Cynamonowy ogród ... dopiero będzie piękny ;-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

nom i wkońcu i ja zawitałem do Twojego królestwa... też jeszcze dwa lata temu byłem typowym mieszczuchem na 4 piętrze betonowej dżungli i zamieniłem to na dzicz z roślinami. początki były dosyc kaprysne, ale w tej chwili za żadne skarby nie wrócił bym do miasta.
masz naparwde spore pole do obrobienia. gdzieś wczesniej pisane było o obsadzeniu miejsca pod wierzbą - będzie Ci tam ciężko ponieważ wierzba BARDZO osusza teren, więc na Twoim miejscu bym tam stawiał jakies roślinki w pięknych donicach. co do betonu hmmmm no .... nie jest to estetyczne i ja jednak bym się z tym pomęczył są w marketach bud. młoty pneumatyczne albo coś jak pikol do 200 pln idzie kupic na to wystarczy
pytałaś o róże czy idzie sadzic w donicach.... jak najbardziej ( nie jestem specem od róż ale mam kilka dobrych gazet na ten temat jak znajde to podpowiem jakie można posadzic)
a teraz mykam.. zerkne za jakis czas i zobacze jak zmienia sie sad :) powodzenia
Awatar użytkownika
mchmiel52
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 16 lut 2008, o 10:05

Post »

Będziesz miała co robić na tym areale :lol:
Powodzonka.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=11486
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu ... poszukałam Drobina, jest niestety z drugiej strony Płocka :( ... my mieszkamy w połowie drogi, między Sochaczewem a Płockiem. Na paczuszkę cierpliwie czekam, nie ma pośpiechu :), teraz jest zniechęcający silny wiatr. Za czosnkowe porady bardzo dziękuję.

Beatko ... u nas też sporo owoców, głównie czereśni, te których kwiatki nie wymarzły, miało "niepożądanych mieszkańców". Sąsiedzi radzili pryskać jakąś chemią i nawet był taki plan, ale tak bardzo wiało, że się to nie udało ;), a potem już machnęłam ręką, chcąc zobaczyć co z tego wyniknie.

Iwcia&Patyrek ... dziękuję za wizytę i rozumiem Cię świetnie, teraz ciężko mi się wybrać do miasta, załatwiać ważne sprawy, odkładam to jak mogę ;) Dzięki za rady, z tym betonem kłopot, już myślałam o porobieniu dziur i posianiu tam jakiś skalniako-podobnych roślinek, małych, niewymagających, tworzących takie barwne lub zielone "poduchy". Zostały by tylko ścieżki pomiędzy nimi. To rozwalanie betonu trochę marnie widzę, ale pomyślę :) Jak myślisz, może bluszcz zimozielony pod tą wierzbą?

mchmiel ... witam serdecznie po raz pierwszy i dziękuję za dobre słowo ;:2
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewuniu! Wspaniałe połacie ziemi do zagospodarowania, ale widać że są chęci to pewnie juz niedługo będzie kwintąco :D. Co do dużych kwiatów do donic to ja w tym roku eksperymentuje z mieczykiem abisyńskim podobno długo kwitnie i ma drobniejsze kwiaty ale jest ich wiecej, Można wsadzić Canny, ale musza mieć dużą donicę bo bulwy znacznie sie rozrastają, tak samo jeśli chodzi o dalie.

Pozdrawiam wiosennie

Anu-La
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Anu-la :D w moich ... początkujących progach ;) zerknęłam do Twojego bloga ... wspaniały ogród, wiele pracy, ale efekt świetny, gratuluję. Ja jeszcze poczekam, zanim osiągnę coś, choć trochę zbliżonego do moich oczekiwań. Cieszę się bardzo, że interesujesz się dalekim wschodem ... czy ogrodami również? ... marzy mi się choć fragment stylu ... no powiedzmy Zen.
Awatar użytkownika
dorotaci
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 2 kwie 2008, o 06:48

Post »

