PODRÓŻE do ciekawych miejsc.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 11:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: PODRÓŻE do ciekawych miejsc.

Post »

Witam .Oliwko właśnie wróciłem z Egiptu,zakochać można się jeszcze w nurkowaniu w morzu czerwonym.Przepiękne rafy to podwodne ogrody.Kiedy nasze nie są kolorowe to wylatuję na rafki.ostatnio byłem w Mars Alam niedaleko zatoki żółwi.Pływanie z 1,5 m żółwiem to dopiero frajda.Jesienią też byłem w Mars Alam ale zaliczyłem też Abu Simbel,od MarsAlam sporo drogi.Pozdrawiam Tadeusz
Lepsze od piasku pustyni są takie widoczki.
Obrazek
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Tadeo :)
Niestety, nie nurkuję. Nawet nie pływam :;230
O cudach raf koralowych tylko słyszałam. I pewnie mogę tylko pozazdrościć.
Moje wyjazdy do Egiptu były głównie nastawione na zwiedzanie, bo samo odpoczywanie w hotelu mnie za bardzo męczy :lol:
Na pewno najwięcej się zobaczy w trakcie rejsu po Nilu. Na mnie ta podróż zrobiła ogromne wrażenie .
Ostatnio się zdecydowałam na pobyt w Tabie, miejscowości położonej na krańcach Morza Czerwonego, bo stamtąd jest o rzut beretem do Izraela i Jordanii. I bez większych problemów można jechać do tych krajów. Trzeba się tylko nastawić na konieczność przechodzenia setek kontroli paszportowych, a w samym Izraelu na baaardzo długie odprawy.
Za to, to co się tam zobaczy, wynagradza wszystkie niedogodności.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

coś wspaniałego z zapartym tchem oglądałam te podróże. ;:4
Awatar użytkownika
andrzej1050
500p
500p
Od: 4 lip 2007, o 17:44

Post »

oliwka pisze: Niestety, nie nurkuję. Nawet nie pływam :;230
O cudach raf koralowych tylko słyszałam. I pewnie mogę tylko pozazdrościć.
Na pewno najwięcej się zobaczy w trakcie rejsu po Nilu.Ostatnio się zdecydowałam na pobyt w Tabie, miejscowości położonej na krańcach Morza Czerwonego, bo stamtąd jest o rzut beretem do Izraela i Jordanii. I bez większych problemów można jechać do tych krajów. Trzeba się tylko nastawić na konieczność przechodzenia setek kontroli paszportowych, a w samym Izraelu na baaardzo długie odprawy.
Pływac to trzeba się nauczyć :roll: , nigdy za późno :) . Wtedy będzie i frajda z nurkowania w Morzu Czerwonym i cuda raf koralowych nie będą nieznane. Z instruktorem, bez umiejętności nurkowania, kosztuje to ok. 50 USD. Ale na pewno warto.
Statkiem po Nilu też pływałem i jest to chyba najlepszy sposób dotarcia do Assuanu a potem do Abu Simbel.
Co do Izraela, jest tam tyle ciekawych miejsc, że długo by opowiadać. Byłem tam długo kilkanaście lat temu i pewnie jeszcze raz pojadę - jak kieszeń i zdrowie pozwoli.
Serdecznie pozdrawiam
Andrzej
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzeju.na naukę nigdy nie jest za póżno.Moja lepsza połowa jest o 20 lat młodsza kiedy pływa na rafach,kiedy pływaliśmy z1,5 m żółwiem kiedy trzymasz się go za skorupę to jest to niesamowite przeżycie.ja najczęściej pływam z maską i rurką ze względu na drugą połowę ale uwielbiam zanurkować na 10 czy 15 m.byłem 10 dni temu,niestety mocny wiatr utrudniał pływanie ale mamy dosyc ciepłe pianki to nie ma problemu pływać przez 2godziny i podziwiać te podwodne ogrody.oczywiscie zwiedzanie Egiptu to bardzo ciekawe doznania.Ale kiedy jest się tam 14 raz to człowiek zaczyna się nudzić.Niestety mimo żebyłem tyle razy to nie byłem w Tabie skąd można pojechać do Petry,ale wszystko jeszcze przed nami.Tadeusz
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moi Drodzy.to może parę fotek z rafami

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze parę Port Galib i Abu Simbel Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
irlandia 3
200p
200p
Od: 10 mar 2012, o 19:47

Post »

Sliczne miejsca brawo dla pokazujących...albowiem sami nie możemy wszędzie dotrzeć ...Więc chociaż na zdjęcia popatrzymy...
Irena z Giżycka-Mazury
Moja pasja Rhododendrony
Kupię , sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=62638" onclick="window.open(this.href);return false;
irzi
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 29 gru 2010, o 10:31
Kontakt:

Post »

Rafy no niczego sobie może być ciekawe
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Kontakt:

Post »

Wpisuję się, bo w większości miejsc nie byłam i z ogromną przyjemnością pooglądam zdjęcia.
Awatar użytkownika
andrzej1050
500p
500p

Post »

Witam,
przypomniało mi się, że też mam kilka osobiście wykonanych zdjęć z raf koralowych Morza Czerwonego z Egiptu oraz z izraelskiego Eilatu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Serdecznie pozdrawiam
Andrzej
Awatar użytkownika
blabla
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 6 sie 2007, o 06:31
Kontakt:

Post »

Popełniłem relację ze swojego wyjazdu do Ameryki Południowej w 2005 roku. Chociaż są to zamierzchłe czasy może to kogoś zainteresuje.

http://www.lobivia.pl/argentyna_boliwia ... _2005.html

Właśnie przygotowuję do szóstej takiej podróży. W styczniu zamierzam wybrać się tym razem do Argentyny.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Awatar użytkownika
andrzej1050
500p
500p

Post »

blabla pisze:Popełniłem relację ze swojego wyjazdu do Ameryki Południowej w 2005 roku. Chociaż są to zamierzchłe czasy może to kogoś zainteresuje.
Zainteresowała mnie bardzo. Super relacja, cudne zdjęcia ale jeszcze wspanialsza podróż.
Jestem ciekawy jaki był koszt tej wyprawy - sam chętnie pojechałbym do Ameryki południowej, może nie na polowanie kaktusów ale zobaczyć na własne oczy ciekawe kraje, innych ludzi.
Jeśli moge zapytać to w jakim języku się porozumiewałeś - bo ja niestety tylko angielski i niemiecki. Podejrzewam, że hiszpańskim?
Serdecznie pozdrawiam
Andrzej
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”