Ogródek AGNESS- wspomnienia
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS- wspomnienia
No storczyki cudo Ja dzisiaj moczyłam swoje a mam ich ponad 40.
Niebieskie storczyki są farbowane jak farba z nich zniknie to będą białe szkoda pieniedzy
Niebieskie storczyki są farbowane jak farba z nich zniknie to będą białe szkoda pieniedzy
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Elu.
Dzięki, że mnie uprzedziłaś, gdyż bardzo miałam na niego ochotę, ale tak sobie pomyślałam, że wrzosy farbują, których nigdy w życiu bym nie kupiła, gdyż wyglądają jak sztuczne, to mogli tak samo postąpić ze storczykiem, no i ta cena straszna.
Dzięki, że mnie uprzedziłaś, gdyż bardzo miałam na niego ochotę, ale tak sobie pomyślałam, że wrzosy farbują, których nigdy w życiu bym nie kupiła, gdyż wyglądają jak sztuczne, to mogli tak samo postąpić ze storczykiem, no i ta cena straszna.
- ElleBelle
TAJKO tylko z tego mogę się cieszyć że mogłam coś pomóc
Pozdrawiam, Ela
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak Iza, był jasno różowy. Ja też notorycznie mylę dzwonka dalmatyńskiego, gargańskiego i poszarskiegoRzeczywiście! Dzięki Jacuś , coś mi sie pomerdało
Ale różowy był?
Aga, pozwól się rozrosnąć Twojemu dzwonkowi dubeltowemu. Ja też posadziłem chyba dwa dubeltowe w ub. roku i czekam, jak i czy przezimowały.
Świerków żal, ale drewno z nich - pierwsza klasa! Mam nadzieję, że nie pójdzie na przemiał ale powstaną z desek użyteczne przedmioty.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Majeczko pewnie, ze lubimy różne roślinki i dlatego nasze ogrody i parapety są inne i bardzo ciekawe
Dokumentacja bez świerków będzie jak najbardziej.....ale jeszcze troszkę niech się nieco zakolorowi
Tajeczko już Ela Ci odpowiedziała odnośnie koloru niebieskiego
A Twoje w końcu na pewno zakwitną....może zmień im miejsce i baaaardzo ogranicz podlewanie, to je zawsze rusza
Eluś to mamy podobną liczbę storczyków Muszę Ci się przyznać , ze ja już dawno poszłam na łatwiznę i nie moczę storczyków a zwyczajnie je podlewam.....i są bardzo zadowolone....i one i ja
Jacku....no niestety ....drzewa nie ma....świerki ścinało miasto i jako opłatę za to zabrali drzewa ....
Dokumentacja bez świerków będzie jak najbardziej.....ale jeszcze troszkę niech się nieco zakolorowi
Tajeczko już Ela Ci odpowiedziała odnośnie koloru niebieskiego
A Twoje w końcu na pewno zakwitną....może zmień im miejsce i baaaardzo ogranicz podlewanie, to je zawsze rusza
Eluś to mamy podobną liczbę storczyków Muszę Ci się przyznać , ze ja już dawno poszłam na łatwiznę i nie moczę storczyków a zwyczajnie je podlewam.....i są bardzo zadowolone....i one i ja
Jacku....no niestety ....drzewa nie ma....świerki ścinało miasto i jako opłatę za to zabrali drzewa ....
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga,ale ci zazdroszczę kwitnących storczyków.Moje się na ma mnie pogniewały,zmieniłam miejsce,poprzesadzałam,a one dalej nic!Chyb kupię sobie na pocieszenie nowego.
-
- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
A ja chętnie też pozbyłabym się swoich świerków, są ogromne .Były 2 x wieksze niż dom, ścięlismy i to pokaźnie czuby ale i tak bardzo mi przeszkadzją.
Marta
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Ja kiedyś kupiłam farbowane wrzosy, w następnym roku były już normalne, trzeba podlewać atramentemElleBelle pisze: Niebieskie storczyki są farbowane jak farba z nich zniknie to będą białe szkoda pieniedzy
Aga storczyki piękne i takie kolorowe Widziałam w sklepie kobietę kupującą około 10 doniczek jednakowych białych storczyków, konsekwencja w wyborze do pozazdroszczenia, ja wzięłabym każdy inny
A zdjęcia bez świerków będą?
- ElleBelle
Ja wczoraj też kupiłam z córką 6 storczyków takich przecenionych po 5zł bo przeważnie takie kupuje i póżniej reanimuje jak zakwitną to jest frajda
Pozdrawiam, Ela