Ewuś !! Mi chodziło o to sformuowanaie "bezdzietny" :roll: Chyba się nie pogniewałaś? Nie śmieję się z Twojej niewiedzy, bo sama jestem zielona jak,jak,jak...nie wiem co!? Co jest zieleńsze od zielonego :?: :?:
Pozdrawiam,
Dorota
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko :D:D:D ... oczywiście, że wiem co miałas na myśli, sama śmiałam się pisząc to słowo ;) które było kwintesencją sensu, o który mi chodziło :D Nadal czekam, na choćby jedną fotkę, z Twojego ogródka, nie odpuszczę !!! ;:23
Awatar użytkownika
dorotaci
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 2 kwie 2008, o 06:48

Post »

Wiem,wiem... :oops: :oops: :oops:
Pozdrawiam,
Dorota
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44

Post »

Ewuniu, miło mi że odwiedziłaś mój blog :D, a dalekim wschodem intersuję sie raczej od strony kultury, historii i obyczajowości, która tak bardzo odbiega od naszej głównie Chinami, Japonią i Indiami, chociaż styl ogrodów japońskich też mnie zachwyca.

Pozdrawiam serdecznie

Anu-la
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Ewciu i ja muszę zostawić ślad że bywam u ciebie :P
Jak na razie to czytam i patrzę na twoje poczynania i muszę powiedzieć że plany masz super a jeszcze tak dużo miejsca do zagospodarownia :shock: .
Musisz uzbroić się w cierpliwość i wszystko robić powolutku bo nie od razu Kraków zbudowano.
Zazdroszczę ci tej przestrzeni i tej ciszy jaka tam jest.
Jestem bardzo częstym gościem u ciebie ale jak wiesz to nie zawsze jest czas na wpis.
Teraz we Wrocławiu leje jak z cebra , ale za to roślinki będą szły w górę jak burza :lol:

Pozdrawiam cieplutko.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anu-la :) ... również interesuję się sztuką dalekiego wschodu, choćby z racji mojego zawodu, miło mi Ciebie gościć.

jolciajci :) ... bardzo się cieszę, że byłaś i odcisnęłaś swoją łapkę ;) dzisiaj miałam szalony zakupowy dzień, byłam w szkółce, a tam tysiące wspaniałych roślin, czułam się jak dziecko w sklepie z zabawkami ;:114 z konieczności kupiłam tylko kilka, jutro wstawię fotki. Z pewnością tam jeszcze wrócę. Dokupiłam też sporo nasionek ... różnistych :)
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wizyta w szkółce z MILIONEM :D sadzonek, to niebywałe przeżycie. :tan
Z jednej strony radość dziecka w sklepie z zabawkami, a z drugiej ... pytanie co kupić ??? ;:109
Postanowiłam kupić niewiele, a potem przy kolejnych wizytach, uzupełniać zasoby.
Sadzonki są małe,
więc ceny były (chyba) umiarkowane,
oto kilka z nich ... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kupiłam też trochę nasion i kilka odmian dalii i innych, jeszcze mi nie znanych, roślin ...

Obrazek

Trzymajcie kciuki, żeby nasionka wzeszły i wszystkie nowe nabytki czuły sie u mnie doskonale ... jak u siebie w domu ;)
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Ewuniu zakupy super i jestem pewna że będą rosły u ciebie jak na drożdżach ;:11
Muszę i ja pójśc we wtorek do naszej szkółki i zobaczyć czy nie będzie jakiś nowości ;:87
Ja będę bardzo trzymała kciuki żeby pięknie rosły ;:79 .
Byłam dzisiaj u siebie na działce i musiałam wsadzić już mieczyki i kalie bo mają już duże korzonki ;:110 . Mam nadzieję że nie zmarzną ;:109
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolusiu :D ... dzielnie podtrzymujesz mnie na duchu, za co serdeczne dzięki ;:82 Nareszcie pokazało się słoneczko, nie wiadomo na jak długo, idę do ogrodu ... zobaczę czy czegoś ode mnie nie chce ;:23
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj to jak widzę zaszalałaś i to ostro. Ale zakupy bardzo udane. No to będziesz miała teraz co robić na działeczce. Praca będzie wreć a my sobie pooglądamy co nieco - mam nadzieję. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”