Moje skromne królestwo

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: moje skromne królestwo

Post »

jak będziesz zaglądnij do mnie a to liczi Obrazek :tan ;:138
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładne prezenty na Dzień Kobiet - Dostałaś ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A co tu taki zastój w tym wątku? Chyba musisz męża popędzić na zakupy :;230
chika1979
200p
200p
Od: 7 gru 2011, o 13:20

Post »

oj Karolinko mąż kwiatki przynosi tylko ja biedna czasu nie mam .Może uda mi się jakoś po świętach troszkę go z organizować to wam pokażę moje nowe piękności.
Monisiu kalathea twoja listeczki ma coraz większe chyba jej u mnie dobrze.Ślicznie (nie) dziękuję..Jest naprawdę piękna ;:196
Moje skromne królestwo http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=49370" onclick="window.open(this.href);return false;
chika1979
200p
200p

Post »

tak więc sobie pomyślałam ,że jak dzisiaj siedzę w domciu to mogę trochę odświeżyć swój wątek.Na początek chciałabym wam wszystkim złożyć gorące życzenia ,smacznego jajka i mokrego dyngusa.
Od czego by tu zacząć ,hm?Może od tego co za eksperyment zrobiłam.Nie mając bladego pojęcia na ten temat coś mi się udało,no prawie bo nadal czekam,ale widać efekty.Tak więc na po przednich stronach mojego wątku są zdjęcia mojego bordowego hippeastrum.I to od niego się zaczęło .po pewnej chwili rozkwitło białe i fioletowy hiacynt,a ja pobawiłam się w pszczółkę.Wzięłam sobie taki tam pędzelek do makijażu i z kwiatuszka na kwiatuszek pyłek sobie przenosiłam(z hiacynta na białe hippeastrum i z bordowego na białe).A kiedy kwiaty przekwitły na białym zostały gniazda nasienne.jestem ciekawa co z tego będzie i jaki kolor.nasionka przybrały kształt malutkich cebulek i nadal sobie rosną. Moje bordowe hippeastrum zakwitło na trzecim pędzie i nie wiem ile jeszcze da rady wypuścić czy to już koniec i będą rosły listki?
A teraz zdjęcia eksperymentu kwiaty które były do tego używane i efekt na dzień dzisiejszy
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

Orchidea phalaenopsis poczuły wiosnę i postanowiły obsypać pąkami są różowe ,ale każdy inny.Miniaturka biała nadal kwitnie i nie chce przestać.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

I na sam koniec uratowana przed ślimakami i innymi robalami cambria z młodymi wypustkami

Obrazek
Moje skromne królestwo http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=49370" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
smykla
50p
50p
Od: 9 wrz 2007, o 17:16

Post »

Witaj :heja
śliczne kwiaty a jak Ci rosną anturium ?
ewa
chika1979
200p
200p

Post »

Anturium chyba zadomowiły sie na dobre ,bo rosną jak szalone.Fioletowe na razie żadnych kwiatów nie ma za to liście i to takie ciemno fioletowe ,ale to liscie.Wielkokwiatowe czerwone z wielkimi liśćmi właśnie ma młode liście i dwa nowe kwiatki .A te kolorowe to jak szalone .Bez przerwy kwitnie i pełno nowiutkich liści.Jak tak dalej będzie to za parę tygodni będę musiała poszukać im nowe domki.Postaram się później wkleić kilka świeżych zdjęć anturium :wink:
Awatar użytkownika
smykla
50p
50p
Od: 9 wrz 2007, o 17:16

Post »

Jakby co to ja już chętna ! :heja
ewa
chika1979
200p
200p

Post »

Nie ma sprawy tylko zanotuję sobie.

A o to zdjęcia anturium na tych pierwszych fioletowe
Obrazek Obrazek
a tu czerwone wielkokwiatowe
Obrazek Obrazek
a tu kolorowe prawie wszystkie kwiaty to już w domu są nowe, sklepowe przekwitły a one nie zamierza przestać kwitnąć

Obrazek Obrazek Obrazek
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Cudne odmiany anturium:) czy to fioletowe jest farbowane? czy kwiaty , ktore wypuszcza tez sa fioletowe?
chika1979
200p
200p

Post »

te fioletowe jeszcze nowych kwiatów u mnie nie puszcz za to same liście.Jak tylko pokaże się pierwszy kwiatek to pokarzę
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Witaj :wit
Cudna kolekcja ;:oj ;:138 same piękności :D
Pozdrawiam
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

cudownie ci anturium kwitnie ;:138
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”