Moja Familokowa oaza spokoju cz.9
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja Familokowa oaza spokoju cz.9
Tosiu-Chcesz zostać królową naparstnic?
Jadziu-trafiony zakup ta magnolia!
Jadziu-trafiony zakup ta magnolia!
- majar
- 1000p
- Od: 26 sty 2011, o 14:21
Jadziu, widziałam magnolie ledwie odstające od ziemi i kwitnące. Może nie będziesz musiała czekać kilka lat. Masz szczęśliwą rękę do roślinek.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MAJU moze to zależy od gatunku . Zobaczymy . Te pąki na krzaczku wygladają na kwiatowe ,ale czy będa nie wiem . Fajnie by było gdyby takie maleństwo zakwitło
EWCIU mam nadzieję ,ze to bedzie trafiony zakup ,ale jeszcze dokładnie nie ustaliłam gdzie bedzie rosnąć U Tosi będzie zagłębie naparstnicowe
TOSIA czy masz zamiar nimi obsadzic cały ogródek tyle tego mam Jak przyjedziesz weżmiesz sobie ile będziesz chcieć chociażby wszystkie tylko nie wiem jakie to będa kolory
EWCIU mam nadzieję ,ze to bedzie trafiony zakup ,ale jeszcze dokładnie nie ustaliłam gdzie bedzie rosnąć U Tosi będzie zagłębie naparstnicowe
TOSIA czy masz zamiar nimi obsadzic cały ogródek tyle tego mam Jak przyjedziesz weżmiesz sobie ile będziesz chcieć chociażby wszystkie tylko nie wiem jakie to będa kolory
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadzi ja też w zeszłym roku kupiłam taką magnolię gwiazdzistą i po wsadzeniu na wiosnę mi zakwitła widzę że twoja też ma pączki kwiatowe najpierw kwiaty potem liscie się rozwijają.
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Jadziu ...masz może ślaz mauretański ? , bo biały ślaz piżmowy , to ja mam .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- JAKUCH
JAGODKO niestety nie mam ani tego ani tego Mam tylko slazówkę białą i różowa
HALINKO tak przypuszczałam ,ze to będa pąki kwiatowe . One sa takie zamszowe ,bo przecież ona najpierw kwitnie a potem dopiero ma liscie . Trochę mnie pocieszyłaś ,ze będę mieć 1 kwiaty magnolii
HALINKO tak przypuszczałam ,ze to będa pąki kwiatowe . One sa takie zamszowe ,bo przecież ona najpierw kwitnie a potem dopiero ma liscie . Trochę mnie pocieszyłaś ,ze będę mieć 1 kwiaty magnolii
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadziu pamiętam miałaś bratki Rococo jak ci się sprawowały, bo ja wczoraj kupiłam wreszcie te nasionka.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Jadziuś, przecież wiesz, że ja teraz mam dwa ogródki Wszystko biorę! Także kochana siej te kwiatki, a o nadwyżki się nie zamartwiaj
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Jadziulku, gratuluję magnolii, ale gdzie Ty ją posadzisz? I do tego tyle nowych róż?
Muszę pójść do Ciebie na nauki, bo wydaje mi się, że mój ogródek jest trochę większy, a nie umiem sie w nim pomieścić
Muszę pójść do Ciebie na nauki, bo wydaje mi się, że mój ogródek jest trochę większy, a nie umiem sie w nim pomieścić
- marion215
- 200p
- Od: 1 sie 2010, o 14:31
Jadziu gdzie kupujesz swoje różyczki ?
- JAKUCH
Witam wieczorową porą . Zrobiłam dzisiaj mały rekonesans na ogródku. Niestety jest tak grząsko nawet pod kamieniami ,bo dopiero wszystko zaczęło odmarzać . Zakwitnął już 1 krokus a reszta,,,,,,no chyba lada dzień jak dalej będzie taka pogoda . Dzisiaj wreszcie przyglądnęłam się wszystkim różanym krzaczkom . W większości niestety bedzie cięcie poniżej pasa . Najważniesze ,że dzisiaj widziałam pędy Eyes for You i wiem na pewno ,że zyje . .
