Gorzatkowe wielokąty 2012 cz.1
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Gorzatkowe wielokąty 2012 cz.1
Gosia, jesteś drugą osobą, u której zobaczyłam pierwsze oznaki.
U nas pewnie będzie jakieś dwutygodniowe opóźnienie. Zawsze wyprzedzacie nas z pierwszymi zdjęciami.
U nas pewnie będzie jakieś dwutygodniowe opóźnienie. Zawsze wyprzedzacie nas z pierwszymi zdjęciami.
Gospodyni zwarta i gotowa!
Uwaga! Uprzedzałam, że grząsko? Nie? To teraz przyznać się, kto ma błocko na butach?
Ścieżkami się chodzi! Wiem, wiem... nieład pozimowy jeszcze... ale nie mogłam się powstrzymać od zaproszenia Was
Andrzeju... bywał... jako pierwszy? Pierwszym się jest... nie bywa... kolego
Krysiu... mam nadzieję... co ja mówię... jestem pewna, że jak już dobrniesz do swojej działki, zobaczysz widoki znacznie bardziej zaawansowane wiosennie - wszak Wrocław to... Wrocław
Moniko... z brązem na szyi witam kolejną wrocławiankę... i od razu zgłoszę pretensję: czemu cicha? Wiesz, ile razy walczyłam z odczuciem, że to wszystko bez sensu, skoro zagląda do mnie tylko kilka osób? Nie, żebym ich nie ceniła, wręcz przeciwnie! Ale starałam się, aby w Gorzatkowie mogło się pomieścić liczniejsze grono...
Obiecaj poprawę!
Mariola... daleko od bramy nie masz... najwyżej własne błoto Cię wessie... byleby w miejscu nie kłócącym się z obecnym planem zagospodarowania przestrzennego
Grażynko... ja podziwiam za to wytwory Twoich rąk... ale to w Gorzatkowie!
Pamelka... zmarszczki mimiczne Ci się zrobią
Dorota... tylko uszy proszę okryć! I zatoki! I szukać... szukać... coś się znajdzie - na pewno!
Aga... wiosna idzie... zimowy marazm zostawmy w kącie... i do wielokątów z nową energią proszę!
Debiutu zazdroszczę... niestety, weekend dość obłożony
Andrzejku... przebiśnieg - skubaniec... długo nie chciał pozować, ale go przekonałam
Olusia... u mnie stoi trochę plakietek... ale większość się wygrabiła... jesienią
Grześ... i ja? A w żłoby Ci dano?
Mój Vialii nie wylazł po swojej pierwszej zimie... i ja już mu dziękuję
Maleństwo... trochę... trochę... dobry zoom czyni cuda
Ewa... podobne pretensje jak do Moniki, kieruję i pod Twoim adresem. A co masz mieć lepiej? Poprawić się proszę!
Węgla dużo... no tak... i pewnie jeszcze u nas powinien być tańszy?
Gosia... druga osoba z pierwszymi oznakami? Skomplikowana figura... ale chyba zrozumiałam... ba! Dumna jestem!
I co? Wszystkie zdjęcia Wam pokazałam... teraz trzeba poczekać... bo jak wiecie... jedna serduszka, wiosny nie czyni...
Uwaga! Uprzedzałam, że grząsko? Nie? To teraz przyznać się, kto ma błocko na butach?
Ścieżkami się chodzi! Wiem, wiem... nieład pozimowy jeszcze... ale nie mogłam się powstrzymać od zaproszenia Was
Andrzeju... bywał... jako pierwszy? Pierwszym się jest... nie bywa... kolego
Krysiu... mam nadzieję... co ja mówię... jestem pewna, że jak już dobrniesz do swojej działki, zobaczysz widoki znacznie bardziej zaawansowane wiosennie - wszak Wrocław to... Wrocław
Moniko... z brązem na szyi witam kolejną wrocławiankę... i od razu zgłoszę pretensję: czemu cicha? Wiesz, ile razy walczyłam z odczuciem, że to wszystko bez sensu, skoro zagląda do mnie tylko kilka osób? Nie, żebym ich nie ceniła, wręcz przeciwnie! Ale starałam się, aby w Gorzatkowie mogło się pomieścić liczniejsze grono...
