Canna -Paciorecznik cz.4

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Canna -Paciorecznik 4

Post »

hmm Krzysztofie a masz gdzieś na fotce taką styropianową skrzynkę?
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Januszu dzięki. Teraz spokojnie będę czekać aż mi się pokażą kły na wierzchu. Posadziłam do doniczek i wsadziłam do szklarenki która stoi przy południowym oknie. Mam nadzieję, że niedługo ruszą. :D
Bardzo piękna jest ta kana Aphhrodita. Coś w moim guście.
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To mamy można powiedzieć zaawansowanego hodowcę.
Krzysiu. Wygląda to raczej na oryginał. Na pewno duże znaczenie ma sposób nawożenia na wielkość i pokrój rośliny. Też ograniczam się przeważnie do nawożenia organicznego. Nawozy mineralne stosuję jedynie interwencyjnie.
Tę białą zdobyłeś ze sprawdzonego źródła czy ze sklepu,bo jak ze sklepy to nie chcę Cie martwić ale może okazać się inna podobnie jak i żółta.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
krecony100
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 1 mar 2012, o 18:10

Post »

zdjęcia skrzynki nie mam to była tylko moja propozycja .U mnie przechowuje w skrzynkach po jabłkach i ustawiam jedna na drugiej środek skrzynki wykładam folią i szczelnie zasypuje ziemią. Jutro postaram się zrobić fotki w garażu.PO prostu posklejaj styropian a na górę przyłóż taflę .Słoma również ma dobre parametry do tej pory ludzie przechowują ziemniaki przykryte słomą i ziemią i największy mróz wytrzymują,Jednak słomę trzeba co rok nową ponieważ się kruszy.
krecony100
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Janusz białą dostałem od koleżanki widząc wcześniej w 2011 roku u niej w ogródku jest to pewne .W sklepie wyglądają bardzo ładnie ale niestety tylko na obrazku a potem zazwyczaj rośnie ta o drobniutkich kwiatach.Najlepiej obserwować obce ogródki i wtedy się zamieniać lub odkupować.
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Mądra rada Krzysiu :lol:
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Problem w tym Krzysiu,że przeważnie ode mnie wyciągają nowości a ja nie mam w pobliżu od kogo.
Jak Ci się rozrośnie to na drugi rok pozwól,że zamówię u Ciebie sadzonkę
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
krecony100
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Janusz nie ma problemu wymienimy się w przyszłym roku. U mnie jest tak że w lato zawsze kilkanaście osób staje jadąc samochodem i umawia się na jesień na kupno ponieważ mieszkam przy samej ulicy.
Kilka osób pisało mi na pw jednak ze względu na mały staż na forum tj od dziś nie mogę jeszcze odpisywać prosze pisać na maila krecony100@wp.pl
due
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 31 mar 2009, o 11:26

Post »

Rzeczywiście rada Krzysia jest super. W tym roku pozwiedzam troche okoliczne ogródki działkowe i domki jednorodzinne, może od kogoś kupię coś ciekawego, bo na moje chore biedulki raczej nie wymienię. A swoją drogą to w maju są u nas ogranizowane co roku targi ogrodnicze i pewnie tam coś kupię, wiąże się to oczywiście z ryzykiem, ale jak nie zaryzykuje to w tym roku nie będę mogła sie cieszyć tymi cudnymi kwiatami.
edyta_kk
100p
100p
Od: 12 maja 2011, o 21:34

Post »

Hmmm, byłam pewna, że z jednego ziarenka otrzymam jedną roślinkę, a tu niespodziewajka. Coś mu bokiem wyszło :)
Obrazek
Pokazały się wczoraj też pierwsze roślinki z ziarenek od Janusza. :heja
krecony100
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

moje też już zaczęły wschodzić tak jak pisałem przechowuję canny w skrzynkach Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

drozd pisze:Problem w tym Krzysiu,że przeważnie ode mnie wyciągają nowości a ja nie mam w pobliżu od kogo.
Jak Ci się rozrośnie to na drugi rok pozwól,że zamówię u Ciebie sadzonkę
Ja miałam też białą , ale nie przeżyła zalania w piwnicy , tak na pewno bym podzieliła się z Tobą sam wiesz .
Mam nadzieję że w tym roku będę już małą sadzonkę Kleopatry dla Ciebie oby tylko napis się nie zatarł.

Genia
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przez wcześniejsze lata kanny stały w tym samym miejscu w piwnicy i nawet jedna nie zmarzła. Będę miała nauczkę na kolejne lata.
Krzysztofie dziękuję za radę, na pewno w tym roku zrobię taką skrzynkę, u mnie styropianu pod dostatkiem.
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”