Madzik - moje storczyki

Zablokowany
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

Śliczny :) Moje Dendrobium niestety nic nie chce wypuścić, ma tylko zielone listki, a nawet nie wiem jakiego koloru są kwiaty :(
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też tak mam z niektórymi moimi storczykami - kupowane z przecen. Ale za to będzie niespodzianka jak zakwitną :D
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

bardzo mi się podoba to Dendrobium. z Dendrobiów właśnie najbardziej lubie takie zielone (niestety jeszcze takiego nie mam)
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Bardzo ładny kolorek tego dendrobium Madziu :P taki wiosenny ;:3 ;:3 ;:3 ten falenopsis bordowy też bardzo mi się podoba :P
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz to, na co czekałam :))
Historia żółtej ciżemki :D (właściwie powinno być - zielonego sabotka ale to już tak nie brzmi ;))
Jest to seryjny sabotek, po powiększeniu zdjęcia widać jakie pączek ma włoski :)

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Mam nadzieję, że nikogo ta historia nie znudziła :)
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:shock: Ale zdjęcia piękne zrobiłaś. Naprawdę wspaniałe. :shock:
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdjęcia zwykle robi mąż :) I bardzo dziękuje za słowa uznania :D
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ładne to Paphiopedilum... mi by sie tak nie chciało co kilka godzin robić fotki pąkom, ale fajnie to wygląda.
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

Magdo gdzie kupiłaś tego Paphiopedilum, jest naprawdę cudowny. Uwielbiam te storczyki ale niestety nie moge nigdzie spotkać seryjnych :(
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monisiu - kupiłam go w obi. Kupowałam go z jednym rozwiniętym kwiatkiem, na drugiej łodyżce był pączek. Cieszyłam się bardzo , że trafiłam tego "żółtka" ;:58 , bo miałam już w domu różowego, no chciałam mu sprawić towarzystwo ;:136 . Wielkie było moje zdziwienie jak rozwinął się drugi pączek i był.....różowy :shock: . Czyli paphiopedilum pinocchio 2 w 1 :D .
Storczykowa - zdjęcia były robione na początku co dwa dni, później codziennie. Nie mamy niestety na tyle czasu, żeby co parę godzin strzelać fotkę :D
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

madzik pisze:Monisiu - kupiłam go w obi. Kupowałam go z jednym rozwiniętym kwiatkiem, na drugiej łodyżce był pączek. Cieszyłam się bardzo , że trafiłam tego "żółtka" ;:58 , bo miałam już w domu różowego, no chciałam mu sprawić towarzystwo ;:136 . Wielkie było moje zdziwienie jak rozwinął się drugi pączek i był.....różowy :shock: . Czyli paphiopedilum pinocchio 2 w 1 :D .
Storczykowa - zdjęcia były robione na początku co dwa dni, później codziennie. Nie mamy niestety na tyle czasu, żeby co parę godzin strzelać fotkę :D
ja w sumie dużo czasu spędzam w domu, ale też nie robie non stop fotek. zazwyczaj robie, gdy jakiś storczyk kwitnie. a u mnie pąki (Phalaenopsisów) otwierają się kilka godzin, czasem przez noc, a czasem rano pękają, a gdy wracam z budy są już otwarte... kiedyś widziałam otwierający się pąk passiflory (otworzył się przy mnie), ale storczyka niestety nie...
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

tak sobie oglądam twoje piękne kwiatki i myślę czy przypadkiem nie mam takiej samej Cambri jak ta twoja z nadłamanym pędem,wyglądają dość podobnie :wink:
Będę ci kibicować,a potem sobie porównam(jak zakwitnie twój i mój) :D
pozdr Dorota
Moje storczyki
Agula32
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 4 kwie 2008, o 07:54

Post »

Szczere gratulacje :)
Kolekcja godna podziwu, stąd też i ja wzięłam sie za kolekcjonowanie Storczyków.
Co prawda mam tylko jednego ale i Rzymu nie zbudowano w ciągu jednego dnia :cry:
Mój Storczyk już odchorował swoje ale go uratowałam w ostatniej chwili i to mnie zachęciło do dalszych wyzwań :D

pozdrowionka-Aga
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”