Opowieść o moim miejscu ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Opowieść o moim miejscu ...

Post »

Tadziu mój mąż w niedzielę wstał patrzy przez okno i mówi"znowu leży to białe g.."
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

oj wciągnęło a i roboty w domciu nadgoniłam..komunia będzie w pięknych pokojach ;:162 ...o raju a co i kiedy u Uli....chyba muszę doczytać :shock: ...a Tadzio na bieżąco ;:7 tylko brać przykład :oops: ...ja tą Ulkę ;:14 że ona mi ;:14 ...na kawę zaproszę to wszystkiego się dopytam :D a białego to napykałam tylko wstawic nie było kiedy ;:224 a skąd ja ci wezmę teraz kwiatuszki?! :;230
Jolu :;230 :;230 już nie przepadnę ...no może ale nie na tak długo(chyba że przed samą komunią), to bukszpanowe koło i ślicznie sie trzyma nawet zimą ...chwali pieta ze mnie ;:224

znalazłam pączki magnolii...jeszcze nie kwiatuchy ale to już coś :wink:

Obrazek
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Jolu , ja także używam podobnych określeń. Mam już dość zimy jak mało kiedy. Może to też ,,wina '' Forum . Tutaj naoglądam się ,,podniety'' i chce mi się wiosny ;:224 ;:224
Aga u Uli w kwietniu , ona wybiera na spotkania chłodniejsze miesiące. Ale pogodę umie załatwić. Wiem , że masz komunię i ogrom roboty. Ale czasami zajrzyj. :uszy :D
Pączki to także ,, coś'' wiosennego. ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj tam, oj tam zaraz chwalipięta mówisz jak jest.
Z kwiatuchami to teraz rzeczywiście kiepsko.Ja wczoraj trochę połaziłam po ogrodzie ale woda wyciska się z trawnika jak z gąbki i żadnych kwiatuchów nie widać, liczyłam na ciemierniki ale jakieś czarne i raczej w najbliższym czasie nie zakwitną może jak ziemia trochę rozmarznie.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

U nas zawsze póżno , zobaczcie do Bratka 158. Zachodnie Pomorze już zakwitło na biało. ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Ago, po długim niewidzeniu :wit Na gałązkach widać pączki? Hmm, znaczy wiosna i precz z zimą ;:164
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...no i właśnie(nie zaczynaj tak zdania-mamy nauki ;:223 ) jak o ciemiernikach, to i ja mam jednego pupila i ma sporo byle jakich liści...mam się ich pozbyć?
Dzialeczka witaj u ciebie też już znika to cytuję Jolę "g.." z ogródka? to i Marzannę niedługo topimy :heja ..już mi synio przypomina :;230
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aga witaj znowu, rano jak zagladałam na foru to u Ciebie było cichutko a teraz nareszcie się odezwałaś. Dobrze że podgoniłaś sobie trochę roboty domowej bo w końcu idzie wiosna i na prace domowe to Ty juz tyle czasu nie będziesz miała :;230
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga ja usuwam te stare liście z ciemierników jak zaczną się pojawiać młode.Teraz jeszcze nic nie działam w ogrodzie bo za dużo wody i ziemia zmarznięta,poczekam aż się ociepli. Na najbliższy tydzień jadę do Warszawy więc mam nadzieję że jak wrócę to już będzie można coś porządkować.
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Ja naprawdę dziwię się samej sobie jak ze sobą wytrzymuję. Mówię o ty co poprzednio napisałam skoro w wątku lubelskim była całkiem inna mowa :;230 Nie planowałam oficjalnych spotkań ale na kawę do mnie a proszę Was bardzo tylko zadzwońcie wcześniej hihihi
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

ulakonie pisze:Nie planowałam oficjalnych spotkań ale na kawę do mnie a proszę Was bardzo tylko zadzwońcie wcześniej hihihi
Ula ta dyskusja dotyczy chyba jednego z Twoich wpisów w wątku lubelskim, przyznam że ja też myślałam że będzie u Ciebie spotkanie w kwietniu, ale pewnie coś się zmieniło, sama zobacz

(Gieniu Tobie się nie oprę Dopisuję spotkanie w kwietniu:)

KALENDARZ Waszych propozycji spotkań, oczywiście zapisy te nie są zobowiązujące, potwierdzenia przyjdą w odpowiednim czasie od organizatorów. To zrozumiałe, zawsze może coś wypaść. A robić coś połowicznie to lepiej nie robić wcale jak chyba się wszyscy zgodzimy. A i warunki się często nieoczekiwanie zmieniają.

kwiecień - ulakonie i Patkaza
18-20 maj 2012 Ogólnopolski Zlot Forum Ogrodniczego Sulejów
10 czerwiec 2012 Spotkanie organizuje Jola1
17 czerwiec - tadeusz48 - Nokły
sierpień - Drozd
15 sierpień - Jagusia, dzień wolny, odpust, Puławy
8-9 września - lubelski)
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

O cholerka haha za mało pijam lecytyny :;230 :;230 oczywiście hahaha zamiast pierw odpisywać dziwacznie powinnam hehehe wrócić do swojego własnego wpisu. Nie dziwcie mi się. Zakręciłam się obecnie wokół szkoły i prac kontrolnych i piszę bzdury. Oczywiście potwierdzam.

Haha by pamiętać i nie zapominać odświeżam ten wpis w odpowiednim wątku.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

tak wyglądała moja magnolia Elizabet w tamtym roku...jak ktoś jest ciekawy jak będzie w tym roku to zapraszam do siebie 29 kwietnia(niedziela)na spotkanie ..hihii zachęciłam kogoś?
w przybliżeniu ...to okolice Łęcznej..a jeszcze bliżej to Bogdanka (kopalnia) dokładny adres na PW...podanie o pogodę już napisałam zobaczymy jak rozpatrzą ;:170

dziś tak ślicznie że idę trochę podpatrywać co się dzieje w ogródku...a już powoli zaczyna się dziać...bedzie zielono już niedługo ;:65

gdyby ktoś miał jakieś zawadzające mu krzewy to chętnie przygarnę ....obsadzamy teren przy świetlicy wiejskiej
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”