Taki - sobie ogród cz.2
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.2
Małgosiu! Żałuję bardzo! I tego, że nie poznałam osobiście nowych forumków, i tego, że nie byłam na kiermaszu!
Ale może i dobrze, bo znów nakupiłabym wszystkiego i miałabym potem problem, gdzie posadzić.
Dalii już staram się nie kupować, tylko się wymieniam, bo jest wielka niezgodność gatunkowa i rzadko kiedy wyrasta to, co jest na obrazku. W zeszłym roku wzbogaciłam się drogą wymiany o kilka wspaniałych odmian.
Ale może i dobrze, bo znów nakupiłabym wszystkiego i miałabym potem problem, gdzie posadzić.
Dalii już staram się nie kupować, tylko się wymieniam, bo jest wielka niezgodność gatunkowa i rzadko kiedy wyrasta to, co jest na obrazku. W zeszłym roku wzbogaciłam się drogą wymiany o kilka wspaniałych odmian.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miłeczko zdjęcie ptaszków super !!!
Ale z Ciebie pracuś
Mnie, ostatnio lenistwo dopadło, nic mi się nie chce robić.
Na dworze biało, wiec na działkę nie jeżdżę
Ale z Ciebie pracuś
Mnie, ostatnio lenistwo dopadło, nic mi się nie chce robić.
Na dworze biało, wiec na działkę nie jeżdżę
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiesz - ja mam ten sam problem z liliami, co prawda nie mam do nich wielkiej miłości ale dobrze się komponują z różami. Było dużo odmian na Gardenii ale już nie kupowałam bo nie widziałam sensu - znów nie będzie zgodności odmianowej.
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
I co Gosia , moja antyreklama zadziałała
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Miłko czym oddzielałaś poszczególne kłącza w skrzynkach bo myślę i nic mi nie przychodzi do głowy ?
Czy wystarczyłby grubszy kawałek kartonu jako przegroda ?
Dalii tez nie podpędzam w doniczkach bo za dużo tego, jedynie kilka karłowych wkładam do doniczek aby zdążyć je uszczknąć ze 2 razy .
Czy wystarczyłby grubszy kawałek kartonu jako przegroda ?
Dalii tez nie podpędzam w doniczkach bo za dużo tego, jedynie kilka karłowych wkładam do doniczek aby zdążyć je uszczknąć ze 2 razy .
- takasobie
Halinko! Na robotę przyjdzie czas! Przygrzeje, zaświeci, ptaki zaśpiewają i chęć przyjdzie! Ja tylko troszkę pochodziłam po ogrodzie, to wcale nie była żadna praca!
Małgoś! Masz rację z liliami! Nakupowałam w zeszłym roku trąbkowych o różnych kolorach i wszystkie były białe! Ale za to zapach miały przecudny!
Krysia! Nie przedzielałam kann! Poszłam na łatwiznę! Po prostu poukładałam w skrzynkach i już! Dadzą radę! W zeszłym roku zauważyłam, że korzenie w donicach niezbyt się rozrosły więc teraz powinno im starczyć miejsca. Na większe zabiegi nie miałabym siły Dalie karłowe też chyba podpedzę w donicach, bo mają takie malutkie karpy, że aż strach!
Małgoś! Masz rację z liliami! Nakupowałam w zeszłym roku trąbkowych o różnych kolorach i wszystkie były białe! Ale za to zapach miały przecudny!
Krysia! Nie przedzielałam kann! Poszłam na łatwiznę! Po prostu poukładałam w skrzynkach i już! Dadzą radę! W zeszłym roku zauważyłam, że korzenie w donicach niezbyt się rozrosły więc teraz powinno im starczyć miejsca. Na większe zabiegi nie miałabym siły Dalie karłowe też chyba podpedzę w donicach, bo mają takie malutkie karpy, że aż strach!
Miłka
- takasobie
Podam fotki na dziś:
Jak wygląda mój ogródek z dachu (w sobotę, przed opitoleniem jabłoni, na pierwszym planie):
Sójka. Już trwają zaloty, dziwne dźwięki z siebie wydają
Przypomniało mi się, że nie wyciągnęłam pelargonii Znów będą spóźnione!
