Iglakowo
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Iglakowo
Elu, ale masz widoczki A ja chciałam spytać o nazwę chyba sosny takie żółtawe cosik ładne.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Te żółte to sosny górskie - jedna Wintergold a druga Ophir. Chyba, że masz na myśli to żółte "włoskowate" - to Chamaerocyparis Filifera Aurea. Szkoda tylko, że sosenki te latem są zielone
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Chodziło mi o tą co koło Filifery rośnie, ma ładny kolor i pokrój. Ja mam Wintergold, ale szczepioną na pieńku, faktycznie zielenieje.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Mój ogródek cz.1
-
Aniu, obok Filifery to Wintergold - co roku uszczykuję jej wiosną połowę długości przyrostów, inaczej urosłaby jak szalona. Bardziej podoba mi się Ophir (obok Negishi) - jest drobniejsza i gęstsza i tylko niektóre wybujałe pędy wymagają uszczykiwania.
- igielka78
- Od: 13 mar 2008, o 10:24
Elu, ależ ty masz widoczki. Tylko zazdrościć.
Czyli nie pryskasz...To właśnie chciałam przeczytać
Widoków w drodze do pracy nie wiem, czy zazdroszczę... Nie wchodzą na drogę?
Mi by było jeszcze szkoda uszczykiwać przyrostów...Może kiedyś...
Pierwsze zakupy hostowe poczynione! Brawo!
Widoków w drodze do pracy nie wiem, czy zazdroszczę... Nie wchodzą na drogę?
Mi by było jeszcze szkoda uszczykiwać przyrostów...Może kiedyś...
Pierwsze zakupy hostowe poczynione! Brawo!
-
Igiełko, widoczki to dopiero będą jak powychodzą hosty....
Marta, zdarzają się i na drodze, niestety. Nie tylko one zresztą, ale też łosie, rysie, nie wspomnę o sarnach, jeleniach i lisach, bo to praktycznie codzienność. Niestety, jedno spotkanie z sarenką było zbyt bliskie.... - ona przypłaciła to życiem a samochód całym przodem do naprawy.....
Jeśli chcesz, żeby sosna była gęsta, to musisz ją uszczykiwać co roku od młodego, inaczej może się z niej zrobić łysy "wiecheć".
Marta, zdarzają się i na drodze, niestety. Nie tylko one zresztą, ale też łosie, rysie, nie wspomnę o sarnach, jeleniach i lisach, bo to praktycznie codzienność. Niestety, jedno spotkanie z sarenką było zbyt bliskie.... - ona przypłaciła to życiem a samochód całym przodem do naprawy.....
Jeśli chcesz, żeby sosna była gęsta, to musisz ją uszczykiwać co roku od młodego, inaczej może się z niej zrobić łysy "wiecheć".
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Piękne te widoki, jak ja lubię taki bliski kontakt z naturąmuchazezlotym pisze: Teraz dla odmiany widoki mijane po drodze do pracy :
i z liskiem do towarzystwa :
Żółciutkie się okazały, piękne
-
gmart68 - witaj i zapraszam
pamelka - ja też uwielbiam naturę w każdej postaci. Żółte sosenki są cudne, szkoda, że niedługo zzielenieją. Choć z drugiej strony zawsze to jakieś urozmaicenie kolorystyczne.
pamelka - ja też uwielbiam naturę w każdej postaci. Żółte sosenki są cudne, szkoda, że niedługo zzielenieją. Choć z drugiej strony zawsze to jakieś urozmaicenie kolorystyczne.
- zanna
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
Śliczne sosenki
I żubry też, szczególnie z większej odległości
No to teraz czekamy na hosteczki
I żubry też, szczególnie z większej odległości
No to teraz czekamy na hosteczki
-
Aniu, żubry nie są groźne, jak piszesz, z daleka, oby nie wychodziły na drogę..... Są tak olbrzymie i majestatyczne.... No może z wyjątkiem tego malucha przyłapanego z ogonkiem w górze
Na hosty czekamy z niecierpliwością. Ja znów nie wytrzymałam i jedną, jedniuśką ze styczniowych zakupów zaciągnęłam z piwnicy na parapet....
Na hosty czekamy z niecierpliwością. Ja znów nie wytrzymałam i jedną, jedniuśką ze styczniowych zakupów zaciągnęłam z piwnicy na parapet....
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
U nas wychodzą łosie, a jak wychodzą .... to ruch jest wstrzymany zanim się to dostojne zwierzę przemieści