Siew, rosada,pikowanie cz.1
- Zibi_41
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2010, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidory ? siew i rozsada sezon 2012 r.
Nie określił bym tego mianem kalectwa , może drobnego niedopatrzenia , a wniosek oparłem nie na patyczku lecz grubości łodygi w stosunku do liści
Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
forumowicz, pamiętasz może jaka to odmiana? Piękny krzaczek!forumowicz pisze:Proszę popatrzeć na to zdjęcie mojego zeszłorocznego pomidora
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9cb ... dfa4c.html#
Ja moje tegoroczne pomidorki będę siała dopiero jutro, miałam to zrobić kilka dni temu, ale po 1. miałam urwanie głowy w pracy i nie dałam rady, a po 2. podpatrzyłam, że z przeznaczeniem do gruntu najlepiej siać 20 marca
Poza tym parę dni temu zasiliłam torf w paletkach i się "przegryza", więc te kilka dni opóźnienia w planie siewu wyszło mam nadzieję na dobre moim przyszłym pomidoraskom..
Pozdrawiam, Dorota
To jest pomidor koktajlowy własnej odmiany.
Ja też miałem jutro w planie wysiew pomidorów ale ponieważ będę jutro miał dzień zajęty innymi sprawami, wysiałem wczoraj. Końcem tygodnia dosieje jeszcze karłowy pomidor. W ubiegłym roku siałem 15 marca i to okazało się trochę za wczas . Do tego doszły jeszcze chłody na początku maja i rozsada mi się trochę męczyła niepotrzebnie.
Pozdrawiam
Ja też miałem jutro w planie wysiew pomidorów ale ponieważ będę jutro miał dzień zajęty innymi sprawami, wysiałem wczoraj. Końcem tygodnia dosieje jeszcze karłowy pomidor. W ubiegłym roku siałem 15 marca i to okazało się trochę za wczas . Do tego doszły jeszcze chłody na początku maja i rozsada mi się trochę męczyła niepotrzebnie.
Pozdrawiam
- cantati
Własnej, czyli, że sam go krzyżowałeś?
Dla mnie to jeszcze jakiś odległy kosmos...
P.S. I jak efekty smakowe?
Edit: Zagapiłam się - czyli karłowe jeszcze później siać? Mam nasiona karłowego Kmicic, wszystkie pomidory będę miała w gruncie, nie mam jeszcze szklarni ani namiotu, może kiedyś się dorobię
Dla mnie to jeszcze jakiś odległy kosmos...
P.S. I jak efekty smakowe?
Edit: Zagapiłam się - czyli karłowe jeszcze później siać? Mam nasiona karłowego Kmicic, wszystkie pomidory będę miała w gruncie, nie mam jeszcze szklarni ani namiotu, może kiedyś się dorobię
Pozdrawiam, Dorota
Skoro go wysiewam z roku na rok to musi mi odpowiadać. A ponieważ to nie jest jeszcze odmiana ustalona mam trochę zabawy z selekcją. Nie jest to moja krzyżówka, bo rola pszczółki mi nie leży. Pomidor ten pochodzi z rozszczepienia mieszańca heterozyjnego. Ale to nie jest taki kosmos. Wciagniesz się w uprawę to będzie normalka.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- cantati
No dobra, pierwsze trzy słowa tego zdania zrozumiałam...forumowicz pisze: Pomidor ten pochodzi z rozszczepienia mieszańca heterozyjnego.
Gorzej z trzema ostatnimi użytymi łącznie w jednym zdaniu...
Jednak jeszcze kosmos
Muszę
Pozdrawiam, Dorota
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ależ się miło czyta...
- sylwana85
- 500p
- Od: 21 lut 2011, o 10:00
Widzę, forumowicz, że pomidorek we właściwym kuflu egzystował Jestem zadowolona z kubków na piwo, są super, i przeźroczyste słoneczko pada i mogę podsypywać spokojnie ziemię, gdy podrosną. Ahhh uwielbiam zapach swoich krzaczków pomidorów
Chyba i ja zainwestuję w te kufle
możesz polecić jakiś środek?forumowicz pisze:Na tym etapie- nienormalne.
Arabella Twoim pomidorom zaczyna brakować azotu i magnezu. Na Twoim miejscu bym je zasilił
Pozdrawiam
- sylwana85
- 500p
Jakama, zainwestuj choć ja kupowałam stanowczo drogo, niby w hurtowni chemicznej, za 50 sztuk, bo tyle pakują 8,50 zł zapłaciłam, taniej wyjdzie czasami doniczki sadzeniówki kupić. Ale kubki mają tez plus przeźroczystości
- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Można też wykorzystać butelki po napojach-obcinasz górę, a dół zostawiasz jako doniczka
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
- sylwana85
- 500p
U mnie każdy pojemniczek, podstawka i wsio co się nawinie znajduje miejsce nawet butelki po mleku ucinam i już stają się przeźroczystymi doniczkami, ale co chwilę mi brakuje doniczek i trzeba dokupywać, zwłaszcza na pomidorki
Aj przegapiłam sprawę butelek, kartonów.... niezły pomysł. Będę zbierać na bieżąco
Kolejna tura zdjęć:
I dziwoląg Opal Essence, na drugim zdjęciu widać dokładniej jaki ma nadmiar liści i jeszcze w kącikach tych liści wyrastają malutkie inne.
I dziwoląg Opal Essence, na drugim zdjęciu widać dokładniej jaki ma nadmiar liści i jeszcze w kącikach tych liści wyrastają malutkie inne.
- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24
Kasia..
widać że staruszek 19 wieczny to inna epoka..
liście też jakieś inne ma
ps
skąd wiesz który to który jak one niesą podpisane
widać że staruszek 19 wieczny to inna epoka..
liście też jakieś inne ma
ps
skąd wiesz który to który jak one niesą podpisane
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)