Obiecaj poprawę!
Mariola... daleko od bramy nie masz... najwyżej własne błoto Cię wessie... byleby w miejscu nie kłócącym się z obecnym planem zagospodarowania przestrzennego
Grażynko... ja podziwiam za to wytwory Twoich rąk... ale to w Gorzatkowie!
Pamelka... zmarszczki mimiczne Ci się zrobią
Dorota... tylko uszy proszę okryć! I zatoki! I szukać... szukać... coś się znajdzie - na pewno!
Aga... wiosna idzie... zimowy marazm zostawmy w kącie... i do wielokątów z nową energią proszę!
Debiutu zazdroszczę... niestety, weekend dość obłożony
Andrzejku... przebiśnieg - skubaniec... długo nie chciał pozować, ale go przekonałam
Olusia... u mnie stoi trochę plakietek... ale większość się wygrabiła... jesienią
Grześ... i ja? A w żłoby Ci dano?
Mój Vialii nie wylazł po swojej pierwszej zimie... i ja już mu dziękuję
Maleństwo... trochę... trochę... dobry zoom czyni cuda
Ewa... podobne pretensje jak do Moniki, kieruję i pod Twoim adresem. A co masz mieć lepiej? Poprawić się proszę!
Węgla dużo... no tak... i pewnie jeszcze u nas powinien być tańszy?
Gosia... druga osoba z pierwszymi oznakami? Skomplikowana figura... ale chyba zrozumiałam... ba! Dumna jestem!
I co? Wszystkie zdjęcia Wam pokazałam... teraz trzeba poczekać... bo jak wiecie... jedna serduszka, wiosny nie czyni...
Piękny początek, super zdjęcia i opisy. Dobrze, że już wiosna U mnie jeszcze okropnie ( podobnie jak Ewa, bywałam, podglądałam, nie ujawniałam się )
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosia, chyba Twoja serduszka pierwsza na forum zakwitła :P , nieważne, że na parapecie.
A przebiśniegi i ranniki - tegoroczne - to już nie pretekst, ale obowiązek zaproszenia nas do wielokątów !
U mnie tylko malutka poświata przebija od kilku ranników, głowy mają jeszcze schowane.
U Dali zakwitły już iryski reticulata, moje mają noski pogrubione, daje się wyczuć kwiaty,
ale gdzie tam im do kwitnienia.
U Ciebie da się chodzić tylko dlatego, że ścieżka jest wysypana kamykami, prawda?
Zboczenie ze ścieżki grozi zabłoceniem butów? Natura włączyła suszarkę - trochę wieje .
A przebiśniegi i ranniki - tegoroczne - to już nie pretekst, ale obowiązek zaproszenia nas do wielokątów !
U mnie tylko malutka poświata przebija od kilku ranników, głowy mają jeszcze schowane.
U Dali zakwitły już iryski reticulata, moje mają noski pogrubione, daje się wyczuć kwiaty,
ale gdzie tam im do kwitnienia.
U Ciebie da się chodzić tylko dlatego, że ścieżka jest wysypana kamykami, prawda?
Zboczenie ze ścieżki grozi zabłoceniem butów? Natura włączyła suszarkę - trochę wieje .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
Marysiu... miło znów Cię widzieć... cóż... pozostaje mi tylko wystosować podobne pouczenie, jak w przypadku Ewy i Moniki: nie róbcie mi tego!
Początek? Każda wiosna jest nowym początkiem... i to jest piękne!
Elu... dostrzegłam nawet dwa pędy kwiatowe... lada moment będą... serduszka
Drugie kłącze nie ruszyło
Jutro planuję pikowanie i różne takie... ziemne prace... to wyciągnę... otrzepię z ziemi... obadam...
Kupiłam dziś mieszankę nasion traw ozdobnych... i dmuszka...
