Ogród Soczewki cz2
Re: Ogród Soczewki cz2
Piękne róże, jeszcze chwilkę i momencik i jużbędziemy wypatrywać pąków
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu zgadzam się z Tobą . Wielu ludzi nie stać na projekt albo po prostu szkoda im wydać kasy, bo jak sobie przeliczą ile za to mogą kupić roślinek to szybko rezygnują. Ale jest też spora część osób, która nie za specjalnie interesuje się ogrodnictwem.
Posadzi wokół thuje i zasieje trawę i to im wystarczy. Policz ile osób masz w pracy, które podzielają Twóją manię ogrodniczą.
Ja nie wiem czy bym znalazła chociaż pięć osób o pracuję w dość dużej firmie.
Dorbie ja też nie mogę się doczekać wiosny. A ona jak na złość co roku płata nam figla i każe na siebie długo czekać. Marzy mi się by choć raz nas zaskoczyła i przyszła na początku marca z temperaturą powyżej 10 C
Posadzi wokół thuje i zasieje trawę i to im wystarczy. Policz ile osób masz w pracy, które podzielają Twóją manię ogrodniczą.
Ja nie wiem czy bym znalazła chociaż pięć osób o pracuję w dość dużej firmie.
Dorbie ja też nie mogę się doczekać wiosny. A ona jak na złość co roku płata nam figla i każe na siebie długo czekać. Marzy mi się by choć raz nas zaskoczyła i przyszła na początku marca z temperaturą powyżej 10 C
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hej Moni
Dziś przeglądnęłam Twój bieżący wątek i no co ja mam napisać? Podziwiam Cię za to,że potrafisz z taką wielką dbałością,wyczuciem smaku,projektowaniem każdej rabaty stworzyć taki obraz,że oczu nie można oderwać.Ciesze się,że mamy takie osoby na forum,ogród przydomowy to moje marzenie
Ciesze się,że jesteś zadowolona z Edenki Ja mam dwie,na jesieni dokupiłam jeden egzemplarz,żeby móc oglądać kwiatki na innym krzaczku i focić ją do bólu
Masz też clemki,na które zachorowałam i zamówiłam 8 sztuk....teraz pergole muszę skombinować
Dziś przeglądnęłam Twój bieżący wątek i no co ja mam napisać? Podziwiam Cię za to,że potrafisz z taką wielką dbałością,wyczuciem smaku,projektowaniem każdej rabaty stworzyć taki obraz,że oczu nie można oderwać.Ciesze się,że mamy takie osoby na forum,ogród przydomowy to moje marzenie
Ciesze się,że jesteś zadowolona z Edenki Ja mam dwie,na jesieni dokupiłam jeden egzemplarz,żeby móc oglądać kwiatki na innym krzaczku i focić ją do bólu
Masz też clemki,na które zachorowałam i zamówiłam 8 sztuk....teraz pergole muszę skombinować
-
- 1000p
No tak teraz co ja mam napisać na tak miłe komplementy, chyba króciutko, Aniu bardzo dziękuje i cieszę się, że Ci się u mnie spodobało. Ogród przydomowy to wielka wygoda. Dziś ubrałam się ciepło i wyszłam na pierwsze porządki. Wiele nie zrobiłam ale samopoczucie od razu mi się poprawiło. Jedna mała rabata wysprzątana i obcięta na łyso wierzba. Więcej mi się nie udało zrobić bo zaczął padać deszcz. Sezon wiosenny uważam za otwarty mimo, że mam katar i kaszel
Pozdrawiam Monika
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Monisiu,po niedzieli już ciepło więc trochę poczekaj z tymi pracami.Czy ten niebieski orlik nie wysiał Ci się gdzieś przypadkiem.Zawsze mnie zachwyca.
-
- 1000p
Alu problem w tym, że te dubeltowe wcale nie chcą się rozsiewać, a taki sam tylko bordowy mi zaginął.
W zeszłym roku zbierałam nasionka, dałam mojej siostrze więc może będzie miała młode sadzonki więc coś wykombinuję. A pod koniec lata mogę dać Ci nasionka.
W zeszłym roku zbierałam nasionka, dałam mojej siostrze więc może będzie miała młode sadzonki więc coś wykombinuję. A pod koniec lata mogę dać Ci nasionka.
Pozdrawiam Monika
- Georginia
Może się nie wysiewa bo rośnie na kamykach a jak nasionko wpadnie między nie to ma trudny dostęp do światła.Chociaż moje dubeltowe też się nie wysiewają.Najwięcej mam takich zwykłych białych pojedynczych.
-
- 1000p
Alu te rosną na rabacie bez kamyków i jakoś nie śpieszni im do rozmnażania. Takie arystokratki skubane, te zwykłe rozsiewają się gdzie popadnie. Zobaczę jak przezimowały w tym roku, może uda mi się je podzielić. Trochę się boję czy susza ich nie załatwiła.
Pozdrawiam Monika
- Georginia
Spokojnie,sezon dopiero się zaczyna.W sklepach na pewno będzie masa bylin.Jak mała kępka to nie ma co rozdzielać bo w końcu padnie i obie nie będziemy miały.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monia, też nabawiłaś się kataru?
Ja mam tak co niedziela. U mnie nie było szans popracować. Cały dzień siąpiło.
Może jutro, ale nie mogę sobie pozwolić na przeziębienie.
W pracy by mnie chyba zabili
Ja mam tak co niedziela. U mnie nie było szans popracować. Cały dzień siąpiło.
Może jutro, ale nie mogę sobie pozwolić na przeziębienie.
W pracy by mnie chyba zabili
-
- 1000p
Gosiu już mi prawie przeszło. W piątek biorę wolne i rozpoczynam szaleństwo w ogrodzie. Juz się nie mogę doczekać. Ostatnie godziny w pracy i będę mogła robić to co lubię
Pozdrawiam Monika
Monika, witaj widzę, że Ty też dołączasz do urlopujących się w dniu jutrzejszym, z myślą o pracach w ogrodzie
Też mam mnóstwo roboty i może trochę uda się nadgonić...
Dobrej pogody nam życzę!
Też mam mnóstwo roboty i może trochę uda się nadgonić...
Dobrej pogody nam życzę!
-
- 1000p
Pozdrawiam Monika