawiam Halina
- lila31
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję Halinko za odwiedziny.
Ja troszeczkę później od Ciebie wjechałam z rodzinnych stron, tylko pojechałam dalej, na Dolny Śląsk.
Halinko roślina, o którą pytasz, to niezapominajka biała i niebieska.
W tym roku mam jej samosiejki ale na kwiaty muszę jeszcze poczekać, a mówią, że klimat się ociepla.
Muszę odkurzyć mój wirtualny ogród, bo jeszcze ktoś pomyśli, że zapomniałam o prawdziwym ogrodzie i tylko udaję ogrodomaniaka.
Taka sobie wiosenna rabatka, a ile radości dla oczu.
Kwitnące i pachnące hiacynty.
Izuniu hiacynty od Ciebie zakwitły pierwsze, szczerze dane. Trawy się rozsiały i jak będzie pogoda "dla ludzi" to przesadzę je do doniczek żeby się ukorzeniły. Ostnica też jest.
Kwitnące drzewa i krzewy. Pigwowiec, śliwa ozdobna i jedna "wyrywna" brzoskwinia.
Nie mogę opuścić kwitnących sasanek, różowa, wrzosowa i czerwona, wreszcie ją mam.
Na ostatnim zdjęciu pędy piwonii wczesnej, podkarmione krowiakiem przed zimą, teraz wyglądają bardzo "solidnie".
Jesienny nabytek narcyzy też już kwitną.
Nie mogłam też nie pokazać nadal kwitnących ciemierników (orientalny i purpurowy), no i pierwiosnki.
Halinko na pierwszym zdjęciu (z lewej strony) widać siewki ciemierników. Jeżeli będziesz chciała to posadzę je do doniczek, jak się ukorzenią to mogę Ci wysłać. Niestety nie mogę zaręczyć jakie będą. Siewki niekoniecznie powtarzają cechy rodziców, i będziesz musiała uzbroić się w cierpliwość, zakwitną najwcześniej za dwa lata
Ja troszeczkę później od Ciebie wjechałam z rodzinnych stron, tylko pojechałam dalej, na Dolny Śląsk.
Halinko roślina, o którą pytasz, to niezapominajka biała i niebieska.
W tym roku mam jej samosiejki ale na kwiaty muszę jeszcze poczekać, a mówią, że klimat się ociepla.
Muszę odkurzyć mój wirtualny ogród, bo jeszcze ktoś pomyśli, że zapomniałam o prawdziwym ogrodzie i tylko udaję ogrodomaniaka.
Taka sobie wiosenna rabatka, a ile radości dla oczu.
Kwitnące i pachnące hiacynty.
Izuniu hiacynty od Ciebie zakwitły pierwsze, szczerze dane. Trawy się rozsiały i jak będzie pogoda "dla ludzi" to przesadzę je do doniczek żeby się ukorzeniły. Ostnica też jest.
Kwitnące drzewa i krzewy. Pigwowiec, śliwa ozdobna i jedna "wyrywna" brzoskwinia.
Nie mogę opuścić kwitnących sasanek, różowa, wrzosowa i czerwona, wreszcie ją mam.
Na ostatnim zdjęciu pędy piwonii wczesnej, podkarmione krowiakiem przed zimą, teraz wyglądają bardzo "solidnie".
Jesienny nabytek narcyzy też już kwitną.
Nie mogłam też nie pokazać nadal kwitnących ciemierników (orientalny i purpurowy), no i pierwiosnki.
Halinko na pierwszym zdjęciu (z lewej strony) widać siewki ciemierników. Jeżeli będziesz chciała to posadzę je do doniczek, jak się ukorzenią to mogę Ci wysłać. Niestety nie mogę zaręczyć jakie będą. Siewki niekoniecznie powtarzają cechy rodziców, i będziesz musiała uzbroić się w cierpliwość, zakwitną najwcześniej za dwa lata
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nareszcie, Lilu i Ty pochwaliłaś się wiosennymi kwiatkami . Są wyjątkowo urodziwe i masz ich już bardzo dużo
I tyle kwitnących drzew ! U mnie tylko jedna morela kwitnie, a pigwowiec, wprawdzie jednoroczniak, jeszcze
daleko w polu ..
Cudne sasanki i ciemierniki .. zresztą wszystkie bez wyjątku ;:8
Co do zdjęć , muszę być nudna i się powtarzać : robisz je rewelacyjnie Proszę częściej .
I tyle kwitnących drzew ! U mnie tylko jedna morela kwitnie, a pigwowiec, wprawdzie jednoroczniak, jeszcze
daleko w polu ..
Cudne sasanki i ciemierniki .. zresztą wszystkie bez wyjątku ;:8
Co do zdjęć , muszę być nudna i się powtarzać : robisz je rewelacyjnie Proszę częściej .
- lila31
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko - Ulinko dziękuję za odwiedziny.
"Prawdziwa wiosna" przyjdzie do Ciebie także. Jeżeli masz łąki dookoła, to dopiero będzie pięknie. Ja kiedyś też miałam łąki, niestety, zabudowali mnie dookoła.
Aniu tak sobie nawzajem prawimy komplementy, ale miło jest oglądać ładne fotki jeszcze ładniejszych roślin.
Piszesz, że u Ciebie kwitnie morela, to wyrwała się jeszcze bardziej niż moja brzoskwinia.
Co ciekawsze obok rośnie druga brzoskwinia, starsza. Ta druga ani myśli kwitnąć, jeszcze w niewielkich pąkach, chyba ma już doświadczenie, że nie warto się tak śpieszyć.
Rozsądne wnioski przychodzą z wiekiem, nawet u drzew to się potwierdza?
Dzięki za odwiedziny.
"Prawdziwa wiosna" przyjdzie do Ciebie także. Jeżeli masz łąki dookoła, to dopiero będzie pięknie. Ja kiedyś też miałam łąki, niestety, zabudowali mnie dookoła.
Aniu tak sobie nawzajem prawimy komplementy, ale miło jest oglądać ładne fotki jeszcze ładniejszych roślin.
Piszesz, że u Ciebie kwitnie morela, to wyrwała się jeszcze bardziej niż moja brzoskwinia.
Co ciekawsze obok rośnie druga brzoskwinia, starsza. Ta druga ani myśli kwitnąć, jeszcze w niewielkich pąkach, chyba ma już doświadczenie, że nie warto się tak śpieszyć.
Rozsądne wnioski przychodzą z wiekiem, nawet u drzew to się potwierdza?
Dzięki za odwiedziny.