Astry- uprawa
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Astry
To cudowna wiadomość
Dzięki. Posadziłam po 3-4 siewki w doniczkach o śr. 11 cm, jak jeszcze podrosną, to umiejszczę je w większej donicze.

- Magdallena
- 1000p
Wzeszły mi tylko astry książęce z biedronki a karłowe z ożarowa nie ruszyły
jest szansa że jeszcze ruszą ??? Wysiałam je 7 dni temu.

Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ola
Pozdrawiam Ola
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
W piątek dosiewałem chabrów bławatków do skrzynek z irysami. Gdy tylko skończyłem siew, popatrzyłem uważniej na opakowanie, bo jakieś te nasionka dziwne mi się wydawały. No i rzeczywiście bardzo dziwne ? bo to nie były chabry, tylko astry karłowe. Łapiąc za opakowanie, opatrzyłem jedynie pobieżnie na fotkę, a nie na napis. 
Poza tym astry chińskie (już planowane) igiełkowe wzeszły mi jak marzenie, chryzantemowe również, za to odmiana Moonshine ni chu-chu. Wszystko siałem 3. marca, prosto do skrzynek balkonowych.
Pozdrawiam!
LOKI

Poza tym astry chińskie (już planowane) igiełkowe wzeszły mi jak marzenie, chryzantemowe również, za to odmiana Moonshine ni chu-chu. Wszystko siałem 3. marca, prosto do skrzynek balkonowych.
Pozdrawiam!
LOKI
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Dadzą radę, dadzą. Ja w zeszłym roku w rozpaczliwych powtórzeniach wysiewałem co trzy tygodnie od marca felerne nasiona, z których nie wzeszło mi nic i zanim zabrałem się wreszcie za paczkę nasion innego producenta, to przyszedł już maj. A i tak przepięknie kwitły mi w sierpniu i wrześniu.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Ja coś czuję że mi te karłowe też już nie wzejdą
. Wychodzi że te tańsze z biedronki lepsze. Kupiłam dzisiaj też karłowe z biedronki i jutro wysieje

Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=52851" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Ola
Pozdrawiam Ola
W moich karłowych z Ożarowa dopiero dzisiaj coś ruszyło, może jeszcze coś z nich będzie 

Pozdrawiam Ola
Pozdrawiam Ola
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 6 lut 2011, o 17:19
Witam
Moje z Ożarowa peoniowe czerwone wzeszły wszystkie a żółte w ogóle...i stąd wniosek nasuwa się sam, (ta sama odmiana wysiana w tym samym pojemniku tylko przedzielone, ziemia ta sama i podlewanie również). Do tej pory wychwalałam nasiona z w/w firmy ale jak widać wpadki zdarzają się w nawet najlepszych firmach.
Pozdrawiam
Moje z Ożarowa peoniowe czerwone wzeszły wszystkie a żółte w ogóle...i stąd wniosek nasuwa się sam, (ta sama odmiana wysiana w tym samym pojemniku tylko przedzielone, ziemia ta sama i podlewanie również). Do tej pory wychwalałam nasiona z w/w firmy ale jak widać wpadki zdarzają się w nawet najlepszych firmach.
Pozdrawiam
- Magdallena
- 1000p
Mi ładnie wzeszły astry z Biedronki - książęce i peoniowe. Normalnie szok, jak one szybko rosną
Trochę gorzej z nasionami z ubiegłego roku astra chińskiego karłowego, który rok temu w ogóle mi nie kiełkował. Tak na marginesie, nie macie wrażenia, że w tym roku nasiona lepiej wschodzą? Powschodziło mi dużo roślin, z którymi namiętnie i wielkorotnie acz nieskutecznie się cackałam w zeszłym roku. Kurcze, juz nie mam miejsca a tu jeszcze kilka torebek z nasionami zostało.....

- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mi dziś wpadły jeszcze jedne astry w rękę
Walczyłam sama ze sobą, bo były trzy różne rodzaje w niebieskim kolorze
i to właśnie ich barwa mnie skusiła. Czy ktoś już je uprawiał i są rzeczywiście niebieskie?

Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Też muszę pochwalic astry z biedronki
wzeszły i to po kilku dniach. Niestety z Ożarowa się przejechałam na astrach bo niebieskie wyszły 2 a białe wcale
poczekam jeszcze kilka dni ale to juz 2 tygodnie, trochę za długo 

Pozdrawiam Ola
Pozdrawiam Ola