Ogród Soczewki cz2
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Soczewki cz2
Monia, cwaniaro
Ja niestety nie mam tak dobrej siostry
Ona jeszcze gorsza zapominalska niz ja.
Ja niestety nie mam tak dobrej siostry
Ona jeszcze gorsza zapominalska niz ja.
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu masz rację i ja o tym wszystkim dobrze wiem. Tylko czasami bym chciała zrobić raz a porządnie i żeby już nic nie zmieniać.
Ale ogród to żywy organizm i zawsze będzie w nim coś do przeróbek.
Przed chwilą w Izy wątku przeczytałam bardzo fajną myśl ?Podstawową zasadą projektowania ogrodu jest ograniczenie pomysłów"
Mada83 odwiedzaj mój watek kiedy będziesz miała na to ochotę. Goście zawsze mile widziani.
A z żwirowymi rabatami niestety już tak jest, ale i tak gdybym miała jeszcze raz decydować to mój wybór padłby ponownie na kamyki. Ile razy ja dziś na nie psioczyłam ale jaka satysfakcja gdy zrobiło się czysto :P
Ale ogród to żywy organizm i zawsze będzie w nim coś do przeróbek.
Przed chwilą w Izy wątku przeczytałam bardzo fajną myśl ?Podstawową zasadą projektowania ogrodu jest ograniczenie pomysłów"
Mada83 odwiedzaj mój watek kiedy będziesz miała na to ochotę. Goście zawsze mile widziani.
A z żwirowymi rabatami niestety już tak jest, ale i tak gdybym miała jeszcze raz decydować to mój wybór padłby ponownie na kamyki. Ile razy ja dziś na nie psioczyłam ale jaka satysfakcja gdy zrobiło się czysto :P
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
-
- 1000p
Gosiu na Karolinę mogę zawsze liczyć. Wczoraj przyszła do mnie i pomogła mi w wybieraniu liści.
Pozdrawiam Monika
- Margo2
Jak to miło.
Ja niestety sama musze zasuwać.
Teraz ledwo chodzę, ale co tam
Jednak będę musiała kogoś wynaleźć do pomocy przy usuwaniu jałowca płożącego.
Robię miejsce na rabate cienistą. A on i tak już w tak złym stanie, że nawet mi nie żal go wywalić.
Ja niestety sama musze zasuwać.
Teraz ledwo chodzę, ale co tam
Jednak będę musiała kogoś wynaleźć do pomocy przy usuwaniu jałowca płożącego.
Robię miejsce na rabate cienistą. A on i tak już w tak złym stanie, że nawet mi nie żal go wywalić.
-
- 1000p
Gosia zmęczone ale jakie szczęśliwe Zdjęłam kopczyki z trzech róż, ale cięcie zrobię dopiero w kwietniu
Dziś odwiedzili mnie rodzice i dowiedziałam się, że oni posiadają taki odkurzacz do liści, A ja przez dwa dni grzebałam w kamykach Teraz to nawet jednego liścia nie podniosę z rabaty
Dziś odwiedzili mnie rodzice i dowiedziałam się, że oni posiadają taki odkurzacz do liści, A ja przez dwa dni grzebałam w kamykach Teraz to nawet jednego liścia nie podniosę z rabaty
Pozdrawiam Monika
- Margo2
Monia, Ty się nie denerwuj. Popracowałaś i już, a co było nerwów jakbyś kupiła, a dopiero potem by się okazało, że rodzice mają
Ja dzisiaj padłam. Chyba 2 dni na powietrzu zrobiły swoje. Po obiedzie ległam jak długa. A normalnie mi się to nie zdarza
Ja dzisiaj padłam. Chyba 2 dni na powietrzu zrobiły swoje. Po obiedzie ległam jak długa. A normalnie mi się to nie zdarza
-
- 1000p
A ja jeszcze żyje i jestem pełna energii. U mnie to jakoś dziwnie działa im więcej pracuję tym bardziej mi się chce zasuwać w ogrodzie, No i dobrze bo pracy mam jeszcze na kilka dni.
