Za czym tęsknię... Czego mi brak.
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Za czym tęsknię... Czego mi brak.
Kasiu jak dobrze że pokazujesz nam swój -nieswój ogród. Bardzo zadbany i wypielęgnowany i ważne że masz gdzie sadzić swoje chciejstwa.Spacerek z rana w szlafroku z kubkiem kawy ja też polecam a to znaczy ze trzeba porzucić życie blokowe.Czekam na dalsze zdjęcia.
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
No właśnie też dopiero zobaczyłam że Kasia pokazuje swoje-nie swoje włości
Jak już piszecie o kubeczku kawy to tęsknie za taką wypita na kocyku...kilka głębszych wiosennych wdechów
W tym roku jakoś się opóźniam z pierwszymi zakupami ale widzę dziewczyny w gotowości
Jak już piszecie o kubeczku kawy to tęsknie za taką wypita na kocyku...kilka głębszych wiosennych wdechów
W tym roku jakoś się opóźniam z pierwszymi zakupami ale widzę dziewczyny w gotowości
No proszę jaka frekwencja!
Jolu, Marto, Tajko obiecuję, że będę się meldować po każdej dostawie cebul na Lubelskie-opcjonalnie...
Tu tak nieoficjalnie chciałam... , ale co tam!
Renato to proste - z tej tęsknoty za roślinkami trafiłam kiedyś do ogrodniczego na Choinach i jakoś tak się złożyło....
że na parę lat zostałam
Jagódko to dla mnie?... bo jakby o mnie! I ten bez... trafiłaś. Jednym z moich ulubionych wierszy jest "Rwanie bzu" Tuwima. Dziękuję.
Doroto,Jolu postaram się coś wkleić może teraz z maja?
Lubelski dziękuje za miłe odwiedziny tu i tam Zapraszam częściej!
Nirali u mnie z kocykiem niekoniecznie... Po paru minutach skakałabym jak Telimena ...bo tam mrówek nie brak wszelkiej maści!
Jolu, Marto, Tajko obiecuję, że będę się meldować po każdej dostawie cebul na Lubelskie-opcjonalnie...
Tu tak nieoficjalnie chciałam... , ale co tam!
Renato to proste - z tej tęsknoty za roślinkami trafiłam kiedyś do ogrodniczego na Choinach i jakoś tak się złożyło....
że na parę lat zostałam
Jagódko to dla mnie?... bo jakby o mnie! I ten bez... trafiłaś. Jednym z moich ulubionych wierszy jest "Rwanie bzu" Tuwima. Dziękuję.
Doroto,Jolu postaram się coś wkleić może teraz z maja?
Lubelski dziękuje za miłe odwiedziny tu i tam Zapraszam częściej!
Nirali u mnie z kocykiem niekoniecznie... Po paru minutach skakałabym jak Telimena ...bo tam mrówek nie brak wszelkiej maści!
Pozdrawiam, Katri
Za czym tęsknię... Czego mi brak
Narwali go, naszarpali, nadarli, natargali? I to jest właściwa postawa wobec bzu?Katri pisze:Jednym z moich ulubionych wierszy jest "Rwanie bzu" Tuwima.
I tu Cię mam! A właśnie, że właściwa! Bez lubi cięcie, może być nawet szarpany to go odmładza, piękniej kwitnie... jest więcej " świeżego, mokrego,
białego i tego bzowego. No z tym targaniem to rzeczywiście można przesadzić... raz mi wytargali.. z korzeniami!
białego i tego bzowego. No z tym targaniem to rzeczywiście można przesadzić... raz mi wytargali.. z korzeniami!
Pozdrawiam, Katri
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Kasiu,masz supcio prace ale mozesz sobie nakupować cebulek,kłączy....co ja mówie,pewno już co ładniejsze dawno masz u siebie posadzone Odwiedziłam wątek lubelski,jest w czym wybierać a szczególnie piwonie,szkoda,że tak daleko mieszkam U nas jeszcze takich cudeniek nie ma.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W tych strofach ukryta jest tęsknota ...serca i ...duszy , za czymś , co odeszło bezpowrotnie ...sztubacką miłością ...ale jakże wymowną ...bo młodzieńczą ..., za sielanką wiejską ...to tkwi we wspomnieniach ...w nas samych .
Ten wiersz jest Kasiu dla Ciebie . Też lubię Tuwima , a mam zbiór jego wierszy w kilku tomach .
Ten wiersz jest Kasiu dla Ciebie . Też lubię Tuwima , a mam zbiór jego wierszy w kilku tomach .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
I ja zawitałam do ogrodu. A jest w nim coś takiego, że zostaje w pamięci i rozlewa ciepło koło serca. Kryją się w nim tajemnice, tęsknoty i olśnienia. Zapamiętałam przesączone światło i półcienie. I zapach. Bujność.
