Kwiatoterapia u Asi *** część II
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatoterapia u Asi *** część II
Ja również czekam na śliczne widoczki z Asi ogrodu i te piękne waciki
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Asiu, takiej marzannie się chyba nie oprzesz...?
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Witam kochani .
Alu, Tosiu, Aniu, Moniu, Gosiu, Dorotko, Izo, Sure, Kasiu, Agatko, dziękuję za wizytę
Też się za Wami stęskniłam i po długiej przerwie, wraz z nadchodzącą wiosną, spróbuję częściej pojawiać się na forum.
Witam serecznie Justi i Gosiaczka, miło mi was gościć.
Teraz po krótce o tym co u mnie w ogrodzie:
Kurki oczywiście są! A jakże by inaczej.
Tegoroczna, krótka zima była dla nich o tyle przyjemna, że tylko miesiąc były w pomieszczeniu ogrodowym.
Resztę czasu spędzały w ogrodzie i w swoim domku (ocieplonym, rzecz jasna).
W ogrodzie widać przebłyski wiosny ale to jeszcze nie to.
Trawa po zimie jeszcze nigdy nie wyglądała tak źle.
Kolor jaki obecnie ma, jest trudny do określenia ale na pewno nie ma tam ani krzty zieleni.
Zobaczymy jak będzie wyglądała po wertykulacji (a właściwie to nawet nie chcę tego oglądać zanim się nie zazieleni).
Za to cieszę się ogromnie, że nie ubyło bażantów a wręcz przeciwnie. Przychodzi 5 kurek i 4 kogutki.
Koguty zaczęły już nawet miłosne podchody i prezentują z dumą upierzenie przed swiomi wybrankami. Wyglada to komicznie.
Zwłaszcza, że kurki wydają się nic z tego nie robić i zainteresowane są wyłącznie zawartością karmnika.
Mam nadzieję, że znów dadzą radę odchować kilka młodych (gdyby jeszcze tylko bezmyślni ludzie przestali szczuć je psami ).
Marzanny niestety nie mogę utopić - moja kałuża też jeszcze skuta lodem. Może w ten weekend nareszcie ię wszystko rozmrozi.
A teraz kilka migawek z ogrodu:
Wychodzą cebulice a magnolie będą miały rekordową ilość kwiatów
Kurki jak widać są szczęśliwe i niosą pyszne jajka (i choć małe to jednak ekologiczne )
Oczary kwitną w najlepsze chociaż w tym roku ze znacznym opóźnieniem
Alu, Tosiu, Aniu, Moniu, Gosiu, Dorotko, Izo, Sure, Kasiu, Agatko, dziękuję za wizytę
Też się za Wami stęskniłam i po długiej przerwie, wraz z nadchodzącą wiosną, spróbuję częściej pojawiać się na forum.
Witam serecznie Justi i Gosiaczka, miło mi was gościć.
Teraz po krótce o tym co u mnie w ogrodzie:
Kurki oczywiście są! A jakże by inaczej.
Tegoroczna, krótka zima była dla nich o tyle przyjemna, że tylko miesiąc były w pomieszczeniu ogrodowym.
Resztę czasu spędzały w ogrodzie i w swoim domku (ocieplonym, rzecz jasna).
W ogrodzie widać przebłyski wiosny ale to jeszcze nie to.
Trawa po zimie jeszcze nigdy nie wyglądała tak źle.
Kolor jaki obecnie ma, jest trudny do określenia ale na pewno nie ma tam ani krzty zieleni.
Zobaczymy jak będzie wyglądała po wertykulacji (a właściwie to nawet nie chcę tego oglądać zanim się nie zazieleni).
Za to cieszę się ogromnie, że nie ubyło bażantów a wręcz przeciwnie. Przychodzi 5 kurek i 4 kogutki.
Koguty zaczęły już nawet miłosne podchody i prezentują z dumą upierzenie przed swiomi wybrankami. Wyglada to komicznie.
Zwłaszcza, że kurki wydają się nic z tego nie robić i zainteresowane są wyłącznie zawartością karmnika.
Mam nadzieję, że znów dadzą radę odchować kilka młodych (gdyby jeszcze tylko bezmyślni ludzie przestali szczuć je psami ).