TOSIA ano zapomniałam ,że masz 2 ogródki . No dobra to będe wysiewał . Byłam dzisiaj w Obi i kupiłam nasionka Kupidynka i Ślaz piżmowy [malva moschata]. Niestety ten preparat na ziemiórki podobno został wycofany . Przecież, one mi wszystko zeżrą
ANIU byłam zadowolona z bratków Rococo . Siej ,bo warto je mieć sa w pięknych kolorach z takimi falbankami
.IZULKO u Ciebie jest dużo bylin a ja znowu ich tak dużo nie mam chociaż trochę sie znajdzie ,ale wszystko poupychane ,bo przecież chcę mieć wszystko . Miejsce dla magnoli też jest
MARIOLU zamawiamy w szkółkach przez internet robimy wspólne zamówienia
Trochę ciepłych fotek Nie wiem czy pamiętacie jak pisałam chyba w grudniu ,albo styczniu znalazłam na wysypisku śmieci różane patyczki ,które wsadziłam przed ogródkiem . Nie wiem z jakiej róży ,ale ich nie okrywałam niczym . a oto one
Teraz bedzie ciekawa sprawa co to za róże przywlekłam a to dalsze dzisiejsze fotki tyle zrobiłam
TOSIA ano zapomniałam ,że masz 2 ogródki . No dobra to będe wysiewał . Byłam dzisiaj w Obi i kupiłam nasionka Kupidynka i Ślaz piżmowy [malva moschata]. Niestety ten preparat na ziemiórki podobno został wycofany . Przecież, one mi wszystko zeżrą
ANIU byłam zadowolona z bratków Rococo . Siej ,bo warto je mieć sa w pięknych kolorach z takimi falbankami
.IZULKO u Ciebie jest dużo bylin a ja znowu ich tak dużo nie mam chociaż trochę sie znajdzie ,ale wszystko poupychane ,bo przecież chcę mieć wszystko . Miejsce dla magnoli też jest
MARIOLU zamawiamy w szkółkach przez internet robimy wspólne zamówienia
Trochę ciepłych fotek Nie wiem czy pamiętacie jak pisałam chyba w grudniu ,albo styczniu znalazłam na wysypisku śmieci różane patyczki ,które wsadziłam przed ogródkiem . Nie wiem z jakiej róży ,ale ich nie okrywałam niczym . a oto one
Teraz bedzie ciekawa sprawa co to za róże przywlekłam a to dalsze dzisiejsze fotki tyle zrobiłam
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Jadziu to u Ciebie już wiosna skoro krokusik pokazał swój kolorek, moje nawet nie raczą wystawiać nosków z ziemi.
Badylki różowe ładnie zielone, u mnie kopczyki zamarznięte jeszcze i nawet nie widać co pod nimi, kiepsko wygląda A Shropshire Lad, coś mi się wydaje że wszystkie od p. Tapira nie przeżyły albo cięcie poniżej pasa.
Badylki różowe ładnie zielone, u mnie kopczyki zamarznięte jeszcze i nawet nie widać co pod nimi, kiepsko wygląda A Shropshire Lad, coś mi się wydaje że wszystkie od p. Tapira nie przeżyły albo cięcie poniżej pasa.
Pamiętasz Ewuniu jak przymierzałam się do tej magnolii gdy byłam w Krakowie razem z tobą na wystawie ale już z niej zrezygnowałam nie mam na nią miejsca rośnie na jej miejscu już coś innego. Na szczęści ma ją sąsiadka na działce i co roku widzę jak pięknie kwitnie Jadziu będziesz z niej zadowolona ona rzeczywiście rośnie bardzo wolno i jest bardzo piękna.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Właśnie o to upychanie chodzi, Jadziulku! Jak przyjedziesz do mnie, to może mi podszepniesz,
gdzie i co można by upchnąć, żeby zrobić miejsce jeszcze dla kilku róż ;)
Gratuluję pierwszego krokusa! No to Ty juz wiosnę powitałaś
Róze śmietnikowe wyglądają nad wyraz dobrze Musisz mieć "ciepły" ogródek
gdzie i co można by upchnąć, żeby zrobić miejsce jeszcze dla kilku róż ;)
Gratuluję pierwszego krokusa! No to Ty juz wiosnę powitałaś
Róze śmietnikowe wyglądają nad wyraz dobrze Musisz mieć "ciepły" ogródek
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Ale fajnie,że zaczęło coś kwitnąć!!! Masz rękę do tych patyczków. I dobrze!!! Jadzia, są jeszcze bobki końskie pod bramą. Ktoś dorzucił kurzeńca, ale ja go nie będę brała. A może to dobre? Nie znam się tak bardzo na tym. Och, jak ja bym chciała już kop;ać w ziemi. Niestety, jest skała!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.