Witam wszystkich
- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Witam wszystkich
Niestety mamusia też na ojomie
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Witaj Aniu
Piękna storczykowa kolekcję budujesz, bardzo dobrze zrobiłaś przestawiając storczyki bliżej okna, gdyż do kwitnienia potrzebują własnie światła, w lecie rozproszonego, na południowym oknie możesz zawiesić przejrzyste cienkie firanki, sądzę, że będą lepsze od rolety.
Jeśli chodzi o małego zdechlaczka, to mam pytanie, czy ma jakiekolwiek korzonki ? ? ?
Może warto byłoby spróbować metody z kamykami w szkle trzynastki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=35814
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki
Piękna storczykowa kolekcję budujesz, bardzo dobrze zrobiłaś przestawiając storczyki bliżej okna, gdyż do kwitnienia potrzebują własnie światła, w lecie rozproszonego, na południowym oknie możesz zawiesić przejrzyste cienkie firanki, sądzę, że będą lepsze od rolety.
Jeśli chodzi o małego zdechlaczka, to mam pytanie, czy ma jakiekolwiek korzonki ? ? ?
Może warto byłoby spróbować metody z kamykami w szkle trzynastki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=35814
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki
- adamanna
- Kontakt:
Maleńki zdechlaczek (keik) ma 3 korzonki około 5-6 cm , gorzej z mamusią bo ma jednego młodego i jakieś stare resztki w niespecjalnym stanie
Z keramzytem zupelnie mi nie idzie - wszystkie reanimki w nim traciłam w kamykach nie próbowałam , ale gdzie ja teraz kamyki i piaseczek znajdę??? pod sniegiem
Z keramzytem zupelnie mi nie idzie - wszystkie reanimki w nim traciłam w kamykach nie próbowałam , ale gdzie ja teraz kamyki i piaseczek znajdę??? pod sniegiem
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Asia ma rację:) ja wypróbowałam metodę i podzieliłam sie nią na forum i wszyscy a raczej większość pisze że u nich też działa a kamyki w zoologicznym spoko znajdziesz
- adamanna
- Kontakt:
chyba się udało teraz pozostaje czekać - pewnie tak do emerytury aż maleńkie 3 listkowe keiki stanie się dorodnym storczykiem i zacznie kwitnąć,
A moje przestawione nie dawno na okno storczyki ruszyły z kopyta , 3 już wypuściły przedłużenia gałązek , aż mam ochotę sama sobie spuścić manto za to że tak późno to zrobiłam i tak długo czekałam przez własną głupotę na kwiaty - ale wydawało mi się ze 1,5 m od południowego okna bez firan to wystarczająco jasno
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dendrobium boskie,Phal biały super jest mam takiego samego,oncidium super ci zakwitło-wygląda jak rój motyli,bardzo mi się podoba ostatni phal w kropki...Zapraszam do mnie
Pozdrawiam Mariusz3357
- adamanna
- Kontakt:
te kwitnienia to niestety nie moja zasługa bo wszystkie roślinki to efekt kilku ostatnich wyjść na zakupy spożywcze , ale nie tracę nadzieji i liczę na to że kiedyś doczekam się własnych takich samych lub jeszcze obfitszych
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Nie ważne czyja zasługa i tak są cudne
- adamanna
- Kontakt:
Oby jeszcze okazały sie być chętne do współpracy
- dzika
- 500p
- Od: 17 lut 2012, o 21:43
Witaj
Przeglądnęłam Twój wątek i jestem pod wrażaniem, piękna kolekcja.
Nie wiem czy wiesz, ale ten:
Przeglądnęłam Twój wątek i jestem pod wrażaniem, piękna kolekcja.
Nie wiem czy wiesz, ale ten:
To Diamond King. Super jest. Miałam ostatnio takiego w rękach i nie wzięłam. Teraz żałuję.