A teraz będę mogła oglądnąć detale
Pozdrawiam cieplutko, na skraju przedwiośnia
A teraz będę mogła oglądnąć detale
Pozdrawiam cieplutko, na skraju przedwiośnia
Witajcie
Reniu praca super, ale jaką ja muszę mieć silną wolę, żeby wypłaty nie przepuścić
Jagódko ... wiesz... trzeba mieć odwagę, żeby tak tęsknić..
Bo co by było - że tak posłużę się Leśmianem:
"Gdybym spotkał(a) ciebie znowu pierwszy raz,
Ale w innym sadzie, w innym lesie -
Może by inaczej zaszumiał nam las
Wydłużony mgłami na bezkresie.... "
Aleb-azi Dziękuję ... z wiosną pojawią się, mam nadzieję, detale...
...na razie tajemnicą jest: co tam przetrwało,a co dołączy do ogólnej tęsknoty.
...gdzie ta wiosna!?
Wspominkowo maj..
i moje ulubione pomarańczki 'Orange Princess'
Reniu praca super, ale jaką ja muszę mieć silną wolę, żeby wypłaty nie przepuścić
Jagódko ... wiesz... trzeba mieć odwagę, żeby tak tęsknić..
Jagodka pisze:W tych strofach ukryta jest tęsknota ...serca i ...duszy , za czymś , co odeszło bezpowrotnie ...sztubacką miłością ...ale jakże wymowną ...bo młodzieńczą ..., za sielanką wiejską ...to tkwi we wspomnieniach ...w nas samych .
Bo co by było - że tak posłużę się Leśmianem:
"Gdybym spotkał(a) ciebie znowu pierwszy raz,
Ale w innym sadzie, w innym lesie -
Może by inaczej zaszumiał nam las
Wydłużony mgłami na bezkresie.... "
Aleb-azi Dziękuję ... z wiosną pojawią się, mam nadzieję, detale...
...na razie tajemnicą jest: co tam przetrwało,a co dołączy do ogólnej tęsknoty.
...gdzie ta wiosna!?
Wspominkowo maj..
i moje ulubione pomarańczki 'Orange Princess'
Pozdrawiam, Katri
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu...no cóż ...może i życie inaczej by się potoczyło , kto wie .
A co do Leśmiana ...za przyczyną nie tak dawno zmarłej Noblistki W. Szymborskiej , która powtarzała , że Leśmian jest niedoceniany - cyt. " A przecież był genialnym poetą " /dzisiaj bylo otwarcie Testamentu W. Szymborskiej / ukaże się cykl jemu poświęcony w wydaniu marcowym " Kwartalnika Artystycznego "
Patrząc na Twoje rabaty odnoszę wrażenie harmonii , wysmakowania i wzajemnego przenikania w doborze roślin . Kolory , faktury aż zachęcają , by przystanąć i zachwycić się każdą z osobna . Przykładem jest dyptam jesionolistny , który rzuca się w oczy , podobnie i wietlica , piękna hosta , kamasja , że nie wspomnę o chabrach i tulipanach viridiflora .
Nie tylko tęsknota ...ale też poczucie estetyki maluje obraz Twego ogrodu .
Jest za czym tęsknić ...
A co do Leśmiana ...za przyczyną nie tak dawno zmarłej Noblistki W. Szymborskiej , która powtarzała , że Leśmian jest niedoceniany - cyt. " A przecież był genialnym poetą " /dzisiaj bylo otwarcie Testamentu W. Szymborskiej / ukaże się cykl jemu poświęcony w wydaniu marcowym " Kwartalnika Artystycznego "
Patrząc na Twoje rabaty odnoszę wrażenie harmonii , wysmakowania i wzajemnego przenikania w doborze roślin . Kolory , faktury aż zachęcają , by przystanąć i zachwycić się każdą z osobna . Przykładem jest dyptam jesionolistny , który rzuca się w oczy , podobnie i wietlica , piękna hosta , kamasja , że nie wspomnę o chabrach i tulipanach viridiflora .
Nie tylko tęsknota ...ale też poczucie estetyki maluje obraz Twego ogrodu .
Jest za czym tęsknić ...
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Jagódko tyle miłych słów! Nawet nie wiesz jak mnie to motywuje, dodajesz mi skrzydeł!
...jak czytam Leśmiana to mam wrażenie, że patrzył na przyrodę moimi oczami ... .. i te jego neologizmy, też mam skłonności do ich tworzenia
szczególnie jak się zapomnę w opowieściach roślinnych.
...jak czytam Leśmiana to mam wrażenie, że patrzył na przyrodę moimi oczami ... .. i te jego neologizmy, też mam skłonności do ich tworzenia
szczególnie jak się zapomnę w opowieściach roślinnych.
Pozdrawiam, Katri
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Witaj Kasiu,masz takie cudne rabatki widze,że gęste masz nasadzenia i takie mi się podobają.Na piątym zdjęciu tulipan ma ładne liście,takie z białą obwótką.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Kasiu biały dyptam - moje niespełnione jak do tej pory marzenie.Sadziłam już dwa razy i nic z tego nie wyszło chociaż różowy pięknie się rozrasta mimo kilkakrotnego przesadzania.