Myjka ciśnieniowa - jaką wybrać, czy warto i inne pytania?
Myjka ciśnieniowa - jaką wybrać, czy warto i inne pytania?
Witam, zamierzam kupić do domu myjkę wysokociśnieniową w cenie do 250zł max. - mycie samochodu, roweru, kosiarki itp.
I teraz - większość tanich ma moc ok 1400W - 100-110Bar - czy to w ogóle jest warte zakupu ? Czy po prostu leje jak dobra końcówka do węża ogrodowego ?
Wiem ,że pompa ma być metalowa albo aluminiowa. Wybiorę albo Bosha, albo Black&Decker, Skil ... coś z tych znanych firm bo te niby mocniejsze NO NAME z aukcji mnie nie przekonują jakoś... chyba że się mylę... bo w tej samej cenie można mieć niby 2 razy mocniejszą....
Jakieś opinie sugestie ? - Używacie tego czy leży w koncie
I teraz - większość tanich ma moc ok 1400W - 100-110Bar - czy to w ogóle jest warte zakupu ? Czy po prostu leje jak dobra końcówka do węża ogrodowego ?
Wiem ,że pompa ma być metalowa albo aluminiowa. Wybiorę albo Bosha, albo Black&Decker, Skil ... coś z tych znanych firm bo te niby mocniejsze NO NAME z aukcji mnie nie przekonują jakoś... chyba że się mylę... bo w tej samej cenie można mieć niby 2 razy mocniejszą....
Jakieś opinie sugestie ? - Używacie tego czy leży w koncie
- Ogrodnik88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 cze 2010, o 22:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Myjka ciśnieniowa ? -warto ?
Według mnie nie ma sensu kupować myjki do samochodu osobowego,roweru,podwórka itp.
Ja do tego używam węża bez żadnej końcówki i jest mi wygodniej niż z myjką bo nie muszę jej podłączać itp.
Chyba że myjka jest z aktywną pianą ale nie miałem z taką do czynienia i nie wiem czy naprawdę tak dobrze działa reklamują.
Ja do tego używam węża bez żadnej końcówki i jest mi wygodniej niż z myjką bo nie muszę jej podłączać itp.
Chyba że myjka jest z aktywną pianą ale nie miałem z taką do czynienia i nie wiem czy naprawdę tak dobrze działa reklamują.
- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam myjkę która od razu podaje pianę , mycie oceniam na 4 , ręczne mycie jest zawsze dokładniejsze lecz nie musimy się tyle narobić , wystarczy sobie trzymać końcówkę i patrzeć jak bród spływa podobno od myjki niszczy się lakier ale nie wiem czy to prawda. Do mycia kostki brukowej jest idealna.
Jak dla mnie WARTOMyjką czyszczę kojec psa,kostkę brukową,schody(fugi) elewację,wszelkiego rodzaju wycieraczki,koła samochodu ,ale raczej nadwozia samochodu unikam.Rok temu mąż czyścił myjką murki z zielonego nalotu.Na prawdę ułatwia nam to życie.
a jakich firm macie te myjki ?
-
- 50p
- Od: 15 lut 2012, o 17:16
ja też mam Karchera
sprawiłem sobie ta zabawkę rok temu i warto było
mycie auta to przyjemność i frajda , mycie płotu, chodników, wjazdu z kostki brukowej, szklarni
co do kosztów , to lepiej czasami ciut dołożyć i sprawić sobie lepszej jakości sprzęt
warto mieć taki sprzęt na stanie ;)
sprawiłem sobie ta zabawkę rok temu i warto było
mycie auta to przyjemność i frajda , mycie płotu, chodników, wjazdu z kostki brukowej, szklarni
co do kosztów , to lepiej czasami ciut dołożyć i sprawić sobie lepszej jakości sprzęt
warto mieć taki sprzęt na stanie ;)
- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
PESTKA@ pisze:KARCHER
Ja też tego mam , BOSHA też są dobre.
- Ogrodnik88
- Od: 17 cze 2010, o 22:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sama woda pod ciśnieniem nie zniszczy farby,lakieru jak są w dobrym stanie ale od piany aktywnej tracą połysk.PiotrekP pisze:Mam myjkę która od razu podaje pianę , mycie oceniam na 4 , ręczne mycie jest zawsze dokładniejsze lecz nie musimy się tyle narobić , wystarczy sobie trzymać końcówkę i patrzeć jak bród spływa podobno od myjki niszczy się lakier ale nie wiem czy to prawda. Do mycia kostki brukowej jest idealna.
mam teraz mieszane odczucia - niby czasem się przydaje - ale łatwiej coś tym zniszczyć heh
..no bez przesady, porcelany tym nikt nie myje:;230
-
- 200p
- Od: 19 lis 2010, o 15:36
Mały Karcher (z plastikową pompą, a jakże ;)) radzi sobie doskonale już parę lat. Oczywiście dokładnie samochodu tym nie umyje, ale dla mnie dokładnie=brak jakichkolwiek zabrudzeń, nawet niewidocznych na pierwszy rzut oka. Pomaga tu pianownica. Po pianie wystarczy wosk na mokro, żeby jako-tako wyglądało pomiędzy konkretnymi myciami. Do opłukania z brudu czy soli w zimie wystarczy czysta woda, z daleka autko wygląda na czyste. Nie ma też problemu z myciem ciągnika, ale on akurat ładnie nie musi wyglądać.
Natomiast do mycia kosiarki, narzędzi, czy chociażby ściągania mchu z betonu nie widzę lepszego rozwiązania.
Natomiast do mycia kosiarki, narzędzi, czy chociażby ściągania mchu z betonu nie widzę lepszego rozwiązania.
Pozdrawiam, Marcin!
Mój ogródek
Mój ogródek
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
I nie wytrzymałem!!
Mój Ci On, MÓJ!!
Próbowałem go od razu wczoraj sprawdzić!! Mimo mżącego deszczu, wyciągnąłem cały osprzęt.
Przygotowałem ciepłą wodę z szamponem, szczotę....
I.... po włączeniu na ON ... zrobiło krótkie Uuuuu... i cisza
sprawdzone korki... nic... Na pewno bezpiecznik.... tylko gdzie on jest?
Umyłem ręcznie bo szkoda było płynu, a wypłukałem pistoletem ogrodowym
Gdy wróciłem do domku karcher był już suchy...
podłączyłem by znaleźć w necie info gdzie w nim może być bezpiecznik...
jeszcze raz do prądu podłączyłem myjkę... włączam... działa... heh
I co o tym myśleć?! /
Mój Ci On, MÓJ!!
Próbowałem go od razu wczoraj sprawdzić!! Mimo mżącego deszczu, wyciągnąłem cały osprzęt.
Przygotowałem ciepłą wodę z szamponem, szczotę....
I.... po włączeniu na ON ... zrobiło krótkie Uuuuu... i cisza
sprawdzone korki... nic... Na pewno bezpiecznik.... tylko gdzie on jest?
Umyłem ręcznie bo szkoda było płynu, a wypłukałem pistoletem ogrodowym
Gdy wróciłem do domku karcher był już suchy...
podłączyłem by znaleźć w necie info gdzie w nim może być bezpiecznik...
jeszcze raz do prądu podłączyłem myjkę... włączam... działa... heh
I co o tym myśleć?! /