Moje storczykowe hobby
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje storczykowe hobby
Witaj śnieżka po tak długiej przerwie.
Już tęskniłam za Twoimi Sabotkami, no i piękne kwitnienia zaprezentowałaś.

Już tęskniłam za Twoimi Sabotkami, no i piękne kwitnienia zaprezentowałaś.

- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie Mariusz i Joane. Dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Ja też tęskniłam za storczykowym działem i czasami zaglądałam do dawnych znajomych. Mam nadzieję, że Wasze storczyki mają się świetnie i sprawiają wiele radości.
Śnieżko - miło, ze wróciłaś do nas
Sabotki urocze. Każdy szczegół wart zatrzymania wzroku. Tak więc przyglądam sie im z zainteresowaniem i też wciąż czekam na rozkwit mojego jedynego
z tego rodzaju. Trzeba przyznać, że w spektaklu rozkwitu jest coś z gracji łabędzia
Ciekawy ten nowy falenopsis. Ja wciąż mam do nich słabość

Sabotki urocze. Każdy szczegół wart zatrzymania wzroku. Tak więc przyglądam sie im z zainteresowaniem i też wciąż czekam na rozkwit mojego jedynego
z tego rodzaju. Trzeba przyznać, że w spektaklu rozkwitu jest coś z gracji łabędzia

Ciekawy ten nowy falenopsis. Ja wciąż mam do nich słabość

Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- śnieżka
Art- witaj- dzięki za odwiedzinki i za pamięć. Cieszę się, że są tu jeszcze storczykomaniacy, którzy mnie pamiętają. Dzięki za miłe słowa o moich storczykach. Z Falków mam teraz tylko 3 szt, dwa stare i ten nowy. Resztę dopadła jakaś infekcja i wełnowce- co jakiś czas musiałam pożegnać się z kolejnymi. Teraz powoli odbudowuję swoją kolekcję. Ten nowy Falek skusił mnie dużą ilością kwitnących pędów- 3 i bardzo oryginalnymi kwiatami. Muszę poszukać innych jego zdjęć no i zdjęć storczyków, które mi kwitły wcześniej, a których już nie ma.
Na szczęście sabotki prawie wszystkie ocalały, choć bardzo cierpiały. Teraz już widać poprawę i może wreszcie doczekam się większych kwitnień.
Na szczęście sabotki prawie wszystkie ocalały, choć bardzo cierpiały. Teraz już widać poprawę i może wreszcie doczekam się większych kwitnień.
czy jego pączki się dopiero otwierają czy on jest taki 'skryty'?
- śnieżka
No właśnie- on jest taki ,skryty'. Te mało rozwijające się kwiaty mnie skusiły, bo Phal. miało już nigdy więcej nie być.
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Czy i ja mogę się przywitać?
Wracasz po długiej przerwie,z odnowioną kolekcją,więc to dobra pora na przyłączenie się.
Dzisiaj tylko przywitanie,teraz troszkę się rozejrzę a potem będę podziwiał.

Wracasz po długiej przerwie,z odnowioną kolekcją,więc to dobra pora na przyłączenie się.

No to naprawdę jestem takimi kwiatami u storczyka zaskoczona... Oczywiście w sensie pozytywnym. Wygląda naprawdę oryginalnie.śnieżka pisze:No właśnie- on jest taki ,skryty'. Te mało rozwijające się kwiaty mnie skusiły, bo Phal. miało już nigdy więcej nie być.

- śnieżka
Henryku- Witam serdecznie po długiej przerwie i cieszę się z odwiedzin. Zapraszam też do częstego bywania.Henrykbb pisze:Czy i ja mogę się przywitać?![]()
Postaram się pokazać to, co się działo u moich storczyków przez ten długi czas.
rosarita- on faktycznie robi wrażenie, bo takich kwitnących pędów miał 3- mocno obsypane tymi dość małymi kwiatami. Niestety sporo pąków opadło, bo zakup był robiony w dość mroźny dzień
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Pięknym nabytkiem rozpoczęłaś odbudowywanie kolekcji 

Pozdrawiam - Justyna
- dorciaj
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 17 lut 2012, o 08:48
Śnieżko - kolekcja imponująca. Zakochałam się w sabotkach
- piękne są. Czy opieka nad nimi bardzo różni się od opieki nad phalkami? Kuszą mnie strasznie 

_Dorcia_
- śnieżka
Dorcia- dzięki za miłe słowa. Co do sabotków, to z moich doświadczeń wynika, że ich pielęgnacja jest łatwiejsza, bo PHal. mi prawie wszystkie zmarniały a sabotki żyją i całkiem nieźle się mają. Ale jeśli zdecydujesz się na ich uprawę to trzeba o nich trochę poczytać, bo są dwa główne typy i różnią się nieco uprawą. Ja mam te łatwiejsze, ale i tak jakoś nie wszystkie mogę doprowadzić do kwitnienia.