W drugim ogrodniczym nie mieli innych traw, ale w poniedziałek ma być dostawa kłączy w woreczkach...
Chyba tam zabłądzę po pracy
A tu marzec... przyjdzie zamówienie z Lilypolu... i od Marka P.
Już się cieszę na to bieganie z paniką w oczach
Początek? Każda wiosna jest nowym początkiem... i to jest piękne!
Elu... dostrzegłam nawet dwa pędy kwiatowe... lada moment będą... serduszka
Drugie kłącze nie ruszyło
Jutro planuję pikowanie i różne takie... ziemne prace... to wyciągnę... otrzepię z ziemi... obadam...
Kupiłam dziś mieszankę nasion traw ozdobnych... i dmuszka...
W drugim ogrodniczym nie mieli innych traw, ale w poniedziałek ma być dostawa kłączy w woreczkach...
Chyba tam zabłądzę po pracy
A tu marzec... przyjdzie zamówienie z Lilypolu... i od Marka P.
Już się cieszę na to bieganie z paniką w oczach
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Całe szczęście od Marka P. nie zamawiałam, a miejsce na irysy z Lilypolu już mam.
Gorzej z roślinami ze strychu z pierwszej paczki na forum , bo zamówione pod wpływem impulsu.
O nasionach to nawet nie chcę myśleć, mam zrobić zdjęcie koszykowi z torebkami?
Trawy jednoroczne też mam ! Pięknie powschodziła bazylia, chyba też przepikuję.
Gorzej z roślinami ze strychu z pierwszej paczki na forum , bo zamówione pod wpływem impulsu.
O nasionach to nawet nie chcę myśleć, mam zrobić zdjęcie koszykowi z torebkami?
Trawy jednoroczne też mam ! Pięknie powschodziła bazylia, chyba też przepikuję.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Gosiu
Co tu mówić o niecierpliwości , gdy wątek otwarty w samą porę Pierwsze zwiastuny wiosny już w ogródku, więc i furtka otwarta dla gości....z czego z wielką przyjemnością korzystam
Przebiśnieg na zdjęciu przepiękny
Co tu mówić o niecierpliwości , gdy wątek otwarty w samą porę Pierwsze zwiastuny wiosny już w ogródku, więc i furtka otwarta dla gości....z czego z wielką przyjemnością korzystam
Przebiśnieg na zdjęciu przepiękny
Witajcie, witajcie!
Elu... Twoja słynna przesyłka... no tak! To chyba rewelacja roku?
Ciekawe, czy 100% się uchowa? Były dobrze zabezpieczone, a na strychu też pewnie miały dobre warunki?
W kwestii koszyków... obiecaj poprawę
Agness... miło Cię widzieć... mówisz, że już pora? Trzymam Cię za słowo
A zatem ogrodowo (muszę pamiętać, w którym wątku jestem )...
Przyznaję się... nie zabrałam się za wiosenne porządki...
Ale wiatr plus moje nie do końca zdrowe zatoki... to chyba kiepskie połączenie?
Zdążę...
Jak Ela z nasionkami
Jednak, aby sobota nie została zmarnowana, otworzyłam worek ziemi w domu i pikowałam... przesadzałam... wysiewałam...
Z błogim uśmiechem na twarzy... i pieśnią na ustach... tak, tak... razem ze mną siał Chris de Burgh
Wiecie, jaka to frajda? Wiecie na pewno!
Grzebanie paluchami w ziemi... nie słuchanie Lady in red w moim wykonaniu
Na dokładkę, przy okazji wizyty u teścia... i związanej z nią konieczności zakupów w BricoMarche (u nas nie ma) nie mogłam sobie odmówić zakupu malusiego woreczka z kłączem różowego, pełnego orlika... i lilii azjatyckiej Ballroom w kolorze budyniu waniliowego...
I jeszcze paru torebek nasionek
Wiosna... wiosna!
Elu... Twoja słynna przesyłka... no tak! To chyba rewelacja roku?
