Kasia, a jest w ogóle tyle odmianida74 pisze:Papryki posiałam okołu 40 odmian .
![Laughing :lol:](./images/smiles/icon_lol.gif)
Ja posiałam 9 w tym ten mix, to może będzie tam kilka fajnych odmian. Pomidorów mi wyszło 38
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Kasia, a jest w ogóle tyle odmianida74 pisze:Papryki posiałam okołu 40 odmian .
"Substral gotowe podłoże do sadzenia i pikowania + Biokompost"forumowicz pisze:Treborx
Nie wiem czy to efekt niedoświetlenia zdjęć ale te pomidorki mają za bardzo odcień lila. Albo mają za zimno albo kwasowość jest nieodpowiednia/ za wysoka lub za niska/.; Co to za podłoże ?.
Przenieś je do ciepła . Wyglądają jakby rosły w temp. 10 C.treborx pisze:Oglądam te wasze zdjęcia i po 4 tygodniach macie piękne pomidory z dużymi liśćmi.... Moje pomidorki mają już ponad 4 tygodnie i mają może 6 cm wysokości, i dopiero zaczyna wychodzić liść główny, który ma może z pół centymetra długości. W zasadzie jak na początku ładnie rosły, tak od paru tygodni stoją ze wzrostem.
Od samego wysiania trzymam jej na parapecie. Czym może być spowodowany ten kiepski wzrost?
Te pomidory posiałem ok. 12 lutego dla testów. Już niedługo będę siał właściwe pomidory i fajnie by było, by rosły jak te wasze. Ziemie mam specjalnie kupioną tak jak polecaliście.
Sopel lodu i trawa na stadionie narodowym Mistrzostwo Świata!!!ostatnia szansa pisze:Ja też jestem fanką forumowiczida74 pisze:forumowicz jak ja lubię Cię czytać![]()
Ustaw termometr na podłożu koło siewek .Przekonasz się , że marznątreborx pisze:Są w cieple, na parapacie nad kaloryferem.... ale może od okna im zimno.... zobacze co się da zrobić.
Nie pryskam zimną wodą. Woda w spryskiwaczu stoi w pokoju. Nie jest to woda prosto z kranu. Staram się pryskać na ziemię, ale fakt, na pomidorki też coś poleci. Spróbuję więc to robić inaczej.ida74 pisze:Treborx przestań pryskać swoje rośliny spryskiwaczem z zimną wodą,a zacznij je podlewać choćby łyżeczką od herbaty .
One nie rosną ,bo dostają zimny prysznic codziennie .Nawet jak pryskasz ziemię to mgiełka leci na malutkie listki.