300 m2 frajdy
- ruda_sl
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 28 cze 2011, o 00:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: 300 m2 frajdy
no jestem bardzo ciekawa co Ci wyjdzie z tej rozsady ... koniecznie napisz w późniejszym terminie co się z rozsadą dzieje ;)
- any57
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
aż sprawdziłem w kalendarzu biodynamicznym - 10 marca nie wykonujemy żadnych prac na ogrodzie (to samo 14tego) a dni kwiatowe są dopiero 17 po 17tej, oraz 18 i 19wszystko co się wetknie do ziemi ... w okresie między 28 lutego a 15 marca przyjmie się na 120% .
zrób to wtedy - księżyc Ci pomoże
u siebie rozpisałem cały marcowy kalendarz
aha! edytuję dopiero zauważyłem że pisałaś 8ego więc do ziemi wsadzałaś "jutro" czyli 9tego to akurat był kwiatowy dzień ... Brawo!
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Mariola ciekawa jestem Twoich patyczków..prosto do ziemi
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
No tak napisał Janek i z oślim uporem mu wierzę ;:53
"Taką przyjąłem wersję i takiej się będę trzymał".
Wszystko fotografuję i będę tu opisywała, jak na spowiedzi. A patyki " na wsiakij słuczaj " moczę jednak w ukorzeniaczu przed wsadzeniem do gruntu.
Idę do Jędrka obejrzeć kalendarz biodynamiczny ( cokolwiek to oznacza )
"Taką przyjąłem wersję i takiej się będę trzymał".
Wszystko fotografuję i będę tu opisywała, jak na spowiedzi. A patyki " na wsiakij słuczaj " moczę jednak w ukorzeniaczu przed wsadzeniem do gruntu.
Idę do Jędrka obejrzeć kalendarz biodynamiczny ( cokolwiek to oznacza )
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Na mojej działce wciąż błoto po kostki. Synek uparł się, żeby wyciąć stare suche drzewo w minioną niedzielę. Zdemolowaliśmy część pseudotrawnika ( wynieśliśmy go na butach - glina ). Mam teraz całą działkę w suchych gałęziach i patykach no i część trawnika na gumiakach ( i drabinie ). Zabawa na całego
A to jeden z patyków wetkniętych w ziemię. Lilak biały (pełny czy podwójny - jak zwał tak zwał - wiecie o co chodzi )
Bardzo jestem ciekawa jak sprawdzi się teoria " co wetkniesz w ziemię........"
A to jeden z patyków wetkniętych w ziemię. Lilak biały (pełny czy podwójny - jak zwał tak zwał - wiecie o co chodzi )
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo mnie interesują Twoje różane eksperymenty Będę pilnie śledziła -relacjonuj
-
- 500p
- Od: 26 sie 2010, o 15:39
Piękna działeczka. Też kupiłam działkę w 2010 roku ale była tak zaniedbana że do dnia dzisiejszego jest w opłakanym stanie. W tym roku bierzemy się już ostro do roboty
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Mariolu, i mnie zaciekawił temat "wkładania badylków w ziemię" tylko nie bardzo mam co włożyć. Z różami to musiałbym mieć pewność, że to nie jest jakiś martwy pęd, a żeby być pewnym to trzeba trochę poczekać. No i na pewno musi być ten "badylek" ucięty w odpowiednim miejscu, ale będę śledził Twoje działania, może tez z czymś spróbuję. Na razie mam i tak jeszcze kawał działki do wysprzątanie i kawał do przekopania... tylko czasu mało i ciepła..
-
- 500p
- Od: 26 sie 2010, o 15:39
skąd ja to znam mamy cała działkę do przekopania i ścieżkę do skucia a czasu mało....
- oster
- 1000p
- Od: 9 mar 2011, o 15:09
Mariolu, przybiegłam z językiem po pas, bo niby dzień coraz dłuższy, a jakoś tego w pracach nie czuć.
Staram się nadrobić zaległości, ale i tak nie dam rady...
gruntowe i nie mając do nich podpór powycinałam średniej grubości gałęzie bzu rosnącego wokół naszego
domu, przy okazji troszkę go ogarniając. Po kilku tygodniach prawie wszystkie tyczki były w liściach
Przeraziło mnie to, bo wyobraziłam sobie kolejny gąszcz bzów nie do opanowania... Odetchnęłam z ulgą,
gdy mogłam powyrywać badyle z ziemi upewniając się, że korzeni jeszcze nie puściły
Myślę, że lilaki tak mają
Staram się nadrobić zaległości, ale i tak nie dam rady...
Mariolu, jakieś 25 lat temu zrobiłam sobie ogródeczek warzywny na kawałku podwórza. Kupiłam pomidorkiRuda2011 pisze: A to jeden z patyków wetkniętych w ziemię. Lilak biały (pełny czy podwójny - jak zwał tak zwał - wiecie o co chodzi )
gruntowe i nie mając do nich podpór powycinałam średniej grubości gałęzie bzu rosnącego wokół naszego
domu, przy okazji troszkę go ogarniając. Po kilku tygodniach prawie wszystkie tyczki były w liściach
Przeraziło mnie to, bo wyobraziłam sobie kolejny gąszcz bzów nie do opanowania... Odetchnęłam z ulgą,
gdy mogłam powyrywać badyle z ziemi upewniając się, że korzeni jeszcze nie puściły
Myślę, że lilaki tak mają
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
W Rok-u w Ogrodzie było o wkładaniu badylków do ziemi. Tylko nie pamiętam czy to było 17 czy 10 marca...imer pisze:Mariolu, i mnie zaciekawił temat "wkładania badylków w ziemię" tylko nie bardzo mam co włożyć. Z różami to musiałbym mieć pewność, że to nie jest jakiś martwy pęd, a żeby być pewnym to trzeba trochę poczekać. No i na pewno musi być ten "badylek" ucięty w odpowiednim miejscu, ale będę śledził Twoje działania, może też z czymś spróbuję. Na razie mam i tak jeszcze kawał działki do wysprzątanie i kawał do przekopania... tylko czasu mało i ciepła..
Pozdrowienia na wiosnę!!
- aleksandra2323
- 500p
- Od: 28 cze 2008, o 00:20
Witam bliską sąsiadkę. Obejrzałam wątek, i myślę, czy nie zbudować grila
- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Kontakt:
ja też ukorzeniam ośliny przez wkładanie patyków
Bzy . tamaryszek , tawuły weigle itp
Bzy . tamaryszek , tawuły weigle itp