Hippeastrum(zwartnica) cz.1
- miluck
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam serdecznie
Zakupiłam wczoraj cebulkę Amaryllisa i chciałam prosić Was Drodzy Miłośnicy tych kwiatów,
o uwagi i rady ,które pomogą mi dobrze zaopiekować się nowym nabytkiem.
Biedulka zduszona była u woreczku , wsadziłam do doniczki i podlałam.
Z wcześniejszych informacji wyczytałam ,że trzeba postawić na parapecie , temp.około 25 stopni C, podlewać za każdym razem z nawozem.Wszystkie przedstawione w tym wątku kwiaty przecudne! Mam nadziej,że i ja doprowadzę go do kwitnienia.
Będę wdzięczna za każdą wskazówkę.
Pozdrawiam
Jagoda
Foto mojej cebulki:
Zauważyłam po wklejeniu zdjęcia ,że coś ta cebulka ma taki czerwone plamy , jakie widziałam na wcześniejszej stronie.Zastosowałam się do rady Przema Cyt:"szymka zdejmij z dwie warstwy łuski z cebuli, wysmaruj dobrze cebulę topsinem+kaptan nie wyjmując jej z ziemi i podlewaj jedynie na podstawek,"
Mam nadzieję ,że dobrze zrobiłam w prawdzie miałam w domu tylko Topsin .
Zakupiłam wczoraj cebulkę Amaryllisa i chciałam prosić Was Drodzy Miłośnicy tych kwiatów,
o uwagi i rady ,które pomogą mi dobrze zaopiekować się nowym nabytkiem.
Biedulka zduszona była u woreczku , wsadziłam do doniczki i podlałam.
Z wcześniejszych informacji wyczytałam ,że trzeba postawić na parapecie , temp.około 25 stopni C, podlewać za każdym razem z nawozem.Wszystkie przedstawione w tym wątku kwiaty przecudne! Mam nadziej,że i ja doprowadzę go do kwitnienia.
Będę wdzięczna za każdą wskazówkę.
Pozdrawiam
Jagoda
Foto mojej cebulki:
Zauważyłam po wklejeniu zdjęcia ,że coś ta cebulka ma taki czerwone plamy , jakie widziałam na wcześniejszej stronie.Zastosowałam się do rady Przema Cyt:"szymka zdejmij z dwie warstwy łuski z cebuli, wysmaruj dobrze cebulę topsinem+kaptan nie wyjmując jej z ziemi i podlewaj jedynie na podstawek,"
Mam nadzieję ,że dobrze zrobiłam w prawdzie miałam w domu tylko Topsin .
@ miluck
Mamy tego samego
tutaj zobaczymy jak rosną nie na parapecie , w połowie stronki
http://forums.gardenweb.com/forums/load ... 50.html?15
Mamy tego samego
tutaj zobaczymy jak rosną nie na parapecie , w połowie stronki
http://forums.gardenweb.com/forums/load ... 50.html?15
Ja powolutku szykuję się na kwitnienie 3 ostatnich Hipków. Jeszcze kilka dni i będę mogła zamieścić fotki. Lubię je ogladać, niezaleznie od tego, czy są to Wasze na zdjęciach, czy moje na parapecie, chociaż zawsze te z parapetu robią ogromne wrażenie - bo jednak można im sie przyjrzeć z bliska , ale jednego faktu nie da sie ukryć - są piękne.
- miluck
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Graszko Jak będziesz u Cioci to zapraszam na kawkę.Cudny Twój kwiatuszek!
Mam nadzieje ,że mój rozkwitnie i będzie podobnie piękny jak Twój!!Mój będzie "chyba" różowy, przynajmniej tak jest napisane (pink).
Jagoda
Przemo Czekam na zdjęcie wieczorem , czerwonego widziałam u Ciebie na stronkach i bez trzeciego pąka był godzien wszystkich achów zachwytu, a teraz to już nie wiem!
Jasny w paseczki tez cudny.Pocieszam się,że mój jak zakwitnie może będzie też taki dorodny po etykietce poznałam ,że cebula pochodzi z tej samej firmy co Twoja.
Jagoda
Mam nadzieje ,że mój rozkwitnie i będzie podobnie piękny jak Twój!!Mój będzie "chyba" różowy, przynajmniej tak jest napisane (pink).
Jagoda
Przemo Czekam na zdjęcie wieczorem , czerwonego widziałam u Ciebie na stronkach i bez trzeciego pąka był godzien wszystkich achów zachwytu, a teraz to już nie wiem!
Jasny w paseczki tez cudny.Pocieszam się,że mój jak zakwitnie może będzie też taki dorodny po etykietce poznałam ,że cebula pochodzi z tej samej firmy co Twoja.
Jagoda
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.