Wertykulator jaki?
- rogo
- 200p
- Od: 22 maja 2011, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jaki wertykulator?
Łukasz - ja sprawiłem sobie Alco-Brill elektryczny, raz używałem jakiś miesiąc temu (pracowałem na obu wałkach) - po akcji trawnik wyglądał nieciekawie, ale po jakimś czasie pięknie odbił, zagęścił się, ładnie usunięte suche części trawy, po wszystkim mogę bardzo nisko kosic i trawnik wygląda ładnie, wcześniej po niskim koszeniu wyłaziły takie suche place
- lukas93cs
- 200p
- Od: 29 maja 2009, o 10:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
A ja zastanawiam się nad zrobieniem sobie takiego urządzenia.Bo mam w domu silnik nowy 0.75Kw i spawarka też jest.Bo to proste urządzenie jest.Silnik napęd na pasek i wałek z nożami i obudowa i gotowe.Co powiecie na ten temat? Warto się pobawić?
-
- 100p
- Od: 14 wrz 2011, o 22:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wg mnie warto. Przy okazji można zaoszczędzić, na allegro wertykulatory z s. elektrycznymi są od +/- 300zł.
Sam się zastanawiam nad zakupem ale poczekam do wiosny, teraz mam inne wydatki.
Sam się zastanawiam nad zakupem ale poczekam do wiosny, teraz mam inne wydatki.
- lukas93cs
- 200p
- Od: 29 maja 2009, o 10:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
To się ziołem za robienie wertykulatora.
No i mam prośbę jeśli ktoś ma już wertykulator jak by mi zmierzył długość ostrzy na wałku i grubość z jakiej blachy są zrobione.
No i mam prośbę jeśli ktoś ma już wertykulator jak by mi zmierzył długość ostrzy na wałku i grubość z jakiej blachy są zrobione.
- Anna29
- 500p
- Od: 4 maja 2008, o 11:20
Odgrzebuję temat bo jestem właśnie w trakcie szukania weltykulatora. Kasy mam niewiele: 200 złotych. Na all w tej cenie dostanę: ASGATEC EV 1100 i EINHELL EVK 1200 Royal. Oba mają tylko te noże. Na nich najbardziej mi zależy, bo po zimie to trawnik tragedia. W zeszłym roku męczyłam się grabiami. Jak myślicie, który byłby lepszy? Mam do wygrabienia około 300 metrów.
W cenie 200zł ciężko dostać coś ciekawego.
IMHO minimum jeśli chodzi o wertykulatory na które warto wydać kasę to taki einhell .
IMHO minimum jeśli chodzi o wertykulatory na które warto wydać kasę to taki einhell .
- Anna29
- 500p
Orson wiem, że nie dostanie się za taką kasę nic ekstra. Niestety tylko tyle mogę na to wyłożyć.
Tez skłaniam się do tego Einhella. To sobie jeszcze pomyślę. Do pierwszego koszenia jest jeszcze czas.
Tez skłaniam się do tego Einhella. To sobie jeszcze pomyślę. Do pierwszego koszenia jest jeszcze czas.
U nas w sklepie z nowymi kosiarkami, można również wypożyczyć wertykulator. Zrobiliśmy tak w ubiegłym roku i byliśmy zadowoleni, nie płaciliśmy dużo, a przynajmniej nowy sprzęt nie zalega w pomieszczeniach gospodarczych.
Anna29 może u Ciebie w okolicy, też tak można zrobić? wyjdzie taniej.
Anna29 może u Ciebie w okolicy, też tak można zrobić? wyjdzie taniej.
Pozdrawiam Sylwia.
- Anna29
- 500p
Etna u mnie wypożyczenie kosztuje 100 złotych na jeden dzień. Wolę kupić swój, nawet trochę gorszy.
Witam
Chciałbym zakupić zarówno wertykulator jak i aerator spalinowy. Czy lepiej kupić dwa osobne urządzenia czy 2w1? Jeżeli macie jakieś wskazówki, który wybrać, którego używacie, będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Łukasz
Chciałbym zakupić zarówno wertykulator jak i aerator spalinowy. Czy lepiej kupić dwa osobne urządzenia czy 2w1? Jeżeli macie jakieś wskazówki, który wybrać, którego używacie, będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Łukasz
Nie spotkałem jeszcze w życiu by aerator był z wertykulatorem w jednym urządzeniu.lw1982 pisze:Witam
Pozdrawiam
Łukasz
To kompletnie różne urządzenia mechanicznie i nie da się ich połączyć.
Same ceny świadczą o tym, ze to są odmienne konstrukcje i służą do kompletnie innych zabiegów
Wertykulator nawet z dwoma walkami kupisz za 170zł(chińczyk jednorazowy)
Aerator bez wymiennych szpilek za 10.000zł
Jeśli kupisz wynalazek z allegro za 200zł, będzie max na 2 sezony przy jeśli dobrze trafisz.Anna29 pisze:Etna u mnie wypożyczenie kosztuje 100 złotych na jeden dzień. Wolę kupić swój, nawet trochę gorszy.
Te "maszyny' z Chin nie dość, że są jednorazowe to zamiast podnosić filc rozrywają trawę na szczepy.
Wertykulator z dolnej półki , to koszt 900zł, lub z giełdy używane od 300zł - firmowe, ale dolicz koszt noży bo prawie zawsze są do wymiany
Np noże do modelu MTD VG40, to 28sztx11zł + wałek 120zł. Wiec jak łatwo policzyć 100zł za wynajem to bardzo niedrogo.
- Anna29
- 500p
ogrod2000 proszę Cię, ludzie na forum mają wertykulatory za 350 złotych, które chodzą dobre parę lat bez problemów. Nikt nie da gwarancji, że nawet ten za 900 złotych się nie zepsuje.
Zresztą nawet ten, który chcę kupić gdyby zepsuł się za 2 lata to i tak finansowo wyjdzie tak samo jakbym miała wypożyczyć.
lukas93cs przejrzyj sobie ten temat: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... u*#p293601
Zresztą nawet ten, który chcę kupić gdyby zepsuł się za 2 lata to i tak finansowo wyjdzie tak samo jakbym miała wypożyczyć.
lukas93cs przejrzyj sobie ten temat: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... u*#p293601