Marzanny niestety nie mogę utopić - moja kałuża też jeszcze skuta lodem. Może w ten weekend nareszcie ię wszystko rozmrozi.
A teraz kilka migawek z ogrodu:
Wychodzą cebulice a magnolie będą miały rekordową ilość kwiatów
Kurki jak widać są szczęśliwe i niosą pyszne jajka (i choć małe to jednak ekologiczne )
Oczary kwitną w najlepsze chociaż w tym roku ze znacznym opóźnieniem
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Asiu,u Ciebie zawsze pięknie bez względu na porę roku.U mnie teraz będzie wielki bałagan jak zacznę wycinać suche pędy.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Asiu, jutro topimy Marzannę!!!! Wiosna!!! Ach, te waciki!!! Cudne!!! Trafiłam z wiosną na 17!! Czyż nie?
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Dobrze że znów jesteś Asiu
Moje kury też długo korzystały z wolności - biegając po całym ogrodzie przez jesień i zimę. Nie wypuszczaliśmy ich tylko w silne mrozy.
Magnolię faktycznie masz bardzo obiecującą, będzie wspaniały spektakl. A trawa szybko zacznie się zielenić, jak tylko zrobi się nieco cieplej.
Moje kury też długo korzystały z wolności - biegając po całym ogrodzie przez jesień i zimę. Nie wypuszczaliśmy ich tylko w silne mrozy.
Magnolię faktycznie masz bardzo obiecującą, będzie wspaniały spektakl. A trawa szybko zacznie się zielenić, jak tylko zrobi się nieco cieplej.
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Asieńko nareszcie się odezwałaś
Nawet wczesna wiosna w twoim ogrodzie wygląda pięknie. U mnie buro i ponuro, choć może te ciepłe dni pobudzą kwiatuszki.
Magnolia wspaniała! Zastanawiam się czy moja po jesiennym przesadzaniu żyję. Pąki niby są twarde, ale... kto to wie.Za to koniecznie muszę kupić w tym roku gwiaździstą.
Nawet wczesna wiosna w twoim ogrodzie wygląda pięknie. U mnie buro i ponuro, choć może te ciepłe dni pobudzą kwiatuszki.
Magnolia wspaniała! Zastanawiam się czy moja po jesiennym przesadzaniu żyję. Pąki niby są twarde, ale... kto to wie.Za to koniecznie muszę kupić w tym roku gwiaździstą.
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przyszłam się przywitać.
Trawa u mnie także żółta ale mam nadzieję, że po odnowie biologicznej zazieleni się. W zeszłym roku było znacznej gorzej
Kury jak zwykle kuszące ale chyba do hodowli zwierząt jeszcze nie dorosłam
Trawa u mnie także żółta ale mam nadzieję, że po odnowie biologicznej zazieleni się. W zeszłym roku było znacznej gorzej
Kury jak zwykle kuszące ale chyba do hodowli zwierząt jeszcze nie dorosłam
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja nawet nie pomyślałam, ze waciki mogą znosić pyszne jajka. To znaczy - mnie się one wydają tylko ozdobne, a nie użytkowe! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
To zupełnie jak ja. Nie dość, że ładne to jeszcze jajka znoszą Asiu super, że wróciłaś
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Asia, wczoraj na forum mnie nie było. Dzisiaj otworzyłam skrzynkę i jak zobaczyłam powiadomienie od Ciebie, to od razu musiałam tu zajrzeć, żeby sprawdzić, czy przypadkiem się nie odezwałaś. No i jesteś.
Jakże się cieszę
Wiesz jak lubię Twój ogród. Mogłabym go oglądac na okrągło.
Mam nadzieję, że nie znikniesz już na tak długo.
Jakże się cieszę
Wiesz jak lubię Twój ogród. Mogłabym go oglądac na okrągło.
Mam nadzieję, że nie znikniesz już na tak długo.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Asia, a ja myślałam, że to bazie, a to MAGNOLIA!!!! Ło matko, ale ma pąków. Ja ze swoją się chyba rozstanę. Coś jej jest, że kwitnie 2-3 kwiatkami, a jest już naprawdę dużą dziewczynką!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Asiu, także cię witam po dłuższej przerwie i pozdrawiam serdecznie