Ogródek KLEO

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek KLEO

Post »

Zrobiłam nowe zdjęcia mojej glicynii trzymanej w domu. Tempo jej wzrostu po prostu mnie szokuje. W ciągu tygodnia jej przyrost wyniósł 70 cm!! Strach pomyśleć co będzie dalej. Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

A to kilka zdjęć z mojego ogródka które nizbicie dowodzą, że wiosna jest tuż, tuż. Obrazek

Wschodzący mak.
Obrazek

I ostrogowiec.
Obrazek

Oraz niezawodne bukszpany, którym niestraszny żaden mróz, nawet ten największy.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Jak tak dalej pójdzie to ta wisteria Was z domu wypchnie :lol: jest ogromna i piękna , życzę obfitego kwitnienia - szkoda tylko,że jeszcze nie w tym roku . Bukszpany zdrowiutkie i soczyste :)
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

Witaj Kleo!
Wpadłam do Ciebie na moment, a zostałam dłużej. Masz piękny ogród, bardzo przemyślane nasadzenia. Moje Rh wyglądają po zimie tak samo jak Twoje. Cały czas mam też nadzieję że zakwitną. Trzymam mocno kciuki za Twoje. Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Jolu - w takim razie obie czekamy co wiosna przyniesie u naszych Rh. Może nie będzie tak żle?
Simbi - glicynia może zakwitnąć jeszcze w tym roku drugi raz - jest taka szansa. A bukszpany są faktycznie po tej zimie bardzo ładne, po poprzedniej były brzydsze, bo spadło na nie dużo śniegu i przygniotło do ziemi niektóre gałązki. W tym roku było śniegu jak na lekarstwo więc nie ucierpiały.
Ja zrobiłam dziś porządki z poprzycinanymi gałęziami drzew, wyniosłam z piwnicy róże sadzone późną jesienią do doniczek i umocowałam nowy stojak na pnącza. Musiałam go wymienić na większy bo poprzedni był za mały. Pięły się po nim dwie róże i trzy clematisy, więc zarosły go całkowicie. No a teraz czekam na obiecane w prognozie pogody ciepełko.
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Ja też muszę w końcu pomyśleć o pergoli, bo nie mam żadnej , a 3 szt. róż pnących wsadzonych. Gotowe kraty w sklepach są okropnie drogie , muszę jakimś cudem namówić męża żeby mi zbił sam. A Ty jaką masz nową pergolkę ? Pstryknij fotkę
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
anesse81
200p
200p
Od: 2 lut 2011, o 16:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Basiu, mój jedyny Rh też zmarniał tej zimy, mimo, że go tak dobrze zabezpieczyłam :(
Ogród masz przecudny, skąd wy bierzecie takie pomysły? ja muszę spacerować po Waszych ogrodach i zrzynać pomysły :;230
Ścieżka super, ja również zrobiłam sobie ścieżynkę z kamieni i posadziłam karmnik, on się szybko rozrasta, jednak najgorsze jest pielenie zielcha. Zwłaszcza tego, które wyrasta na środeczku karmnika grrrrrr....
A co do róż, marzą mi się różyczki na pniu, ale wiem, że często przemarzają a wiadomo, że troszkę kosztują. Jednak jeden sprzedawca powiedział mi, że takie róże się kopcuje i na 100% pięknie przetrwają mrozy.
Słoneczko dla Ciebie w ten pochmurny dzień ;:3
Pozdrawiam cieplutko AGA :)
POLE AGI
zanetan
100p
100p
Od: 11 wrz 2009, o 13:11
Kontakt:

Post »

Witaj, śliczny i bardzo tajemniczy ten ogródeczek, glicynia wspaniała. Mam podobną, kwitła tylko raz kiedy ją kupiłam jednym kwiatem chyba z pięć lat temu i od tamtego czasu strajkuje.
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Simbi - pergolę wyspawał mój mąż w chwili litości dla mojej osoby ( nie mogłam kupić takiej jaką chciałam). Teraz robi mi drugą. Jak tylko nadejdzie sobota to zrobię fotkę.
Co do różyczek - ja też w tę zimę chyba straciłam różyczkę na pniu, mimo starannego okrycia. Czy umarła na amen okaże się lada dzień. Zeźliłam się strasznie i postanowiłam robić z różami piennymi tak jak z hortensjami - zabierać w doniczce do piwnicy lub garażu. Mam już dość tej zweriowanej zimowej pogody. Moje hortensje zimujące w piwnicy puszczają już listki i na pewno pięknie zakwitną. Glicynię też zabrałam do domu i dobrze zrobiłam, na tym mrozie przemarzłaby jak nic, nawet okryta. A tak jest piękna , zielona i kwitła. Tylko zamiast do domu muszę ją zabierać do piwnicy - tam chłodniej.
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Aga - pomysły ściągaj, to nic złego, ja też przeglądam mnóstwo książek i gazet i szukam tam ciekawostek które mnie zainteresują. A krmik do pielenia faktycznie straszny.
Zanetan - może nie tniesz swojej glicynii, albo za mało nawozisz? No chyba że co roku przemarza i odbija od nowa przy ziemi - wtedy na pewno nie zakwitnie. Ja swoją tnę dwa razy w roku i to dość mocno - zostawiam jej właściwie tylko te zdrewniałe pędu i maleńkie kawałeczki zielonych. Chcę żeby uformowała się w takie płaczące drzewko. Już nawet jest trochę podobna. P.S. - cieszę się z tego , że podoba Ci się mój ogródeczek. Z przyjemnością zajrzę do Twojego.
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale U Ciebie wszystko "ruszyło" :) a glicynia? Wspaniała ;:138
Zapraszam
Ogród Marty_S
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Piękny ciemiernik. Moje dwa są dość mizerne. Po zimie wszystkie liście musiałam obciąć, bo brzydkie były. I jakoś nie powiększają sie ich kępy. Zacznę podsypywać skorupkami :D

A co z tą działką?
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Sprawa cały czas w toku - to nie tak szybko na coś się zdecydować, każdy w rodzinie ma inne wymagania i działka musi spełniać wszystkie (he, he). To znaczy, że musi być w górach i najdalej 200 km (mieszkam pod Warszawą!! ), musi mieć strumyk i staw na rybki, i dobrą ziemię dla moich roślinek i była tania, i duza i miała starodrzew i była nasłoneczniona i na południowym stoku i tak dalej, i tak dalej............................
Ale mamy trzy potencjalne i któraś z nich to będzie.
Co do ciemierników to moje też straciły liście i kwiaty. Ale w zeszłym roku było to samo i pięknie odbiły.
Ja mam też dwa w innym miejscu i rosną źle - tam jest za sucho, rosną pod brzozą, która wypija całą wodę z okolicy, one jednak lubią trochę wilgotniejsze miejsce.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”