Czosnek zimowy cz.2
- Marek-BB
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Czosnek zimowy
No jak to nie lubi, ja podlałem dwa razy przez sezon i byłem zadowolony ze zbiorów. Zresztą tak mi doradzono, to niby że gdybym nie podlał były by jeszcze lepsze zbiory? Wiem że nie powinno się podlewać kapust i sałaty a jeśli sałaty to chyba szpinaku też nie. Ponoć strączkowych, a całą resztę jak najbardziej. To się teraz pogubiłem, coś tu ktoś namieszał kiedyś chyba...
- ARABELLA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Marku z tego,co ja wiem to czosnek,cebula i strączkowe nie lubią tej gnojówki,ale skoro jesteś zadowolony to ok.
- Marek-BB
- 500p
- Kontakt:
No byłem tamtego roku. Robiłem eksperyment - ściołem połowie kwiatostany i zawiązałem a drugiej połowie tylko zawiązałem. Te ścinanane były dużo większe, to moje doświadczenie "empiryczne" i zapamiętam do końca życia. Czytałem, słuchałem sporo ale sam sprawdziłem bo różne opinie były. Nie mniej jednak z tym podlewaniem gnojówką z pokrzyw to mi zagadkę zrobiłaś bo tak teraz dumam że jeśli nie bdę używał takowej to powinno być jeszcze lepiej
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie całkowita cisza ani jednego kiełka W tamtym roku sadziłam pierwszy raz i był naprawdę ładny zbiorek.
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Gosiu u mnie też czosnek jeszcze nie wyszedł,bo ziemia zmarznięta na kość trzeba poczekać
Marku przyznam się,że ja tylko raz podlewam czosnek tą gnojówką Zbiorów nie mam obfitych,ale zawsze swoje.
Marku przyznam się,że ja tylko raz podlewam czosnek tą gnojówką Zbiorów nie mam obfitych,ale zawsze swoje.
- ANalfabeta
- 200p
- Od: 2 lip 2011, o 11:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W weekend odgrzebałem kawałek ziemi i widać kilka kiełków. Prawdą jest, że wciągnęło go do ziemi.
Ale jestem dobrej mysli niech tylko przyjdzie więcej ciepła i słoneczka.
Ale jestem dobrej mysli niech tylko przyjdzie więcej ciepła i słoneczka.
Stare chińskie przysłowie mówi: ?Jeśli nie masz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie.
Dyszko0 mogłabym prosić o zdjęcia?
Ja swój też sadziłam na początku października, ale niestety zdążył wyjść na powierzchnie już w grudniu. Teraz ma ok 7 cm ale jak wyciągnęłam jeden z ziemi ( co nie było łatwe ) to korzonków ma bardzo dużo. Więc łudzę się jeszcze, że coś z niego będzie. Można tym preparatem na chwasty pryskać teraz?
Ja swój też sadziłam na początku października, ale niestety zdążył wyjść na powierzchnie już w grudniu. Teraz ma ok 7 cm ale jak wyciągnęłam jeden z ziemi ( co nie było łatwe ) to korzonków ma bardzo dużo. Więc łudzę się jeszcze, że coś z niego będzie. Można tym preparatem na chwasty pryskać teraz?
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Mój ogród
- ANalfabeta
- 200p
- Od: 2 lip 2011, o 11:10
Mój też sę obudził.
Dziś juz na powierzchni ok. 20% "kiełków".
Dziś juz na powierzchni ok. 20% "kiełków".
Stare chińskie przysłowie mówi: ?Jeśli nie masz co powiedzieć, powiedz stare chińskie przysłowie.
- Marek-BB
- 500p
- Kontakt:
A umnie parę centymetrów pod powierznią ziemi wszystko jak skała przymrożone. Próbowałem wbić paliki na odstraszacze nornic, czy czegoś tam bo czasem giną mi ząbki a tu zapomnijcie, nic się nie da wbić w ziemię, a kiełkowania tymbardziej nie widać...
Loeb no właśnie jesienią niczym nie prysnęłam a teraz zaczyna robić się zielono... ale chyba na oprysk to już za późno
Pozdrawiam Paulina
Mój ogród
Mój ogród
- Marek-BB
- 500p
- Kontakt:
To na północy kraju cieplej niż na południu, że aż zielono? Z reguły jest na odwrót... Fajnie się już macie w takim razie, my się tu nie możemy doczekać.
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Re: Czosnek zimowy cz.2
Pauli!
Czy Ty naprawdę chcesz pryskać środkiem na chwasty w czosnku?
Czy Ty naprawdę chcesz pryskać środkiem na chwasty w czosnku?