Storczyki Marzenkii
Re: Storczyki Marzenkii
Wydaje ci się, pod spodem jest wilgotne a poza tym zamglawiam mu korzonki co 2 dni
- KwiAnna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
oj to nie wiedziałam...marzenkaa pisze:Wydaje ci się, pod spodem jest wilgotne a poza tym zamglawiam mu korzonki co 2 dni
- Merghen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A próbowałaś zrobić mu tunel foliowy ale z jednej strony otwarty a doniczkę postawić na wilgotnym keramzycie - może to pomoże?
No wlaśnie zrobiłam tak jakiś czas temu i postawiłam w cieplejszym miejscu ale zaczął tylko od tego szybciej liście gubić, nie wiem co zrobić, może jak wiosny dożyje i ją poczuje to weźmie się do życia
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Obwijasz mu liście mokrymi chusteczkami na noc - szczególnie spód liści ? Jeśli nie, to warto to robić. Na pewno na wiosnę ruszy
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Gratuluje kwitnienia,tego pierwszego. Cóż za subtelna biel!!
A przy reanimku musisz wykazać się ogromną cierpliwością,u storczyków nic szybko się nie dzieje.
A przy reanimku musisz wykazać się ogromną cierpliwością,u storczyków nic szybko się nie dzieje.
- dorciaj
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 17 lut 2012, o 08:48
Marzenko - piękne masz storki
Gratuluję zwłaszcza tego z avatarka - jest przepiękny
Gratuluję zwłaszcza tego z avatarka - jest przepiękny
_Dorcia_
No i jak ma się twój bidulek w reklamówce?
Ale dawno mnie tu nie było... a więc tak, bidulek reanimek szczerze mówiąc ma się źle, nic nie wypuszcza a zasychają kolejne liście, w reklamówce już go nie trzymam bo zrobiło się cieplej i na parapet wpadają promyki słońca, ale coś czuje że chyba nie przeżyje, ma słabą wolę żywotną
Biały zaczął przekwitać, ale ku mojemu zdziwieniu puszcza drugi pęd.
Lada chwila rozkwitnie cytrynek na 3 pędach
miltoniopsis, miniaturka i różowy nie zabierają się do kwitnienia tylko masowo produkują korzonki.
Nowości w kolekcji tez żadnych bo na razie nigdzie nie jeżdżę i nie mam okazji, ale apetyt w miarę patrzenia rośnie mam nadzieję że moja cierpliwośc zostanie nagrodzona jakąś ciekawą hybrydką
Jutro może uda mi sie fotki wrzucić
Biały zaczął przekwitać, ale ku mojemu zdziwieniu puszcza drugi pęd.
Lada chwila rozkwitnie cytrynek na 3 pędach
miltoniopsis, miniaturka i różowy nie zabierają się do kwitnienia tylko masowo produkują korzonki.
Nowości w kolekcji tez żadnych bo na razie nigdzie nie jeżdżę i nie mam okazji, ale apetyt w miarę patrzenia rośnie mam nadzieję że moja cierpliwośc zostanie nagrodzona jakąś ciekawą hybrydką
Jutro może uda mi sie fotki wrzucić
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Jeśli reanimek ma jeszcze korzonki powietrze, to spryskuj je codziennie.
Czekamy na fotki
Czekamy na fotki
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek