Zapraszam z ogródka na parapet :-)
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: zapraszam z ogródka na parapet :-)
Miriam na razie się poddałam z doniczkami, bo nie potrafię znaleźć nic co by mi pasowało optycznie. Jak coś mi w oko wpadnie, to rozmiary nie takie...i tak w koło macieju Najbardziej by mi pasowały takie koszyczki jak szafirki mają
2 sztuki to całkiem sporo
2 sztuki to całkiem sporo
- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Życzę powodzenia w dobieraniu doniczek do roślinek. Ja również lubię gdy są "zgrane", jednak nie każda doniczka pasuje do danej roślinki i aby wszystko razem pogodzić /roślinka z oniczką, wystrój wnętrza i panujące w nim warunki / czasem trzeba się sporo nakombinować. Albo... kupić jednorazowo doniczki i pasujące do nich roślinki, które potrzebóją podobnych warunków-ot co!
Każda z moich pozostałych pączusi miała ponad 3.500 więc już nie takie małe A i ja podobnego wzrostu, Madziu Dopiero co M dmuchał świeczki, wkrótce ja będę dmuchała a za miesiąc starsza z córeczek, no a w międzyczasie malusia się narodzi, choć pewnie w tym roku niczego nie "dmuchnie"
Każda z moich pozostałych pączusi miała ponad 3.500 więc już nie takie małe A i ja podobnego wzrostu, Madziu Dopiero co M dmuchał świeczki, wkrótce ja będę dmuchała a za miesiąc starsza z córeczek, no a w międzyczasie malusia się narodzi, choć pewnie w tym roku niczego nie "dmuchnie"
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Magda,piękne rosline,piękne osłonki do roslin,nie mówić juz o otoczeniu,w jaqkim stoją.Pełen szacun dla smaku ,piękna i gustu.
Przyszłąm sie przywitac bo w sumie przyznam że już od dłuzszego czasu przyglądam się twoim kwiatkom
jest na co popatrzec -nie moge się już doczekac jakis nowych zdjęć
- Zuza_i_Tygrysek
- 200p
- Od: 21 paź 2011, o 09:35
o kurcze, tyle mnie nie było a u już wiosennie ;) chyba też muszę popracować nad wystrojem u siebie w domku
Pozdrawiam Edyta
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Bardzo oryginalnie wybarwiony i zaprzezentowany falek.Pozdrawiam
- lulka
Witam po dosyć długiej przerwie.
Nastał czas kiedy trzeba chować się do domku. Niestety nie ogarniam dwóch wątków na raz, więc sezonowo zaglądam raz tutaj raz do ogródkowego wątku. Z resztą latem domowe kwiaty raczej nie kwitną, za to teraz jest "ten" moment
Moja zielistka, która po wiosenno-letnim dotlenieniu wystrzeliła baaardzo (przed sezonem wietrzenia i po )
_aeschynantus_ zakwitł kilkoma kwiatuszkami i dostał nowy "domek"
Łazienkowiec z przeceny zakwitł pierwszy raz
różowy ulubieniec zbiera się pomalutku
taki był w ubiegłym roku
Do miłego
Nastał czas kiedy trzeba chować się do domku. Niestety nie ogarniam dwóch wątków na raz, więc sezonowo zaglądam raz tutaj raz do ogródkowego wątku. Z resztą latem domowe kwiaty raczej nie kwitną, za to teraz jest "ten" moment
Moja zielistka, która po wiosenno-letnim dotlenieniu wystrzeliła baaardzo (przed sezonem wietrzenia i po )
_aeschynantus_ zakwitł kilkoma kwiatuszkami i dostał nowy "domek"
Łazienkowiec z przeceny zakwitł pierwszy raz
różowy ulubieniec zbiera się pomalutku
taki był w ubiegłym roku
Do miłego
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Witaj Madziu
Zielistka pięknie wystrzeliła,aeschynantus o pięknych kolorem i kształtem kwiatach.
Storczyki niezwykłej urody-masz naprawdę do nich rękę bo aż nie chce się uwierzyć,żeby łazienkowy,któremu dałaś szansę aż tak wystrzelił pięknymi,kolorowymi kwiatami-gratuluję
Pozdrawiam
Zielistka pięknie wystrzeliła,aeschynantus o pięknych kolorem i kształtem kwiatach.
Storczyki niezwykłej urody-masz naprawdę do nich rękę bo aż nie chce się uwierzyć,żeby łazienkowy,któremu dałaś szansę aż tak wystrzelił pięknymi,kolorowymi kwiatami-gratuluję
Pozdrawiam
- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45
Madziu
Piękne phalenopsisy, bardzo je lubię mam nadzieję że ze wzajemnością. Co się dzieje z Twoją miltonią? Miałam kiedyś jedną ale dosc szybko ją ukatrupiłam.
Piękne phalenopsisy, bardzo je lubię mam nadzieję że ze wzajemnością. Co się dzieje z Twoją miltonią? Miałam kiedyś jedną ale dosc szybko ją ukatrupiłam.
- lulka
Arku, bardzo się cieszę, że dałam temu falkowi szansę
Jolu , moja Miltonia również ukatrupiona, więcej jej nie kupię, skupiam się na falkach i dendrobium Kilka dni temu dokupiłąm z fioletowymi kwiatkami Pokażę wkrótce
Jolu , moja Miltonia również ukatrupiona, więcej jej nie kupię, skupiam się na falkach i dendrobium Kilka dni temu dokupiłąm z fioletowymi kwiatkami Pokażę wkrótce
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Magdziu, nie wiedziałam, że masz wątek parapetowy Ja kiedyś tu bywałam często, teraz tylko sporadycznie. Cała jestem w ogrodzie
- lulka
Wandziu, no coś Ty. Chyba byłaś u mnie już kiedyś albo gadałyśmy w twoim wątku ...nie pamiętam. W stopce cały czas mam link Tak czy siak miło mi Cię gościć
- meandrzejew
- 500p
- Od: 28 sie 2011, o 08:27
Witaj Madziu. Masz przeogromną zielistkę. Skoro pobyt na dworzu twojej roślinie posłużył, wiosną wyrzucę na balkon moje maleństwa, coby chętniej rosły.