Czyli mam robotę na weekend!
Jak wygląda mój ogródek z dachu (w sobotę, przed opitoleniem jabłoni, na pierwszym planie):
Sójka. Już trwają zaloty, dziwne dźwięki z siebie wydają
Przypomniało mi się, że nie wyciągnęłam pelargonii Znów będą spóźnione!
Czyli mam robotę na weekend!
Miłka
- Olusia
A teraz poproszę zdjęcie jabłoni po opitoleniu.
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
No własnie ... ja też czekam i śmieję się aż do łez z określenia "przed opitoleniem jabłoni i ... po opitoleniu " i tego co mogę zobaczyć...
- takasobie
Haha! Pokażę, pokażę!
Ale dziś pobiegałam po ogrodzie, nawet poprawiłam w kilku miejscach pitolenie Miałam obiektyw macro i nijak nie mogłam zrobić zdjęcia jabłoni Niewiele się zresztą zmieniła, bo odcięte tylko wilki, a dziś tylko 3 gałązki dodatkowo wycięłam.
Jak zwykle niczego nie miałam robić... Zaczęłam od gałązek, potem poszły suchelce, potem pelargonie, potem warzywnik trochę uporządkowałam, zaczęłam wygrabiać resztki liści i traw z rabatek. Ptaszki śpiewały, było miło.
W słońcu było bardzo cieplutko. Koty jakieś się złaziły obce i grzały się u mnie na tarasie altany.
Podam parę fotek na dziś:
Ciemiernik, ma być różowy:
Sikorka modra czegoś szuka, albo coś chowa w moim bzie:
Ale dziś pobiegałam po ogrodzie, nawet poprawiłam w kilku miejscach pitolenie Miałam obiektyw macro i nijak nie mogłam zrobić zdjęcia jabłoni Niewiele się zresztą zmieniła, bo odcięte tylko wilki, a dziś tylko 3 gałązki dodatkowo wycięłam.
Jak zwykle niczego nie miałam robić... Zaczęłam od gałązek, potem poszły suchelce, potem pelargonie, potem warzywnik trochę uporządkowałam, zaczęłam wygrabiać resztki liści i traw z rabatek. Ptaszki śpiewały, było miło.
W słońcu było bardzo cieplutko. Koty jakieś się złaziły obce i grzały się u mnie na tarasie altany.
Podam parę fotek na dziś:
Ciemiernik, ma być różowy:
Sikorka modra czegoś szuka, albo coś chowa w moim bzie:
Miłka
- Olusia
Ja też chcę taki aparat co takie cudne zdjęcia robi
U mnie mimo takiej słonecznej pogody w miejscach cienistych ziemia była zmarznięta.
W tych miejscach było bardzo mokro i głęboko przemarzło .W nocy było -5 .
Na dziś też taką temperaturę zapowiadają.
U mnie mimo takiej słonecznej pogody w miejscach cienistych ziemia była zmarznięta.
W tych miejscach było bardzo mokro i głęboko przemarzło .W nocy było -5 .
Na dziś też taką temperaturę zapowiadają.
- takasobie
Olusiu! To kwestia obiektywu, ale nie tylko. Mój małżonek mi powiedział, że jak jest słoneczko roślinkom robimy zdjęcia pod słońce, a ptaszkom ze słońcem. Jak widzisz światło prześwietlające liście daje piękny efekt. Spróbuj sama poeksperymentować!
U mnie też w nocy i nad ranem było strasznie zimno, ale w południe w słonku było niezwykle przyjemnie i w samej bluzie urzędowałam.
U mnie też w nocy i nad ranem było strasznie zimno, ale w południe w słonku było niezwykle przyjemnie i w samej bluzie urzędowałam.
Miłka
- Xellos
- 200p
- Od: 7 lip 2011, o 11:41
Ale super zbliżenia na ptaszki, zazdroszczę
Przede wszystkim to pewnie kwestia zoomu, ilu krotnie ten aparat przybliża ?
Przede wszystkim to pewnie kwestia zoomu, ilu krotnie ten aparat przybliża ?
Jedyne co w życiu jest ważne to miłość, Renatka ;*
Pozdrawiam Paweł
Pozdrawiam Paweł