Czekając na wiosnę....
Czekając na wiosnę....
Pozdrawiam Monika
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Moniko, chyba zazdroszczę Ci wigoru
Po dwóch dniach w ogrodzie też niestety z lekka padłam. Trzeba rozłożyć siły na dalsze dni.
Muszę pochwalić mojego syna, który wpadł na dobry pomysł i kupił rodzicom pod choinkę taki właśnie odkurzacz do liści. Jeszcze go nie używałam, ale jak już sąsiadowi z buków spadną wszystkie liście na moją stronę, to będzie , jak znalazł.
Miłego dnia i
Po dwóch dniach w ogrodzie też niestety z lekka padłam. Trzeba rozłożyć siły na dalsze dni.
Muszę pochwalić mojego syna, który wpadł na dobry pomysł i kupił rodzicom pod choinkę taki właśnie odkurzacz do liści. Jeszcze go nie używałam, ale jak już sąsiadowi z buków spadną wszystkie liście na moją stronę, to będzie , jak znalazł.
Miłego dnia i
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z prymulkami zatem poczekam .
Podpowiedz mi, kiedy tniesz brzozę Youngii i jak?
U mnie zarosła okropnie i wygląda jak czupiradło, od góry puścila dość grube gałęzie a od spodu mnóstwo drobnych witek.
A u Ciebie - jak zadbana dama.
Podpowiedz mi, kiedy tniesz brzozę Youngii i jak?
U mnie zarosła okropnie i wygląda jak czupiradło, od góry puścila dość grube gałęzie a od spodu mnóstwo drobnych witek.
A u Ciebie - jak zadbana dama.
-
- 1000p
Krysiu mnie dziś aż nosiło by wyjść do ogrodu. Strasznie zła byłam, że nie mogę nic zrobić. U nas wieje mało głowy nie urwie i do tego jest bardzo zimno.
Asia przyznam się, że moja dama to zwykła brzoza tylko tak wyprowadzona na płaczącą. Jak za bardzo zaczyna opadać gałązkami na rabatę to je w miarę równo skracam. I nić poza tym nie robię, chyba, że puści jakąś gałązkę do góry ta ją przycinam. Drzewko kupiłam w mojej zaprzyjaźnionej szkółce , którą mam "prawie" za płotem. Właścicielka doradziła mi zwykłą odmianę ze względu, że szybciej rośnie, nie grymasi i cena o prawie połowę niższa. Więc się nie zastanawiałam i kupiłam zwykłą.
Asia przyznam się, że moja dama to zwykła brzoza tylko tak wyprowadzona na płaczącą. Jak za bardzo zaczyna opadać gałązkami na rabatę to je w miarę równo skracam. I nić poza tym nie robię, chyba, że puści jakąś gałązkę do góry ta ją przycinam. Drzewko kupiłam w mojej zaprzyjaźnionej szkółce , którą mam "prawie" za płotem. Właścicielka doradziła mi zwykłą odmianę ze względu, że szybciej rośnie, nie grymasi i cena o prawie połowę niższa. Więc się nie zastanawiałam i kupiłam zwykłą.
Pozdrawiam Monika
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Moniko, ale cudne kwiaty
-
- 1000p
Monia dziękuję ale chyba nie mogą się równać z Twoimi różami.
Co roku przerabiam ten sam schemat. Wiosną narzekam, że mam bardzo mało wiosennych kwiatów i robię sobie postanowienie, że jesienią zrobię porządne zakupy. A gdy przychodzi wrzesień to jestem finansowo spłukana po wakacjach i zakupach szkolnych.
Co roku przerabiam ten sam schemat. Wiosną narzekam, że mam bardzo mało wiosennych kwiatów i robię sobie postanowienie, że jesienią zrobię porządne zakupy. A gdy przychodzi wrzesień to jestem finansowo spłukana po wakacjach i zakupach szkolnych.
Pozdrawiam Monika
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A w jakim terminie ją tniesz? Myślisz, ze mogę ją ciachnąć teraz, na wiosnę?