Ciekawe, czy 100% się uchowa? Były dobrze zabezpieczone, a na strychu też pewnie miały dobre warunki?
W kwestii koszyków... obiecaj poprawę
Agness... miło Cię widzieć... mówisz, że już pora? Trzymam Cię za słowo
A zatem ogrodowo (muszę pamiętać, w którym wątku jestem )...
Przyznaję się... nie zabrałam się za wiosenne porządki...
Ale wiatr plus moje nie do końca zdrowe zatoki... to chyba kiepskie połączenie?
Zdążę...
Jak Ela z nasionkami
Jednak, aby sobota nie została zmarnowana, otworzyłam worek ziemi w domu i pikowałam... przesadzałam... wysiewałam...
Z błogim uśmiechem na twarzy... i pieśnią na ustach... tak, tak... razem ze mną siał Chris de Burgh
Grzebanie paluchami w ziemi... nie słuchanie Lady in red w moim wykonaniu
Na dokładkę, przy okazji wizyty u teścia... i związanej z nią konieczności zakupów w BricoMarche (u nas nie ma) nie mogłam sobie odmówić zakupu malusiego woreczka z kłączem różowego, pełnego orlika... i lilii azjatyckiej Ballroom w kolorze budyniu waniliowego...
I jeszcze paru torebek nasionek
Wiosna... wiosna!
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Piękne uprawki
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Gosiu
Przyszłam się przywitać i poprzewracać ślepkami nad wysiewami.
Tfu! Tfu! jakie to wszystko bdżytkie!
Pozdrawiam
Przyszłam się przywitać i poprzewracać ślepkami nad wysiewami.
Tfu! Tfu! jakie to wszystko bdżytkie!
Pozdrawiam
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A ten szczypiorek to co?
A pierwszej doniczusi jakieś totalne zagęszczenie.
Jak Ty to popikujesz?
A pierwszej doniczusi jakieś totalne zagęszczenie.
Jak Ty to popikujesz?
Witam niedzielnie
W dzionek słoneczny acz chłodny... zatem nieogrodowy...
Chociaż wiem, że jak bym już zeszła do ogrodu... nie powstrzymałabym się od jakiejś małej robótki...
No to nie idę
Szczypiorek, Małgoś?... ach... to jakaś ostnica, jak podejrzewam... efekt jesiennych szkółkingów...
Stały takie sierotki... ale kupowanie ich w październiku raczej nie byłoby rozsądne...
Mój M... swoją drogą, szkolona bestia, przyczaił się przy jednej czy drugiej... głaskał... obmacywał... myśłałam: pasją się zaraził... studiuje...
A potem przesypał mi nasionka do garści
Koffany
Zagęszczenie to lobelia... to to się pikuje kępkami... będzie dobrze
Empuzko... ohydne i w ogóle... i w szczególe
Alebciu z krainy wesołości i beztroski... serducho się raduje, na widok tych maleństw!
W dzionek słoneczny acz chłodny... zatem nieogrodowy...
Chociaż wiem, że jak bym już zeszła do ogrodu... nie powstrzymałabym się od jakiejś małej robótki...
No to nie idę
Szczypiorek, Małgoś?... ach... to jakaś ostnica, jak podejrzewam... efekt jesiennych szkółkingów...
Stały takie sierotki... ale kupowanie ich w październiku raczej nie byłoby rozsądne...
Mój M... swoją drogą, szkolona bestia, przyczaił się przy jednej czy drugiej... głaskał... obmacywał... myśłałam: pasją się zaraził... studiuje...
A potem przesypał mi nasionka do garści
Koffany
Zagęszczenie to lobelia... to to się pikuje kępkami... będzie dobrze
Empuzko... ohydne i w ogóle... i w szczególe
Alebciu z krainy wesołości i beztroski... serducho się raduje, na widok tych maleństw!
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja nie wiem. U mnie go nie było. I jak: robi się na gwiazdę, czy tak normalnie, ludzki?gorzata76 pisze:[...]
razem ze mną siał Chris de Burgh
[...]
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz